Polis, Öğretmen, Hemşire ve Din Görevlisi 3.600 Ek Gösterge
-
@antimülakat devlet bu arkadaşlara bu hakları versin, onlar güzel şartlarda yaşasın yaşamasına ama gerçekten birine üvey evlat muamelesi yapmaktan da vazgeçsin artık. Burada defalarca dile getirdik zaten açması en kolay fakülte İİBF, en çok mezunu bu alandan veriyorsun ya el insaf bari biraz bu çocukların isteklerine de kulak ver. İşsiz sayısını az gösterme, sayısal olarak üniversite mezunu sayımız arttı deme gibi söylem ve eylemler tamam bir kenarda dursun da şu canım okulları bırak lise seviyesini ilkokul seviyesine çekip sonra da diğerlerine dengesiz dağıtım yapmayın bari sayın yöneticiler. Allah fakülte adı altında sözde eğitim veren tüm sosyal bilimler alanından mezun olmuş arkadaşların yardımcısı olsun.
-
@agor 100 bin iibf mezununa 5 bin A ve B kadro memur olma hakkı ver. Tek seferde 6.600 Hemşire al ve yılda 15 bin mezun vermiyordur. Sonra bir de bunu 3.600 ek gösterge taçlandır.
-
@antimülakat dönüyoruz dönüyoruz bu karanlık çemberde aynı yere geliyoruz, memleketin hemşireye, polise, doktora ihtiyacı var tamam bunu bir kenara koyalım; hakların iyileştirilmesi de güzel bir eylem bunu da bir kenara koyalım ama mübarek klişe olandan kaçmak istiyorum da çocuk meselesi gibi bakamayacaksan yapmazsın mantık, beyin, akıl adına ne dersen de bunu söyler, istihdam edemeyeceksek rica ediyorum şu fakültelerin bir kısmı kapansın, yani çünkü artık göze batmanın da ötesine geçti yığılan işsiz İİBF/SBF mezunu sayısı. İnsanların psikolojisi çalışma noktasında göz ardı ediliyor, şimdi 10 bin mezun olup 2 bin iş verilecek olsa insanlar daha rahat çalışıp gerçek performanslarını sergileyebilirler ama gerçekten donanımlı veya donanımsız 50 bin kişi sınava girip 2 bin kadro verilince bu da başlı başına insanın çalışma motivasyonunu yerle bir ediyor. Umarım yakın veya uzun vadede bir şekilde bu durum düzeltilir, hem çalışma hem emeklilik şartlarının herkes için iyi olduğu durumları konuşuyor oluruz.
-
Bürokrasinin yapısını bozmasını falan da hadi bir kenara koyalım. İşin açığı bana en çok dokunan kısmı şu, 2200 Kariyer mesleklere 3600'ün verilmeyişi, İİBF mezununa kadro açılmayışı hep mali sebeplerle ilintili olarak gerekçelendirildi. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda yaşanan tartışmalar hep bu eksende oldu. Devlete yük getirir dendi. Ancak Taşerona verilen kadrounun, bu dağıtılan 3600 ek göstergelerin kamuya getireceği yük diğer getireceği varsayılan yük ile mukayese dahi edilemez. Keza şu da var, kimseyi hakir görmüyorum ancak bahsi geçen meslek gruplarından hiçbirisi bu çocuklar kadar emek vermedi, vermiyor. Topyekûn polislik mesleğine de verilmesi bu gerçeği değiştirmez. Polislikte sahada olan, oparasyon görevlerinde veya aktif olarak suç ile yüzyüze olan mensuplar ile, birinin bişeyi olup da masa başından kalkmayan veya polislik kariyerini büro memuru olarak tamamlayan polisi de aynı hakka sahip kılmak her anlamda adaletsizliktir. Neresinden tutsak elimizde kalır bu durum. Yazık bu çocukların emeğine. Gerçekten çok yazık. @Antimülakat @Agor
-
Ek gosterge ne demek
-
@paretowilfredo an itibari ile ruh halim...
-
@agor Al benden de o kadar
-
@calii bir memurun alacağı aylı brüt maaşından, emekli tazminatına ve emekli ikramiyesine kadar belirleyici olan bir şey.
ÖRNEK: Ek göstergesi 3.600 olan bir merkez uzmanı : 6.700 TL maaşla 2018 yılında emekli olur.
Yaklaşık 300.000 TL emekli tazminatı alır.
Aylık 3.700 TL emekli maaşı almaya hak kazanır.Ek göstergesi 2.200 olan bir taşra uzmanı : 5.200 TL maaşla 2018 yılında emekli olur.
Yaklaşık 180.000 TL emekli tazminatı alır.
Aylık 2.400 TL emekli maaşı almaya hak kazanır. -
@antimülakat ooo polisler yasadi desenize hem 4500 maas al hem tum hayatin emeklilikte dahil garanti altina alinsin var arkadas bolum yanlis bende 2900 maas versinler diye mulakat mulakat geziyorum ustelik eleniyorum
-
Bu göstergeye hak kazanan arkadaşlar şu an bu haberi davulla zurnayla karşılamıştır bundan emin olabilirsiniz. Tüm hayatlarına etki edecek bir haber diyebiliriz.
-
bu düzenleme gerçekleşir ve 2200 ek göstergelik kariyer mesleklerde de bir iyileştirme olmazsa, o kariyer mesleklerde çalışırsam,onların sınavına girersem bana lanetler olsun!!
kasem olsun ki çalışmam!! ben bunu kabullenemem!sakin ol mustafa
hayır olmuyorum.ezan okunuyor hocam.sakin ol! tamam..:) -
@antimülakat Eh bir şekilde onlar böyle buldu karşılığını. Daha sınav falan geçecek zekâya düzeye sahip olmayanlarda ilintili bir şirkette 4 - 5 bin lira maaşla tanıdıklar vasıtası ile iş bulur. Bunca çocuk dirseğini, gençliğini, emeğini çürütedursun. Allah görüyor. Haramı, helali ve bunca gencin melâlini görüyor muhakkak.
-
@paretowilfredo reis böyle giderse hiçbir şey düzeltilemez zaten. İibflilere büyük bir organizasyon lazım günübirlik çözümler değil mesela bir dernek olucak bütün kurslarla ilişkisi olucak atanan atanamayan hazırlanan herkesle iletişimi olucak ufak para yardımları ile etkinlik organize edebilecek herkes varlığından haberdar olucak kariyer gruplarının özlük düzeltilmesinden ilanlara kadar iibf ile ilgili her anlamda etkili olabilecek bir yapı gibi Çok mu ütopik
-
@æon_flux yok hocam a grubuna öyle bir kin besleniyor ki hiç bir ad aktında ödeme yapılamaz diye hüküm var. Sanarsın düşman askerinden bahsediliyor.
-
@paretowilfredo şu Ramazan ayında herşeyiyle yapılanları Allah görüyor .Vicdan yoksunu idarecilerle derdimiz artar anca.
-
@maxmin Ütopik değil dostum ancak şöyle bakınca dernek işi bizimki gibi kapitalleşmiş bir piyasada kim girerse girsin intihar demek. Şöyle açıklayayım;
Bir grup ya da bir kaç öncü olacak kişi dernek kurdu ve bir ekip oluşturdu diyelim. Muteber de bu ekip kabul gördü ve iş yapmaya başladı. Bunun açacağı kapılar, bunun getireceği popülarite vs. direkt olarak başka grupların ağzını sulandıracaktır. Bunu bir yayın öncü olup yapsa diğerleri taş koyar örneğin. Ya da yayınlardan kurumlardan bağımsız bir yapı oluşturulsa, reklam imkanını gören sektör aktörleri direkt olarak müdahil olmak ve kendisine mâl etmek ister.
Bizim kitlemiz her çekilişin altına 5000 (.) (nokta) koymaya koşa koşa gittikçe, yayın evi ve benzeri prangaları üzerinden atmadıkça bunları hayatımızdan ve kariyerimizden çıkarmadıkça bu iş yapılamaz.
Hele işin içine bir de para girerse şayet, birilerinin sağda solda paralara dair iki fısıltısı dernek yönetiminin adını hırsıza, üyelerinin adını da arsıza çıkarır. Her şeyden evvel kendi elimize bağladığımız prangaları atmadan böyle bir işe girilmesi akıl kârı değil.
Ha çok isterim ben bir mezun derneğimiz olsun, her işte öncü olsun. Çok fazla muhatap bulur böyle kurumsal bir yapı. Her mecrada derdimizi dile getirebilir çözüm üretebilir. Keza organizasyonda dirlik ve birlik sağlar. Ama dediğim gibi bu bahsettiğim basit engeller bile bu işin sürdürülebilirliğini baltalar.
Önce senelerdir elini cebimize sokmuş olanları bi sistemimizden uzaklaştırmamız lazım, aksi halde malesef bu konuda umutlu değilim.
-
-
Şu ülkede kafasi çalişan kimi taniyosam hep isyanda. Bu kadar insan geri zekali olamayacagina göre demek ki bir seyler hep hatali yapiliyor.
-
Burada yaşamak ciddi bir piskolojik tahammül gerektiriyor. Yapilan yanlişlar , izlenen saçma politikalar, binlerce kişinin kaderinin bir kişinin insafina birakilmasi .....
*Üstelik ne yapilirsa yapilsin ders calismaya devam etmek zorunda olan büyük de bir kesim var. Allah yardimcisi olsun zor durumdaki bu insanlarin
-
-
Muhalefet vekili twiti "CHP’nin bir seçim vaadi daha iktidar tarafından benimsenmiş oldu. 3600 ek gösterge Milletimize hayırlı olsun."
İktidara kızıyoruz ama zihniyet hep bu şekilde bizi geri plana atmaya kodlanmış durumda. Nasıl yıkacağız bu tekeli? Parti değişsin ama gelen yine öğretmenlere polislere şov yapacak. Biz hep avucumuzu yalayacagiz. Bu zihniyeti koreltmemiz lazım. Yoksa yanlış mesleklerle mi kıyaslıyoruz napiyoruz. Taşeron kadrosu için de muhalefet baskı yaptı, herkese kadro olsun dışlanmasin diye... Kusura bakmayın ama bu düzen bu. Değişmesini beklemek biraz saflik olur
-
Tasra uzman denetmenlere 3600 ek gösterge verilmeyip ilkokul mezunu evet diyorum adama 3600 verilirse bnim icin kpss olayı bitmistir
-
@falanfilan Bunda en önemli kısım hakkı yenilen kesimin hakkın yenmesini doğal, mübah sayıp da müdafaadan vazgeçmesi lazım. Seni tenzih ederek söylüyorum dostum. Hakkını yiyen yakınındaki dahi olsa bunun adını koyacak cesareti göstermesi lazım. Bunun partisi yok dostum. Hepimiz farklı farklı görüşlere sempati duyuyor olabiliriz. Farklı fikirlere yakınlı hissediyor olabiliriz. Ancak haksızlığa haksızlık demek, diyebilmek gerekiyor. Bunda da en önemli nokta dediğim gibi bu böyle gider, benim haksızlık edenim yapar deyip kabullenmemek gerekiyor. Hak, haktır. Bunu ortak bir dil ile çevremizden başlayarak her yerde dile getirmek erdemine sahip olmamız gerekiyor.