2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Sunavda ne yaptığımı unuttum bütün şıkları göre göre hepsi bana yakın gelmeye başladı
-
@wow
verilmez hocam.taşınmaz satışı verilir lakin t.s.vaadi verilmez. -
Ticaret hukukum biraz zayıf da teşekkürler Hocam @otuzyılsavaşı
-
Cuma günü açıklanıcak, hani birisi vardı bugün açıklanmayacak boşuma beklemeyin diyen o cuma ola hayrola demişti, ben cuma açıklanacağını düşünüyorum, 77-78 ile kapatcak iibf demişti sizler için öyle olacağını düşünüyorum. kpss sıralamasındaki gibi kalıcak bence puanlar.
-
@wow dostum medeni de biraz zayıf galiba
-
Aynen hocam. Hukuklar sıkıntı @can-mavi
-
bugünde gitti galiba arkadaşlar....
-
@wow Gayrimenkul satış vaadi sözleşmelerinden doğan alacak hakkının üçüncü kişilere karşı ileri sürülebilmesi, ancak sözleşmenin tapuya şerh edilmesi ile mümkündür (MK md. 1009). Tapuya şerh edilmesi ile sözleşmeden doğan hak, ayni etki (güçlendirilmiş şahsi etki) doğurur. Burada söz konusu olan bir ayni hak değil, sözleşmenin şerh edilmesi nedeniyle ayni etki meydana gelmesidir. Yani, taşınmaz satım vaadi sözleşmesi tapuya şerh verildiğinde, taşınmaz üçüncü kişiye satılsa bile, satış vaadi sözleşmesi alacaklısı alacak hakkını taşınmazı devralan üçüncü kişiden de talep edebilir. Verilir görünüyor yani hocam
-
Hocam benim hukuklar cidden zayıf biraz taşınmaz yükü yaptım ben şerh edilmeyecek sorusunu.. 82-83 doğrum var, hayırlısı bakalım @gingove
-
@gingove şerh verilir tescil edilmez . tescili soruyordu
-
Yine soru tartismalarina dönüşmüş good old days.... :))
-
@gingove Hocam cevabı da kendiniz yazmissiniz tasinmaz satis vaadini tapuya serh ederseniz 3. kisilere karsi da ileri surebilirsiniz ancak diğer siklardakiler yalnızca serh verilerek gecerlilik kazanir. 3 şık zorunlu tasinmaz satis vaadi keyfi olarak serh edilir. bu sekilde hatirliyorum soruyu
-
@toranj, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@gingove şerh verilir tescil edilmez . tescili soruyordu
Aynen anlatmak istedigim bu digerleri tescille gecerlilik kazaniyor ancak kisi isterse tapuya şerh düşüp hakkını kuvvetlendirebiliyor. ayni yasal olmayan önalim hakkı gibi. Sinavin ustunden cok gecti geri donersek kafalar cok karisir
-
@ilanmılano, içinde söyledi: 2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
@gingove Hocam cevabı da kendiniz yazmissiniz tasinmaz satis vaadini tapuya serh ederseniz 3. kisilere karsi da ileri surebilirsiniz ancak diğer siklardakiler yalnızca serh verilerek gecerlilik kazanir. 3 şık zorunlu tasinmaz satis vaadi keyfi olarak serh edilir. bu sekilde hatirliyorum soruyu
diğer 3 şık Şerh değil tescil olacak yanlış yazmışım
-
@otuzyılsavaşı
çok özür diliyorum tersi doğru olacak
t.s.vaadi sözleşmesi tapuya şerh verilebilir.taşınmaz satış sözleşmesi ise verilemez
@wow @gingove -
açıkla sonuçları sonra istediğin kadar soru hazırla guy için bizi burda bekletmenin ne manası var anlamadım
-
@nopainnogain mazoşist
-
@hahamas hamas hocam var mı bir duyum?
-
@ist2015 iptal soru var mı?
-
https://www.strawpoll.me/16235210/r
ARKDAŞLAR YENİ BİR ANKET HAZIRLADIM KATILIM BEKLİYORUM