2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
@alika28 oyleymiş dostum , biran yüreğim ağzıma geldi , zaten diplerdeyim
-
@can-mavi hatta hatırladım şıklarda değil de soruda geçiyordu resesyondan deflasyona geçişte hangisi uygulanmaz cevap da kamu harcamaları azaltılmalıdır muhtemelen buradaki deflasyon ibaresi aklını karıştırdı.
-
@alika28 heh aynen dostum , beyin yandı bende zaten
-
@can-mavi 78 doğrudayım. 3 sorum ihtilaflıydı muhtemelen üçü de yanlış olacak. Bir soru daha kaybedersem ümidi tamamen keserim. Açıklansa da rahatlasak.
-
@alika28 ben de aynı durumdayım 78 doğru fazlası gelmez , azı da gelmez ... tam yukarı tukursen bıyık aşağı tukursen sakal puanı
-
@hazirlanan evet hocam doğru da soruda o kadar ayrıntıya inecek birsey yok. BBN miktar formülünden çıkıyor direk. toplam maliyeti birim basina katkıya bölünce sonuc Q=5bin.
-
@can-mavi Hocam doğru yapmıssın sorun yok kafalar gitti hepimizin Soruda talep yönlü bir azalma olduğundan bahsediyordu ancak içine saçma şekilde arz kelimesini de eklemişlerdi stagflasyona düşen çok olmuştur. Bi an ben de acaba stagflasyon mu soruyor diye düşündüm.
-
@beveridge-eğrisi valla hocam 80 in altina inse keske dünyalar benim olur. Ancak ankette 79 ustu yapan kisi orani yuzde 75 lerde olunca 82 ile bile kapatmasi hayal gibi geliyor.
-
@can-mavi kısmet dostum olmazsa üzülürüm tabiki ama hatayı da kendimde ararım. o kadar bariz hataları yaparsak olacağı budur bilmediğimden kaybetsem gram umurumda olmaz mesela harç sorusunu yanlış yaptım çünkü bilmiyordum zoruma gitmedi ama kıst amortisman sorusunda azalan bakiyeleri görmedim bile çözdüm normal amortismana göre 3000 işaretledim geçtim yanlış oldu haliyle sonra yüzde 12 sorusu. 224 buldum yüzdeyi bulmama rağmen 24ü işaretledim. Bu iki soru örneğinde çok iyi bildiğim şeyler ama dikkatsizlik iki doğruya mal oldu. Herkesin düştüğü soruda düşmeyip standart sapma olsa diğerlerine nazaran daha az puan getirecek kek sorularda dikkatsizlikten yanlış yapmak insanı yıpratıyor.
-
@i̇lanbekleyenbiri 100. soru üretilen mamul maliyeti. 710 720 730 u toplayınca kaç çıkıyordu, hatırlayan var mı hocam ?
Ben bu üçünü topladıktan sonra dönem başı yarı mamul, dönem sonu yarı mamul farkını ekledim. Nedense 630 bulduğumu hatırlıyorum. Dikkatli de çözmüştüm özellikle. -
@alika28 kesinlikle dostum , zaten kazanamazsam kendimize kizmaktan başka bir şey yok
-
Dolar kuru sorusu 2900 degil mi faceye baktıkça batıyorum
-
@pozitifdışsallık 2700 kar vardı
-
@yasaklı bankanın satış kuru bizim alış kuru oluyor bunu dikkate alarak mı 2700 buldunuz
-
@pozitifdışsallık aynen öyle ordaki minik tabloda satış yazan hane senin alış fiyatın tablodaki sol üstteki kutucuktan alıp sağ alttaki kutucuktan satacaktınız:) (sayıları hatırlayamadım)
-
aslında direkt şu kurdan almış şu kurdan satmıştır diyebilirdi ama öyle de çok kolay bir soru olacaktı sanırım gib arada böyle küçük şakalar yapıyor:)
-
@yasaklı hesap hatası yaptık o zaman bende o şekilde yapıp 2900 buldum
-
neyse @can-mavi de uyudu sanırım e artık yatabiliriz bizde
-
@yasaklı sol üsteki kutucuktan alıp sağ alttaki kutucuktan sattım. Ama niye hala 2900 yaptığımı düşünüyorum, anlamadım
-
@kaizen
yarı mamul kullanımlarını da ekleyince 660 oluyor hocam.kesin