MİT KARİYER TOPLANTISI
-
silinmiştir
-
@pilavüstükuru İnsanlarımızda okuduğunu anlama problemi var. Sizce insan kaynağı politikasını eleştiren birisi saydığınız hassasiyetlerin farkında değil midir? Hep söylenen şu titizlik argümanıyla, kurumun yürüttüğü insan kaynağı politikasının birbiriyle alakası yok. Kurum çalışanları gerçekten bu argümanı öne sürüyorlarsa döngüsel mantık hatası işliyorlar. Linkteki yazımda buna cevap verdim. Özetle: Bir devlet kurumunun böyle bir insan kaynağı politikası yürütmeye hakkı yok. Ayrıca CV gönderen insan sayısının fazlalılığını öne sürmeniz abesle iştigal çünkü buradaki asıl mesele davet mesajıyla çağırdıkları kişiler. Bence muhakeme yeteneğiniz çok zayıf. Devlet kurumlarının insanların beynini bu kadar uyuşturması gerçekten enteresan. Sorgulamanın erdeminden bahsetmek zorunda bırakmayın beni lütfen.
-
silinmiştir
-
@pilavüstükuru olumsuz dönüş kesin yapılıyor mu?
-
@pilavüstükuru Madem çok yoğunlar o zaman bu kadar insanı çağırmayacaklar. Bu yüzden titizlik ve yoğunluk gibi bahanelerin hiçbir geçerliliği yok.
Açıkçası yaptıkları ahlaksız bir davranış. -
@bisiklet Aynı yazıyı ekşi sözlükte de yazmıştınız. Sonra ne oldu o başlığa bilmiyorum.
Her şey belli ama maalesef anlamamakta ısrarcısınız. O yüzden uzun uzun yazacaktım ama vazgeçtim. '6 ay oldu ama beni neden almadınız???' düşüncesinde olan birini iyi ki almamışlar.
-
silinmiştir
-
@pilavüstükuru Güzel olur ama gördüğüm kadarıyla bunlar yüzleri birazcık bile olsa kızaracak tıynette insanlar değiller. Artık devletten, adaletten bir umudum veya beklentim olsa dava açardım.
-
Bilim ve Teknik eleman için başvuru yapıp çağırılan var mı hiç ?
-
Hiç 3.aşamaya çağırılan oldu mu ve 2.aşamadan ne kadar süre sonra çağırıldınız
-
silinmiştir
-
@pilavüstükuru bayadır bu başlığı takip ediyorum, kimsenin morali bozulsun da istemedim ama ben de sanırım sıkıldım artık... yakınen tanıdığım bir valinin oğlunu çat diye aldılar siz diyorsunuz 49 ay :))))
-
@titoizm Ve insanların bunu normal karşılamasını bekliyorlar. Gerçi benim yazdıklarıma gelen tepkilere baktığımda insanların buna müstehak olduğu görülüyor. Bu kafa yapısı değişmedikçe daha çok insana yalan söylerler. Bir de utanmadan kariyer reklamı yapıyorlar.
-
Yıllar önce bu kurumun sınavlarına katılmış olarak uzun zamandır forumu takip ediyorum arkadaşlar. Sizleri genel olarak bilgilendirmek için buraya yazmaya karar verdim ve fakat şu an güncel halde nasıl personel alınıyor, sınavlar nasıl oluyor ,kariyer toplantısı nedir zerre bilgim yoktur bunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim.
Türkiye'nin hatırı sayılır iyi üniversitelerinden birinden kamu yönetimi bölümünden mezun oldum. iyi bir YDS ve KPSS puanı ile 2016 şubat ayında kuruma başvurumu gerçekleştirdim. 2016 aralık ayında kişilik testi sınavına davet aldım, bundan 3 ay sonra da kompozisyon, 2017 nisan-haziran arası seri şekilde zihinsel test, uygulamalı sınav, sağlık ve psikolojik sınavlara tabi tutuldum. son sınavdan sonra 2017 temmuz gibi benden istenilen evrakları teslim ettim gerekli belgeleri imzaladım.
O kadar uzun zaman sonra son mülakat daveti aldım ki başvuru yaptığımı, sınavlara girdiğimi bile unutmuştum neredeyse :)) daha sonra 2018 eylül ayında mülakat için tekrar Ankara'ya davet aldım. Mülakata girdiğimde klasik mülakat işte. Tam mülakatın sonlarına doğru 'Kurumumuzda size referans olabilecek en az 1 veya daha üzeri faal olarak Ankara veya başka bölge başkanlıklarımız da görev alan kişi/kişiler var mıdır? ' sorusu geldi. Ben de yok dedim maalesef. 15 gün sonra 'Teşkilatımızda görev alma talebinize müspet cevap verilememektedir. Bundan sonra ki kariyerinizde başarılar dileriz' Şeklinde mail atmışlar sağolsunlar :))
Diyeceğim o ki referans önemli arkadaşlar :)) Ben şahsen %70 referans olmadığından elendiğimi düşünüyorum.
Şu an nasıl adam arıyorlar, nasıl seçiyorlar bilmiyorum fakat okuduğum kadarı ile davet toplantıları gelen arkadaşlarım nasıl gelmiş neden gelmiş en ufak bilgileri yok. Muhtemelen tavsiye üzerine çağırıyorlardır kanımca, çağırdıklarında da referans yoksa muhtemelen eliyorlardır. Fakat olumsuz olanlara neden benim gibi dönüş yapılmamış onu gerçekten anlamadım. Bu arada sınavlar arası 5 ay içinde aramazlarsa unutun gitsin. Muhtemelen girdiğiniz sınavda başarısız olmuşsunuzdur. Burayı bir A planı olarak görmeyin dostlar. Herkese hayatında ve kariyerinde başarılı, sağlıklı ve güzel yıllar geçirmesini temenni ederim. -
@kamucu11 Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. 'Kariyer Toplantısı' mevzusunu öğrenmek ve anlamak için şu yazıma bakabilirsiniz: https:// mucahitozdogan. blogspot. com /2020/02/milli-istihbarat-teskilatnn-mit-yol.html
Anlattığınız tabloda kimsenin, "Burası çok önemli kurum o yüzden titiz davranıyorlar." demeye hakkı yok. Bu titizlik mevzusuna yazımda ve yorumlarda çok değindim; o yüzden tekrar girmeyeceğim ama kısacası ortada aşırı bir tutarsızlık var.
Bence sizin şartları sağlamanıza rağmen yaşadığınız tecrübe önemli çünkü kariyer toplantılarına katılanların çoğu özellikle İngilizce şartını tam olarak sağlamıyordu ve buna rağmen toplantılarda, "siz diğerleri gibi değilsiniz" martavalı okudular ve 4-5 ay civarı gibi bir süre söylediler; sanki gerçekten alınacakmışız gibi bir ortam yarattılar. ("Ya işte test ediyorlar ondan öyle yapıyorlar." demeyin; kötü şeyler söylerim.)
Bana sorarsanız ortada çok büyük bir skandal var (sebeplerini yazımda anlattım). Bence dünyadaki hiçbir devlet kurumu böyle yalanlar üzerine kurulu bir organizasyon düzenleyemez ve bu kadar vurdumduymaz davranamaz. Dahası da var, üstteki yorumlarda okumuşsanız içeride tanıdığı olan birisinin dediğine göre kurumda çalışan şahıslar yorumları okuyup gülüyorlarmış. İnsanların işsizlikten ötürü yaşadığı sıkıntıları göz önüne getirirsek şu durumda artık normal cevaplar verilemeyeceğini düşünüyorum.
Ayrıca aday olmuş, olan ve olacak kitlede öyle bir kabullenmişlik ve sessizlik hâli var ki beni ayrı bir sinirlendiriyor. Kabullenmeyi de geçtim, adamlar üstüne bir de kurumu savunuyorlar; şaka gibi. Yahu hiçbir şey bilmiyorsanız/yapamıyorsunuz deyin ki: "O zaman bizi oraya neden çağırdınız?"
İlk çağlarda falan yaşamıyoruz, insanlığınızı bu kadar kaybetmeyin.
Çağrımı yineliyorum: Bu kurum ciddi şekilde soruşturulmalı ve denetlenmelidir.
-
@bisiklet Mücahit Bey yazınızı büyük bir dikkat ve özenle okudum ve size şöyle cevap vermek isterim;
Niyetim kimseyi aşağılamak, yargılamak veya tenkit etmek değildir. Malumunuz ülkemizde İktisadi ve İdari bilimler fakültesi mezunu atanamamış çok fazla işsiz, bir o kadarda mezun olup gelecek kaygısı yaşayan genç ve dinamik arkadaşlarımız var. Görüyorum ki siz de benim gibi Kamu mezunusunuz, fakat öncelikle şunu belirtmek isterim İstihbarat üzerine çalışma yapan, master-doktora yapan her kişi MİT'e girecek diye bir kaide yok öncelik ile bu düşünceden çıkmanızı şiddet ile tavsiye ederim. Çünkü bu ülkede Polis Akademisine bağlı Güvenlik bilimleri enstitüsü mevcut, burada sivil ve polis olan kişiler İstihbarat, Terörizm, Kriminal ve bir çok güvenlik konuları üzerine araştırmalar, tezler yazmaktadırlar. Tezlerini bitiren kişilerin ben 'İstihbarat hakkında master/doktora yaptım MİT'i kesin hak ediyorum' diyebilen veya diyen insan görmedim ,duymadım, bilmiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.
Bir başka konu ise sınavlar 'Ben istihbarat üzerine master/doktora yaptım bu işi kesin hak ediyorum kesin alacaklar' hissiyatına kapılmak gerçekten çok ama çok yanlış bir davranış. Neden? Siz sadece yazılı sınavlara girmişsiniz, fakat öyle çetrefilli sınavlar, testler var ki ne yaptığınız master/doktora ne de yazdığınız makaleler, emin olun esamesi okunmaz. O sınavlardaki yeterliğiniz sizin işi yapıp yapamayacağına, pratik zekanızı ölçmeye, stres ve baskı altında neler yapabileceğinize dair 'çok ciddi' test sınavlarıdır.
Ayrıca böyle bir kurumun sınavına girip, içeride olanları anlatıp ki sanıyorum forumda ki kendi isminizi kullandığınızı düşünüyorum süreciniz devam ederken belki olumlu bir şeyi net bir şekilde olumsuza dönüşmüştür.
Şu konuda size hak veriyorum ama ; başvurmadığım halde çağırdınız, belli bir umuda soktunuz olumsuz ise olumsuz dönüş yapın evet haklısınız eğer ters bir durum var ise bunu tarafınıza bildirmeleri gerektiği kanaatindeyim.
Arkadaşlar ; normalde şu an şunları forumlarda veya memurlar net aracılığı ile konuşmamız bile suç teşkil ediyor. Zaten yazılı sınavlar bittikten sonra asıl mesleki yeterlik sınavlar (uygulama, sağlık ve psikolojik sınavlar) size katılmadan önce çok ciddi şekilde yemin ettiriliyor yani en azından bana öyle yapmışlardı.
Başvuru yapmış, sınavlara katılmış, evraklarını vermiş veya başka bir evrede olan kardeşlerime sesleniyorum. Görmeyin, duymayın, bilmeyin. Unutun gitsin. Süreç çok uzun. Hiç ummadığınız bir anda tekrar çağırabilirler. Sağlıcakla..
-
@kamucu11 Blog yazısını ve buradaki yorumları sürecim kendi isteğimle tamamlandıktan sonra yazdım.
İlk başta bahsettiğiniz durumların farkındayım. Lisans dönemindeyken ve mezun olduktan sonra, Polis Akademisi, Harp Akademisi veya normal üniversitelerdeki(genelde kamu yönetimi ya da uluslararası ilişkilerde olur) çalışmaları araştırıyordum. Ben demiyorum ki bu alanda çalışmalar yapan herkes bu işi hak ediyor. Yine de çağırılan gruplar içerisinde bu işi hak edenlerden birisi olduğumu düşünüyorum, bundan geri durmam ama asıl mesele beni işe alıp almamaları değil.
Ortada hem davet mesajı hem sınavlara çağrılma hem de işe başlamayla ilgili makul ölçütler yok. O yüzden ben sürecin uzun olmasının psikolojik testle falan alakası olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bizler ayrıyeten kişilik formunu saymazsak özel bir psikolojik test yapmadık. Kaldı ki kurum eğer sözüm ona ciddi testlerden geçen özel kişileri alma derdindeyse bu kadar adamı bir odaya doldurup böyle laflar etmez. Bunlara çok değindim, tekrar yazmayacağım.
Siz bile titizlikten, sınavlardan vs. bahsediyorsanız artık ne diyeceğimi bilemiyorum. İnsanlardan ve kurumlardan umudumu o kadar kaybettim ki anlatamam.
-
Sırf bu başlığa bir kaç şey yazmak için üye oldum. Bu kurumun insanlara yaşattıkları öyle aşağılayıcı ki bunu yazma sorumluluğu hissettim.
Zamanında bu sürece davet mesajıyla dahil olmuştum o zaman ne büyük bir onur duymuştum ülkenin en kritik en prestijli kurumlarından birinden davet almaktan dolayı. Ancak toplamda 18 ay süren her gününe lanet ettiğim beni darmaduman eden bir sürece dönüştü.
İlk gün yapılan umut dolu konuşmalar pompalanan algı yüzünden hepimiz neye ugradimizi şaşırdık sevinçle çıktık o kapıdan o kadar kendimizi kaptırdık ki uzun bir süre ailemize bile bahsetmedik telefonda sosyal medyada en ufak bir konusunu geçirmedik. Süre uzadıkça kendi kendimize burası devletin en mahrem yeri tabi ki uzun sürecek zor olacak dedik kendimizi avuttuk ama bir süre sonra kafayı yeme noktasına geldik aşamalar arası 6 ayı buluyordu tam aklımızdan silecekken telefon alıp yeniden umut bagliyorduk. Velhasıl sürecin olumsuz sonuçlandığını aylar sonra bir mesajla bildirildi.
Buradaki mesele kazanıp kazanamamak değil belki yetersizdim uygun bulunmadım saygı duyarım sonuca ama her seferinde işe çoktan kabul edilmişiz de süreçler bir formaliteymis gibi yansıtılan bu algı bizi mahvetti bir telefonum başında aylarimiz heba oldu. Üst düzey referansı sayesinde bu süreçlerden kolayca sıyrılıp birkac ayda işe başlayanların olduğunu öğrenmek beni en çok yaralayan şey oldu. İş yükü çok diyorlar ince eleyip sık dokunuyor deniyor peki neden her allahin günü yerleşkesinin önüne bir tabur adam yığıp yeni aday davet ediyorlar. Koskoca kara harp okulu 3 ayda 20 bin başvurudan 200 adamı seçip alıyordu da onlar bu işi layıkıyla yapamıyor muydu?
Ben şuan sevdiğim ve iyi para kazandığım bir işte çalışıyorum çok şükür kendimi çabuk toparladım ama bu sürece girip hayatı dağılan arkadaşlarım var. Yazık günah değil mi bu insanların zamanına emeğine umutlarına? Burdan yazınca abartı gibi geldiğine eminim ama sürece girenlerin ve bunları yaşayanların hali ortada. Ah şu işsizlik şu garibanlik yok mu insanlari mecbur biraktiriyor kapısında beklemeye yoksa işin kutsallığından devlet kurumuna inançtan milli duygulardan falan değil bu çekilen çile.
Hiçbir kurum hiçbir unvan insan onurundan ve emeginden daha değerli değildir sevgili arkadaşlar. Bu kurum kimseye hesap vermeme niteliği gereği adaylara böyle bir muameleyi layık görüyor ve bu da en aşağılık varlığa gösterilecek bir muameledir.
Sürece dahil olursanız bir gün dediklerini yapın ama en ufak bir beklentiye girmeyin karşınıza sizi umursayan kimse yok çünkü. -
@bts06 İşte bu.
Nadir de olsa insanlığını kaybetmemiş birilerini görmek sevindirdi. Çok teşekkürler. -
@bisiklet 'Yine de çağrılan gruplar içerisinde bu işi hak edenlerden birisi olduğumu düşünüyorum'. Bakın işte anlatmaya çalıştığım bu. Siz orada ki yeterlik sınavlarına girmediğiniz için hak ettiğinizi düşünüyorsunuz. Belki uygulama sınavına girdiğinizde hak etmediğinizi düşüneceksiniz? veya size psikolojik test sınavı davet aldığınızda yeterli olmadığınızı düşünecektiniz. Size şöyle bir nüans vermek isterim ; 20 kişilik bir aday grubu idik. Uygulama sınavı bittikten sonra görevliler ' Arkadaşlar yaptığımız işin ne kadar ciddi olduğunun farkına varmanız için yapılan sınavlardan sadece birisi idi' dedi. Yani burada yapılan sınavların ne yabancı dil ile ne kpss ile uzaktan yakından zerre alakası yok. Size hak verdiğim konu sizi umuda sokup, tekrar dönüş yapılmaması.