2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@duyguuu37, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
Peki philips egrisi neyi gosterir diye bir soru vardi ama şıklarinda masallahi vardi bu soru hic tartisildi mi ne yaptiniz arkadaslar
İşçi yanılma modeli ve firma yanılma modeli pc nin uzun dönem dengesini açıklar yani cevap işçi ve işveren enflasyon beklentisi
-
@moonlight aynen ben de oyl3 düşündüm
-
@casanova kayit hatirladigim kadariyla donem kari borclu ortaklara borclar alacakli.
-
@duyguuu37 hocam ilk orijinal Philips eğrisi ücret ve enflasyon üzerinden incelenmiş, sonra bunu işsizlik ve enflasyon arasında ki ilişki olarak düzeltmişler. Uyan şık oydu ve büyük ihtimal doğru işaretlemişsiniz, tebrikler
-
Dönem karı borçlu
Ortaklara borçlar alacaklı
Soru buydu -
@ultras06 o zaman kar payı dağıtılması. Çünkü borçluya dönem karını koyduysa (yani dönem karından azalttıysa ki hesap alacaklı çalışır) dönem karını ortaklara dağıttığı kaydı soruyor demektir.
-
@moonlight dönem net karı borçlu/ortaklara borçlar alacaklı
-
@ua1905 yüzde yüz eminim pozitif dışsallıkla alakalı yanlışı soruyordu zaten pozitif dışsallıkla alakalı resim de yükledim şıklar kesinlikle birbirini sağlıyor eğer dediğiniz gibi doğruyu soruyor olsaydı üç tane doğrusu olurdu. Bir arkadaş zaten a şıkkının marjinal özel fayda=Marjinal sosyal fayda olduğunu söyledi. Bu durumda marjinal sosyal maliyet>marjinal özel maliyet şıkkı yanlış olur bu durum negatif dışsallıkta gözükür.
-
@lindahl Hocam bu soruda temel kavramlardan kisilik kavramina dikkat cekilmis. Isletmeler ortak dahi olsalar bu durumda her isletmenin kendi farkli kisilikleri oldugunu dusunup cevaplamamiz istenmiş o yuzden alicilar olacak.
-
@kaimoğlan eyvallah kardesim
-
Pozitif dissallikta marjinal sosyal fayda marjinal özel faydaya eşit değildir marjinal sosyal fayda>marjinal özel fayda çünkü marjinal sosyal faydanın içinde dışsal fayda da var. Bu yüzden A şıkkı yani marjinal sosyal fayda=marjinal özel fayda şıkkı yanlış
-
Anayasa mahkemesinin iptal kararını erteleme süresi sorusu vardı onu açıklayabilecek var mi? Hangi konunun sorusu bu ya:)
-
Pozitif dissalliginin olması sosyal maliyetinin olmayacagini gostermez diye düşünüyorum o durumu bilemeyiz belki pozitif dissalligi var ama maliyeti de var
-
@casanova, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@ultras06 o zaman kar payı dağıtılması. Çünkü borçluya dönem karını koyduysa (yani dönem karından azalttıysa ki hesap alacaklı çalışır) dönem karını ortaklara dağıttığı kaydı soruyor demektir.
Bence bu soruda bi konsensus sağlamaya çalışalım
-
@i̇lanbekleyenbiri en fazla 1 yıl erteleyebilir
-
@i̇lanbekleyenbiri normalde resmi gazete yayınlandığı gün girer ama 1 yıla kadarda ertelenebilir
-
@can-mavi siz ne düşünüyorsunuz hocam soruyla ilgili aklınıza takılan bir durum var mı?
-
@kaimoğlan Ticari mal satışı varsa doğru hocam. Yoksa dediğim gibi.
-
@casanova işin açıkçası ben o iki şık arasında kaldim , kar dağıtılsa ortaklara olan borçlar neden artsın dedim , bu kesin kar payını dağıtmayıp ortaklara borç yazmış diye düşündüm , yani biraz uçuşa geçtim , sonra da kar payı olan şıkkı işaretledim
-
Arkadaslar gelir vergisinin konusuna girmeyen hangisiydi? Hisse senedi satisi kurumlar vergisinin konusuna girmezmi ?