YÜKSEK LİSANS ALIMLARI 2018
-
@abd94 hocam 80 85 civarı bir puan eğer sınavda da başarılı olursanız rahatlıkla sokar, 75 civarında da işiniz ağırlıklı olarak okulun yaptığı sınava bakar.
-
@thorstein-veblen hocam ALES en az bir 75 olmalı diye düşünüyorum tezli olmayabilir.
-
Arkadaşlar sadece bilenlerden bilgi almak amacıyla yazıyorum ales83 ortalama2,76 yds 77,50 Ankara veya İstanbulda uluslararası ilişkilerde tezli yüksek lisans yapma şansım yüksek mi?
-
@consensus hocam bilenler demişsiniz ama bu konuyu bilmek nasıl olur sizin görüşünüze göre merak ettim. Ben bildiğim kadarını söyleyeyim, okullar genellikle bilim sınavı yapıyorlar (üzerine mülakat yapan da var ama genellikle bilim sınavı ile öğrenci alınıyor), YÖK'ün geçtiğimiz yıllarda verdiği karar gereği yüksek lisansta dil puanı kullanılmıyor, evet dil puanı istiyorlar ama bunu sadece baraj oluşturması için istiyorlar, kazanmak için hesaplanan puanda çoğunlukla kullanılmıyor. Gelelim kazanabilme istatistiğinize, genellikle okullar ALES'in % 40-50'sini, Okuldan gelen ortalamanın %20-25'ini ve bilim sınavından alınan puanın %25-30'unu alarak hesaplama yapıyorlar, 2.50 ortalama, 60-70 ilgili ALES puanı, 55-70 arası dil puanı başvurmaya yetiyor. Yani başvuru yapma hakkına sahipsiniz, 2,76 düşük bir ortalama, 83 ALES puanı ortalama bir puan yani sizin durumunuzu belirleyecek olan bilim sınavından (ve varsa mülakattan) alacağınız puan. Ankara'daki Gazi ve Ankara Üniversitesi gibi okullara 80 ve üzeri bir bilim sınavı puanıyla girebilirsiniz diye düşünüyorum. Muhtemelen İstanbul için de benzer bir şey söz konusu olacaktır yani özetle puanlarınız bilim sınavından ortalama veya ortalamanın altında bir puan alarak çok rahat girmenizi sağlayabilecek puanlar değil, bilim sınavı performansınız belirleyici olacak.
-
@agor kardeşim öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim ne demek istediğini anladım, sormaya çalıştığım da buydu zaten. Bu konuda acemi olduğum için yüksek lisans yapan varsa şansımı öğrenmek istedim.
Sonucu bilim sınavına kalma şartıyla ortalama bir şansımız var o halde. -
@abd94 hocam siyasal geçen yıl ales sayısal puan türünden 80 istemişti ,yds de 75 istemişti diye hatırlıyorum. Yazılı sınav yaptı,mülakat olmadı.
-
@consensus aynen öyle hocam.
-
Arkadaşlar hukuk için 86 ales ,2.67 ortalama ve 67.5 yds ile ankara,konya veya eskişehirde kabul alabileceğim bir program var mıdır?
-
@latortuerouge ne dersin @aliveli
-
@latortuerouge oldukça iyi, bir çok üniversite de yüksek lisans yapabilecek durumdasınız.
-
Arkadaşlar Ales puanım 84 ortalamam 2.75 yds 25 tezli yüksek lisans yapabilir miyim acaba ? Başvuru için çoğu yer şahsen gitme şartı koyuyorda gereksiz yere gitmekte istemiyorum. Ne dersiniz ?
-
@aliveli Ortalamam yüzünden başvurularım olumsuz sonuçlandı geçen sene yazılı ya da sözlü mülakatlar için gereken sıralamalara giremedim. Bir de bu sene deneyeceğim inşallah dediğiniz gibi olur
-
@suayipgzc hocam dil şartı olmayan okullarda şansınız var.
-
@latortuerouge ortalamanız çok düşük değil, neden olumsuz sonuçlanmış anlayamadım.
-
türkçe öğretmenliği mezunuyum. ALES 80 ORT. 3.04 90(yökdil) puanım var. Eğitime girmeyi düşünüyorum. şansım nedir sizce.Dicle üniversitesi ilk başvuracağım yerlerden.
-
@sdos hocam bilim sınavı mı yapıyorlar, mülakat mı? Barajın biraz üzerinde bir puan alırsanız mülakat ya da bilim sınavından rahat girersiniz diye düşünüyorum
-
Arkadaşlar merhaba, İstanbul Üniversitesine yüksek lisans başvurumu yaptım fakat mezun olduğum lisans bölümünden hariç aöften okuduğum bölüm de başvuru ekranında çıkmıştı ben de onu da ekledim. Fakat aöfte bu dönem 3. sınıfı yeni bitirmiş olacağım. Başvuruda sadece mezun ve 4. sınıf seçenekleri olduğu için aöf için 4. sınıfı seçtim. Hangisiyle başvuruyosun diye sordu mezun olduğumu seçtim fakat aöfte başvuru formumda gözüküyor. Yani sanki aöften de mezunmuşum gibi oldu napsam bilemedim. Aöf okuduğumu hiç karıştırmasam mı? Ama mezun olduğum bölüme göre değil de aöfte okuduğum bölüme başvuruyorum yüksek lisans için. O yüzden de gözüksün istiyorum. Çok kafam karıştı
-
@beyaz02 Hocam başvuru sistemden mi?
-
@agor mülakat yapıyorlar hocam.
-
@sdos hocam puanlarınız iyi mülakatta eğer gereken performansı gösterirseniz dediğim gibi rahatlıkla girersiniz.