2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Mali tevzin de doğruyu mu soruyordu yanlışı mı
-
@uruk-hai yanlışı
-
@uruk-hai
yanlışı soruyordu hocam -
Yahu yok, hala 82 diyorlar. Bakın yıllardır bu işin içinde olan bir ton adam burada bas bas bağırıyor, bu sınavın 80 üstü kapatma ihtimali yok gibi. Siz 90 bile yapsanız zaten ailenize gidip kazandım demeyin, hayatta hep ihtiyatlı olun o apayrı bir olay. Ama canınızı da sıkmayın. Sınavdan iki saat sonra 78 ile kapatacak demiştim. Lakin şu anki düşüncem daha düşük kapatacağı. Yani gerçekten şu sınava 80 üstü kapatır demek tecrübesizlik. İmkansız demiyorum ama şu konuda anlaşalım bu sınavda süpriz olan 80 üstü kapatması. Bu da son yorumumdu, yarın açıklanır ve biter inşallah bu muhabbet.
-
Bu otofinansman net cevap mı arkadaşlar bunun uzerine konuşuldu mu?
-
@kaimoğlan evet net cevap daha öncede cıkmıs o soru
-
Arkadaşlar geçmiş yıllarda kaçla kapatmış bu sınav
-
@murky inşallah dediğiniz gibi olur yarın görüşelim.
-
Yarinmi aciklaniyo
-
@murky inşallah hocam gercekten cok basit hatalar yapti cogu dostumuz.
-
@casanova bu ikili bir inatlaşma değil hocam, yanlış anlaşılmasın. Ben yorumumu aktardım siz de öyle, katılmak zorunda değiliz elbette birbirimize. Yanlış anlaşılma olmasın. Herkesin hakkında hayırlısı.
-
@alimyafta q=50c-0,2ckare bu engel eğrisinin denkleminde gelire göre değersiz yapacaktık siz kişinin gelirini 125 ten sonrası için geçmeyecek diye sınırlamışsınız oysa geliri devam artabilir bu durum hangi gelirden sonrası için mal değersiz olur onu soruyordu. Geliri 250den sonrası için malı talep etmez. mu'ya nereden ulaştınız anlamadım. Soru hangi gelirden sonrası değersiz olur onu soruyordu. mu sıfır olunca mal degersiz olmaz o maldan tatmini max olmuştur
-
80 üstü kapatmasi na ihtimal vermiyorum , 75 in altına da düşeceğini sanmıyorum 76 77 civarı kapatir , 650 660 kişi de mülakata kalır
-
@murky dostum insanlara umut verme. bir çok kişiyi üzeceksin. yapma böyle. 2 yıldır bu işin içindeyim. az çok tecrübem vardır. benden de tecrübelileri tabi ki var. evet belki 80 altı kapatabilir ama bu çok çok düşük bir ihtimal. insanlar senin gibiler böyle yazınca umutlanıyor fakat sonuç öyle olmayınca çok üzülüyorlar. yapmayın böyle. sınav 82-85 arası kapatacak yüksek bir ihtimal.
-
@can-mavi hocam sizin seviyenizin iyi olduğunu biliyorum ondan soruyorum. Çevrenizde sizin gibi sağlam olupta bu sınava girenlerin durumu nasıl acaba
-
@murky yok hocam bende hesap sorcam dediğiniz gibi gelmezse demiyorum zaten ve diyorum ki inşallah dediğiniz gibi olur bakın yarım ağızlı demiyorum inşallah tüm kalbimle dediğiniz gibi olur ve ben haksız çıkarım. Bakın sınav 75 le kapatırsa benim felaket işime gelir. Ben atıyorum 80-85 arası yaparsam mülakatta elim güçlenir hemde kendime rahatlıkla yer bulurum. Benim dediğimin üstüne laflarımı çarpıtarak tecrübesizlikti şuydu buydu diyorsunuz. Ben de istiyorum herkese pembe pembe pamuk şeker dağıtmak ama daha kendime faydam olmadı için görüşümü yazıyorum. Sınavın çok zor sorularını kabulleniyorum bas bas bağırıyorum çok zor çok düşürücü sorular vardı herkes en basit sorularda dahi o an ki psikolojiyle hata yaptı diye. Zaten sınav böyle olmasaydı 3000 kişinin 2500 kişisi mülakata kalırdı. 1/5 i kalacak mülakata bu sınavın, yahu 4/5 inden daha fazlasının 70 yaptığı sınav bu sınav nasıl 73 75 le kapatsın bir açıklayın diyorum kimseden ses seda yok. Ben ayrıca kapatmasın da demiyorum, bakın ben 85 neti banko olana da temkinli yaklaş kardeşim diyorum 75 neti olana da bir türlü anlatamadım gitti şunu.
-
@hahamas dostum birkaç saat önce kaymakamlık örneğini verdin ama kaymakamlık 40 soru onu 100 soru üzerinden hesaplardan 75 civarı kapatmış oluyor kaymakamlık ayrıca onda 400 kişi bunda 600 kişi , başka bir örnek vereyim ben 2015 yılında duy oldum o sınava da kolay filan deniyordu 100 kişi alıyordu ve 200 kisi mülakata kalıyordu 77 ile mi ne kapatmisti
-
@yasemen 86
-
@alihan şıkları yerine koyduğumuzda q değeri 250 de negatif değer alıyor sadece ben bu mantıkla 250 yaptım ama doğrudur demiyorum
-
BTK da sınava girenlerin bilir. Bir önceki yıl çıkmış sorularını paylaştım. Sınav 50 sorudan oluşuyordu. Benim paylaştığım sorulardan 12-13 tanesi sınavda çıktı. Bu sınav bile baya düşük kapattı. Yani 80 üstü kapatma ihtimali yok dememin sebebi 650 kişi bu kadar yüksek yapamaz ondan diyorum. Zaten tecrübeli arkadaşlardan hiçbiri bu tespitte bulunmaz. Yeni arkadaşlar da böyle böyle öğrenecek.