2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@aroma millet yerine koyarak yapms sifir oluyoms 250 koyunca
-
@uruk-hai büyük ihtimal net vergi yükü doğru cevabını kabul edecekler
-
@biriibfli fonksiyonu 0 a esitlersen x eksenini kestiği noktayı bulursun buda 250 ediyor.bu noktadan sonra negatif değerler alır ama soruda eğrinin dönüm noktasını (ucu aşağı doğru bakacak gelir azalırken talep artacak) bulmamız lazımdı.donum noktasini bulmak için türevini alıp 0 a eşitlemek lazım o zamanda 125 olur
-
@i̇lanbekleyenbiri banada öyle geliyor
-
@uruk-hai 250 olması gerekmez mi? Çünkü büküm noktasından sonra malın tüketici için daha az faydalı olacağ
ını ifade eder ve geliri yükselmeye devam ettiğinde tüketimini azaltmaya devam eder soruda ise değersiz olur diyordu bu 250 varınca artık malı hiç talep etmeyecek yani değersiz olmuş olmayacak mı? -
@alihan dün biri aynı sorunun çözümünü youtube da bulmuştu 125 diyordu ben salladım ama anlamam
-
@paca08 hocam bakın düşük kapatması benim işime gelirki kendimde yer bulayım. 11 tane yanlış saydım kesin %100 hatta itibar etmeyip yanlışlarımı göreyim diye ya araştırdım ya çözdüm soruları. 4 sorum büyük ihtimal benim yaptığım doğru olmasına rağmen muhalefet çok diye onları da kesin yanlış kabul ettim 85. 5 tanede öyle böyle yanlışım gelse diyorum olur ya yanlış işaretlerim yanlış hatırlarım yada ne bileyim güvendiğimiz dağlara karlar yağar oldu 80. Sınav kolaydı diye ağzımdan tek bir laf dahi çıkmadı ki sınav gerçekten çok zordu. Ama 30 sorusu çok zordu şimdi hiiiiiçç kendimizi kandırmayalım. Bir çırpıda herkesin yapabileceği ikame etkisi daima negatiftir, tbmmye karşı yurt savunmasında cumhurbaşkanı sorumludur, vadeli çekin dönem sonu alacak senetlerine aktarılması özün önceliği, maliyede ki tarh tebliğ tahakkuk tahsil sorusu gibi 70 soru vardı inkar edersek kendimizi kandırırız yok öyle değildi derseniz üşenmem gerçekten teker teker yazarım o soruları. Geriye kalan 30 sorudan 15 i tuzaklara dolu, mesela üretilen mamül maliyeti gibi, mesela iştiraklere satılan kredili mal kaydı gibi, kıst amortisman gibi kimi 1 ay almış kimi 15 i olunca 45 günlük almış mesela cari oran gibi soruda stoklar olunca çoğu kişi kafası karışmış 1,4 bulmuş. 15 soruda hakikaten soru gibi soruydu ve çok zordu, şu üretimin pozitif dışsallığı gibi, şüpheli ticari alacaklar sorusu gibi, balkan antantı sorusu gibi bilmeyen nasıl yapsın anlaşmayı mantık değil bilgi bu, engel eğrisi sorusu gibi. Şimdi burda "şans" faktörü inanılmaz öneme sahip. Yugoslavya ve Bulgaristan arasında kaldım ben mesela, şansım yüzde 50 Yugoslavya işaretledim benim gibi kalıp Bulgaristan işaretleyin olduysa aha işte bir soru. Herneyse dediğim gibi 80 civarı birşey beklemem rağmen "kesin" diyemiyorum, dememeyi daha temkinli buluyorum diyeyim en azından. 75 78 düşerse ama kesin diyebilirdim tekrar söyleyim derdim düşük yapanlarla değil arkadaşlar ben umutlanıpta hayal kırıklığı yaşamayın diye önceki iletilerimde de hep bahsettim anlatmak istediğim buydu.
-
@alihan engel eğrisinden malın fiyatına nasıl geçilir bilmiyorum açıkçası o yüzden doğru yada yanlış diyemeyeceğim.
-
82 ile kapatacak
-
@elfelfelf bencede cok kolay bı sınavdı istatistik namına bırsey gormedım sadece olasılık ve bıraz matematiksel istatistik vardı. Tarıh bılgım olmadıgından bende suphelıyım tahmınım o yonde benımde yuksek kapatacak .
-
@alihan hocam türevini alıp 0'a eşitleyince marjinal faydanın 0 olduğu değeri buluyoruz 125'inci birim malı tüketmekle tüketici toplam faydasını maksimum marjinal faydasını da 0 yapmış oluyor bu noktadan sonra tüketici tüketmeye devam ederse mala bir bedel öder fakat bir fayda sağlayamaz toplam faydası azalır çünkü marjinal fayda negatif olur ve 125 birimden sonra tüketmek anlamsız olur.
-
Mühendislikten giren kimler var. Ayrı bir başlık var mı?
-
@casanova emin ol o Yurt savunması , ikame etkisi negatif sorularını bile kaçıran çok kişi vardır:)
-
@casanova sana kolay gelen kek sorular kimilerine zor gelmiştir ya da gözünden kaçmıştır. Mesela senin zor dediğin cari oran sorusunu ben gözüm kapalı yaptım. Kiminin maliyesi iyidir kiminin muhasebesi önemli olan onlar değil. Ben genele bakıyorum 600 belkide 650 kişi mülakata kalacak ve bunların hepsi 80 üstü alamaz diyorum. Tamamı çıkmış sorulardan sınav yapılmış olsa bile 85 ile kapatmaz o halde bu sınavda 80 üstü ile kapatmaz.
-
@paca08 btk ya girdik de olmadı ya bakalım olursa birde burada deneyelim şansımızı
-
@paca08 hocam tam benim istedigim gibi sonuclanmasini yaziyosunuz her seferinde.Insallah bnde simdi bakiyorum gecmis yil kurum sinavlarina bankacilim olsun guy olsun.Hep beklenenden asagida kapatmıs.Halkbank belki duymussunuzdur Bircok il baraj alti kapatti.Ve sayi mülakat icin azdı.
-
@zenginmemur
ve mülakata da 119 kişi kalmıştı,normalde 100 kişiydi...
:(( -
Bir 82 civarı da benden
-
Ayrıca şunu diyim bu işin içinde 2,3 yıldır olanlar yaklaşık 20 civarı bir yanlıs yapmıs.
Bu işin içine yeni girenler, yani daha önce bu tarz soruları görmeyenler daha cok yanlıs yapacaktır. Çünkü guy soruları olsun, diğer sınavlarda cıkmıs sorular olsun bu işin içinde yeni olanın bilmeyecek sorular vardı. Atıyorum kayıtlı sermaye sorusu gibi. Biz bu soruyu daha önce sınavlarda cıktı diye biliyoruz, bilmesem yeni gitsem bu işin içine yüksek ihtimalle dogru yapsam da şansa yapardım mesela -
@paca08 işte dediğim gibi ben cari oran sorusuna zor demedim, 15 saniyede 2 buldum zaten. Ben o soruya düşürücü dedim. Foruma bakın 20 kişi sayarsınız 1,4 bulan. Kolay soruya bile kolay demedim yani, düşürücü dedim bu insanlık hali. Neyse yarın sonuçlar açıklanır inşallah zaten o zaman görürüz kaçla kapatacağını yalnız 80 ve altı neti olan içinden umut beslerken en azından ailesine eşine dostuna bana gelir demesin demekti benim derdim çünkü 82 diye falan görürseniz üzülürsünüz. İhtiyatlı davranmak her zaman iyidir.