2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@falanfilan hocam işin sakasindayim ben pek dikkat etmeden soruya direkt alış satış diye yaptım ama arkadaşlar trick vardı diyor öyle diyorlarsa dogrudur dikkat etmedim 2700 olabilir
-
@kaizen hocam yüksek rakamdan alırsın düşük rakamdan satarsın bütün döviz değişim bürolarının kazancı bu farktan kaynaklanır. Eğer düşükten fiyattan kişiye/firmaya döviz satsa yüksekten alsa zarar etmek üzerine iş yapar ki bu da rasyonel değil. Bu yüzden sorunun cevabı 2700.
-
Maliyede azalan bakiyeler yöntemini hangi işletmeler kullanır sorusunun cevabı bilanço esasına göre defter tutanlar olacak değil mi?
-
@teklif-eğrisi pozitif dışsallık sorunun yanlış olduğuna dair sınav çıkışında kayıt koydurdum arkadaşlar. soruyu hazırlayan üstatlar inceleyip kararını verirler. üretimde pozitif dışsallık durumunda marjinal sosyal fayda marjinal özel faydadan büyük ve marjinal özel maliyet marjinal sosyal maliyetten yüksel olur diye biliyordum. o soruyla çok uğraştım. evde gelip notlarıma baktım hala aynısını düşünüyorum. eğer soruyu doğru anlamışsam soru yanlış. iptal edilir. ama tabi soruyu doğru okumamış ve anlayamamış olma durumum da mümkün. benim gibi tereddüt eden var mı o soruda?
-
@fatihmavcu hocam face de hangi sayfa
-
@sdf hocam marjinal sosyal maliyet marjinal özel maliyetten büyük olur pozitif dışsallik olduğunca yani ben böyle hatırlıyorum yine de yanlışsa iptal olsun elbette ki
-
@sdf hocam sonunda yahu. Kendimden şüphelenmeye başlamıştım. Bende o sorunun yanlış olduğunu düşünüyorum iki şıkta yanlıştı kafayı yedim sınavda.
-
@moonlight kanunla yapilir
-
@sdf hocam evet iki şıkda doğru değildi
-
@kaizen ben işletmenin sormuyor demiyorum ki hocam. Bankaya göre alış ve satış fiyatı değerlendirilir. Daha açık Bi şekilden yazmaya calısırsan. Döviz alacağınız zaman bankanın satış fiyatından alırsınız, satacagınız zaman alış fiyatından. Orda ki ince ayrıntı oydu şimdi soru tam karşımızda olmadığından tam acıklayamıyorum
-
Maliyet deyip geçtim arkadaşlar en sonunda
-
@sdf hocam bende senin gibi düsünüyorum ve baya takıldım o soruda o yüzden
-
@okanugur hocam bu dediğiniz önerme negatif dışsallık durumu önermesi olması lazım. pozitif olan bir şey iyi bir şeydir sosyal toplumsal açıdan faydayı özele göre artırır maliyeti de azaltır. benim teyit ettiğim bilgiler böyle. ptesi işe gidince sınav hizmetlerindeki üstatla konuşacağım bu konuyu. acaba benim gibi takılan var mı bu soruya diye merak ettim. yoksa yok yere adamın başını ağrıtmayayım
-
Efta vardı bir de....
-
O soruda yanlışlık yok arkadaslar. Pozitif dışsallık durumunda marjınal özel maliyet marjinal sosyal maliyetten fazladır ve optimum seviyenin altında üretim yapılır.
-
Arkadaslar hukukta hic değişikliklerden soru gelmemiş doğru mu ?
-
@frustration soruda ''marjinal sosyal maliyet marjinal özrl maliyetten fazladır'' diyordu yanlız b şıkkında o yüzden onu işaretledim ben
-
@frustration en son ben de eşit olan şıkkı işaretledim ama hala iki şık da yanlış gibi geliyor bana.
-
Ya bu sınav muhabbeti dipsiz kuyu gibi sonu yok. Ben 1 ay kafa tatiline çıkıyorum arkadaşlar sınav aciklaninca ya da yeni ilan gelirse görüşürüz bol şans herkese
-
@olursaolur cok net gelmese de geldi mesela eskiden tbmm ye karsi bk sorumluydu simdi cb