2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@fişek-morgen dostum Ferhat yıldızda da bu yazıyor ki , ben hep ondan baktım
-
@eliff evet , alacak tarafında sadece birikmiş amortisman olacak
-
Arkadaşlar bu pozitif dışsallık sorusu neden bu kadar tartışılıyor anlamadım. Soru çok açık ve netti farklı soru gelmedi ya. A kitapçığındaydım hangisi yanlıştır diye soruyordu. Yaklaşık beş dakika bu soruya baktım ve kafama kazıdım. Sınavdan sonra bakarım diye.
Şıkları yazıyorum;
A- Marjinal özel fayda = marjinal sosya
B- Marjinal sosyal maliyet>Marjinal özel maliyet
C- Düşük üretim oluşur.
D- Piyasa başarısızlığıdır.Burada A, C ve D şıkları pozitif dışsallık için, B şıkkı ise negatif dışşallığın özelliklerini veriyor. Daha iyi anlaşılması için de aşağıya iki resim ekledim. Bu sorunun iptali söz konusu değil bir de tutanak tutturulmuş vs diyorsunuz böyle giderse tarh-tebliğ-tahakkuk-tahsil falan da tartışılacak az kaldı. Açıklansaydı da kurtulsaydık valla darlandum da.
https://i.hizliresim.com/nlb2kB.jpg
https://i.hizliresim.com/vPaRmr.jpg -
Ne olur 75e kadar dussun.
-
Arkadaşlar Allah aşkına peygamber aşkına artık soru tartışmayalım çünkü gerçekten kısır döngü , anlat anlat kimse de ikna olmuyor zaten , kaçla kapatır tahminleri yapalım en kral yapacak olanlar bu forumda yav , 84-85 ler havada uçsaydı foruma girmezdim ama aynı durumda olduğumuzu gördükçe nefes alabiliyorum
-
@moonlight bana sanki 84 85ler vmy yada guy calisiyomus gibi geliyo
-
başka arayan var mı gib'i?
-
@duyguuu37 aynen hocam o soru kesinlikle hatalı değil. Üniversite hayatımın bana kpss ile kattığı belki de tek şey muhasebedir az durmadım 2.30 saatlik muhasebe sınavlarında o soru kesinlikle dogru
-
Çok sorguluyorsunuz arkadaşlar beyni yakacaksınız
-
@alika28 A- marjinal özel fayda=marjinal sosyal fayda (eksik yazmışım)
-
En cok yanlisim muhasebeden geldi herhalde
-
arkadaşlar ilhan kılıç hoca iştirake senetsiz mal satılmasının ortaklardan alacaklar olduğunu söyledi bakalım kurum ne kabul edecek
-
@alika28 bnde bunu isaretledim ama bilmiyorum iptal olur mu
-
@emredurmaz hangi soru
-
@emredurmaz peki ilhan hocaya senetsiz olarak ticari mal satıldığı mi söylendi yoksa sadece mal satıldığı mi
-
@zenginmemur dostm dur verme sırtıma negatifi biz de 79-80 ler olarak kaymakalık çalışıyoruz ama buradayız
-
Gib i arayan varmı arkadaşlar çokdan okunmuştur ama neden açıklamıyorlar anlamadım
-
@eliff hocam evet borç tarafında. Yenilemek amacıyla satarken elde ettiğimiz karı alacak tarafında yazarız. Daha sonra aldıgımız varlıkta amortisman ayırırken borç tarafına yazarak yıldan yıla kapatırız. Rakamları tam hatırlamıyorum fakat kayıt şu şekilde olacaktı galiba.
Özel fonlar
Gider hesabı
Birikmiş amortismanlar -
Şimdi bu supheli ticari alacak sorusunun cevabi netlesti mi.ben cevabi 350 bin supheli ticari alacaklar karsilgi borclu yaptim ama kafama gore karsilik ayirdim sanirim.yanlis kabul ediyorum
-
@gannicus birikmiş amortisman alacak tarafında olacak