2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
rıza da verilenin kabul etmek, istek kısmında talep edebilme hakkı da var..."rıza da talep yok...kabul etmek var"
-
@refik-soydam ayrıca rıza kişinin kendi tasarruf edebileceği bir hakka olur , ama istek de ise biyle bir şey yok
-
@can-mavi Sizi anliyorum hocam. Ornegin ben de 15 yasi isaretledim lakin sorunun diger şıkla beraber yanlis hale geldigini dusunuyorum. Vergi yuku sorusu icinse daha once yazdigim gibi dusunuyorum.
-
@kaimoğlan tamam işte dostum asıl forumdaki arkadaşlardan da duymak istediğim bu , yani bunu kendi sorum için istemiyorum inan bana , yoksa burada evet haklisin 15 yas da yanlis digeri de yanlis deseler gib soruyu degistirecek mi , hayir tabiki , yani biri de çıkıp senin şu dediğin gibi dese amenna , biz de biliyoruz gib in 15 yaş olan şıkkı kabul edeceğini
-
Arkadaşlar hukukta "ama bu anlama geliyor" diye bişey yoktur. Kanun maddeleri açıktır ve eğer soru soruyorsan kanunda yazan birebir maddeler üzerinden doğrudur ya da yanlıştır diye sorarsın. Gib in kendi esnekliğine kanun lafzını dahil etmiş olması bunu değiştirmez. Ki gib de ama bunlar eş anlamlı gibi düşünseydi soruyu zaten tartışmaya açmazlardı. Ama herzamanki gibi bi doğru belirlemişler o kadar
-
@can-mavi Burada esas mesele gib in kabul ediş tarzina donuyor ki hatalı bircok soruyu dogru kabul ettiklerine sahit olduk. Esas olarak itiraz edilmesi gereken nokta soruların boyle sıkışık zamanlarda birkaç gunde hazirlanip servis edilmesi. Bakın sinavin aciklanmasi gereken zaman diliminde diger sinava 1 hafta kalmis soru hazirliyorlar. Cevap olarak yogun bir surec vardi firsat olmadi denilebilir ama o zaman da soruyu siz hazirlamayin kardesim derim ben de. 1 soru cok can yakacak goreceksiniz.
-
Ayrıca artık şu soru havuzu bı degissin ya soru ezberleyip barajı 82 lere taşıma işinden gerçekten sıkıldım , kpss de 160 da 85 yapıyoruz guy da 100 de 85 gerçekten kitaplardan çalışan konuyu kavrayanlar kazansın artık
-
@kaimoğlan kesinlikle hemfikiriz , gib in baştan sağma soru hazırlaması ciddi anlamda gib sınavlarına karşı ciddiyetsizlik sebebi , olmaması lazım
-
devlet kurumlarına her sınav için %2 lik bir saçmalama hakkı verelim... kaymakamlık sınavı ahlaki risk sorusu:) direk aklıma geldi... tabi gönül max ciddiyet arar ama uygulama da hep saçmalık kısmı minimal da olsa var korkarım süreklilik arz etti...yine olacak
-
@okanugur hiç soru çözmedim vmy yönelik çalıştım 86 doğrum var.
-
@cag317 bende vmy odakli calistim 84 dogrum var. Cikmis sorulara baksam 90 olurdu.
-
@can-mavi Kucugun rizasi diye bir soz obegi gormedigim icin bende sizin gibi soru yanlis diye dusunuyordum.Ta ki cok eski bir makaleyi gorene kadar.Daha once bu kelimeler hic kullanilmamis olsa ÷100 haklisiniz derdim.
-
@can-mavi dostum ben de senin gibi düşünüyorum. Küçüğün rızası olmaz isteği olur. Rıza yani icazet yasal temsilci de olur. Bu soru kesinlikle iptal olmalı. Kişinin İSTEĞİ ile RIZASI farklı şeyler. Aynı şey ise rıza gösterdiğimiz her şey istediğimiz şey olmalı. Bakın bakalım öyle mi? Ben bir tane kesilen trafik cezasına razı olup da istekli olanı görmedim.
-
@alika28 açın 2017 deki kaymakamlık sınav tartışmalarına bakın.. aynı tartışmalar günlerce sürmüş.. açıklanmadıkça doğruluğundan Zerre şüphe edilmeyen sorular tartışılmaya başlanmış doğru sayıları azaldıkça millet düşük kapatacağına kendini ve milleti inandırmaya çalışmış..sonuç ise şöyle oldu 73 ile kapatacak denilen sınav 79.5 ile kapattı.. beyhude tartışmalar bunlar küçücüğün isteği Rızası v.s orda istenen cevap 15 yaşın doldurulması olacak.. kelime oyunu yapacaklarını zannetmem..sınava gelince 80 altına hiçbir şekilde ümitlenmeyelim derim. Sınavda 70 soru basitti.. geçen yıl ki guy sınavı samimiyetle söylüyorum bu sınavdan çok daha zordu istanbul 76 ile kapadı ve İstanbul en düşük kapayan ildi
-
@reagan 81 ilede kapatmış olabilir kaymakamlık tam hatırlayamadım
-
@reagan geçen yıl ki guy sınavı dguydan daha zordu diyorsunuz değil mi doğru anlıyorum? Pes vallahi.
-
@reagan 80 in altında ineceğini bende sanmıyorum 81 82 gibi kapatır gibi. Ama geçen sene Guy sınavı kesinlikle bundan zor değildi. Bu kolay görünümlü bolca tuzagı olan zor bir sınav. Giren insanlar nitelikli ondan dolayı düşük kapatmaz.
-
@reagan Geçen sene yapılan guy sınavına girdim. Bence dguy daha zordu. Ama dguy düşük kapacagini düşünmüyorum.
-
Keske ptesi sinav soru ve cevaplarini yayinlayip.Sorulara itiraz suresi verselerdi sonrada itirazlar cevaplandirilip onumuzdeki ptesi de sonuclari aciklasalardi.Bunu yapmak niye bu kadar zor orasini anlamis degilim.
-
@cag317 tebrikler