2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@zenginmemur şans oyunları vergisi harcama vergisi hocam
-
Arkadaşlar şimdi yeni bir tartışma başlatmak istemiyorum ama söylemeden edemeyecem şu marjinal sosyal fayda sorusunda tartısıyoruz ya. O soruda ben b şıkkını cok takıldım sınav anında. Şimdi orda siz marjinal sosyal maliyet ile marjinal özel maliyeti karşılaştırdığını söylüyorsunuz ama ben o şıkkı yaklaşık 10 defa okudum. B şıkkında marjinal sosyal maliyet ile marjinal özel faydayı karşılaştırıyordu. Marjinal özel maliyeti değil. Bence o şıkta ki sıkıntı orda cevap budur ya da birbirine eşit olduğunu söylediği a şıkkı dogrudur diye demiyorum. Diğer şık o yüzden problemli demek istiyorum ki bence o soru da sıkıntı cıkacak
-
@falanfilan tamam da hisse senedi satışını neye dahil edecez peki
-
@gannicus, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
Arkadaşlar şimdi yeni bir tartışma başlatmak istemiyorum ama söylemeden edemeyecem şu marjinal sosyal fayda sorusunda tartısıyoruz ya. O soruda ben b şıkkını cok takıldım sınav anında. Şimdi orda siz marjinal sosyal maliyet ile marjinal özel maliyeti karşılaştırdığını söylüyorsunuz ama ben o şıkkı yaklaşık 10 defa okudum. B şıkkında marjinal sosyal maliyet ile marjinal özel faydayı karşılaştırıyordu. Marjinal özel maliyeti değil. Bence o şıkta ki sıkıntı orda cevap budur ya da birbirine eşit olduğunu söylediği a şıkkı dogrudur diye demiyorum. Diğer şık o yüzden problemli demek istiyorum ki bence o soru da sıkıntı cıkacak
Ben de soru tartışmalarına katılmak istemem lakin bence de bu soru iptal olacak ve herkes için geçerli kabul edilecek.
-
@can-mavi evet hocam cevap kar payı dağıtımı zaten. Karıştırılması a sebep olan şey kar payı dağıtımıyla, dağıtılan kar payının ödenmesi kaydının karıştırılması, soru ise düşürücü soruydu. Böyle düşürücü diye diye 15 soru saydım tam, zor olanları ise düşürücü bile demiyorum direk zor diyorum zaten.
-
-
@gkhn-gnr ben o şıkkı hisse senedi kar payı diye hatırlıyorum ve kurumlar vergisi olarak düşündüm
-
@falanfilan işte bende onu net hatırlıyorum hisse senedi satışı diyordu
-
@can-mavi hocam siz muhtemelen kar dagitim deyince kar dagitiliyo niye ortaklara borc cikiyo gibi dusundunuz.aslinda cevapta kar dagitim tahakkuk kaydi dese daha net olurdu.
-
@falanfilan kar payı değildi hisse senedi satış kazancıydı
-
Aslında soruları tam şıkları ile beraber hatırlayabilsek mesela hepsini, kendimizin işaretlediğine göre değilde kaynaklardan asıl cevabını bularak tarayarak böyle olması gerekiyor diye yazabilirsin ki şahsen ben seve seve yapardım çalışmış yanlışım görmüş olurdum hem ama şıkları ve rakamları hatırlamak güç işte. Yoksa tüm soruları üşenmeden kaynak taraması yaparak çözmek isterdim kendi düşünceden bağımsız olarak.
-
@casanova tahmini kaca duser
-
@zenginmemur sınav doğru sayısı mı?
-
Simdi sadece Gayrimenkul sermaye iradi elde eden kisi basit usulde vergiye tabi olmaz mi?
-
@casanova evet
-
Anlaşılan bu sınav 76 77 lere düşecek
-
Yani beyannamesini martta veren gercek usule tabi olanlardir. Ben subat yaptim
-
@can-mavi insallah hocam
-
@sinek bende şubat yaptim
-
@sinek tamam soruda usulu belirtmemisti iste