Gelir Uzman Yardımcılığı mı Ziraat Bankasında Uzman Yardımcılığı mı ?
-
Bütün yönleriyle değerlendirirseniz sevinirim.
-
Gelir uzman yardımcılığı
-
Özel sektör (çok kurumsal firmalar hariç tutmak şartıyla) yerinr bankalar, bankalar yerine de en kötü devlet memurluğu sıralaması bende her zaman geçerlidir. Teftiş dışında banka uzmanlığını dahi guy'a tercih etmem. Banka strestir, banka çetindir, bankada alavere dalavere çoktur. O yüzden dmk diyorum.
-
@genclerbirlikli bir hazine kontrolörü degil bodycim
-
@genclerbirlikli nedenlerini sıralar mısınız ?
-
Guy hocam hic dusunme bile derim eski bir halkbank uzmaniyim bu arada.. devlet gibisi yok
-
@rterdogan hocam ben hali hazırda gelir uzma n yardımcısıyım. yaptığın işin niteliği de önemli. banka bu açıdan nasıl bunu öğrenmek istiyorum (ziraat özelinde).
-
@müstatil hocam simdi guy nerden baksan 3750 alıyor, bankada bu kadar değil diye biliyorum. Üstelik banka stresli, yoğun . Guy o kadar değil sirkülasyon baya fazla çünkü, bu adamlar illaki ders çalışabiliyor. Son olarak da bankada kredi satmaya çalışmak başlı başlına dezavantaj.
-
@genclerbirlikli maaş açısından kıyaslarsak ziraatin maaşı guydan daha iyi.
diğer faktörleri ben de merak ediyorum. ziraat uzmanı oturup kredi mi satıyor ?
-
@müstatil evet uzmanlar öyle. Bireysel temsilci filan oluyorlar.
-
Kisinin beklentisiyle ilgili birazda bence , su an icin guy sartlari cazip gelebilir ancak cok calisip kendini yetistiren biri 15 yıl sonra bankada cok daha iyi konumda olur.
-
@genclerbirlikli sınavına girmeyi düşünüyordum lâkin kararsız kaldım...
-
Bankada unvanla görev ayrı şeylerdir, unvanı uzman yardımcısı olan birinin görevi bireysel pazarlama da olabilir, Kobi pazarlama da, ticari pazarlama da. Bunların dışında Genel müdürlük veya bölge müdürlüklerinde tahsis, mali tahlil, hazine, takip, kredi risk izleme, dış işlemler, dış ticaret gibi daha bir çok bölüm var. Bunlarda bireysel pazarlama sıkıcı gibi gözüküyor, onun dışındaki birimler genelde aksiyon halinde. Bireysel pazarlamada başlayanlar da çok durmuyor sanırım, diğer birimlere kaydırılıyorlar.
Baskı konusuna gelirsek, mesela Kobi pazarlamada baskı olur, müşteri bulman hatta şubeye bağlaman istenebilir, şube müdürün çalışkan biriyse baskı yapar illaki, işe başlar başlamaz hadi portföy oluştur demez ama. Ama bu profildeki yöneticilerin yanında kendinizi daha iyi geliştirirsiniz. Bunların yanında dışardan bakınca satış ve pazarlama yeteneğiniz varsa bankadaki en eğlenceli birim gibi gözüküyor.
Yükselme açısından değerlendirirsek de 3 kariyer grubu meslekten biridir, kişinin kendisine bağlıdır biraz. Bankada çalışkan kişi her zaman daha çok sevilir(istisnalar olmak kaydıyla). Teftiş veya iç kontrolden daha dezavantajlı gibi söylemlere katılmıyorum. -
İc kontrolör ve teftis guyun 2 katı maas alıyomus harcırahlarla
-
@donniebrasco bu saydığınız bölümleri seçmek bizim elimizde mi yoksa re'sen mi görevlendirme oluyor ? gelir uzman yardımcısı iken ziraati düşünmek sizce ne derece mantıklı ? yapılan işin niteliğine göre değerlendirirseniz sevinirim. birde ziraat çalışanlarının statüsü tam olarak ne oluyor ?
-
@zenginmemur 2 kat aliyor da sürekli geziyor dayamayıp istifa eden çok var
-
@müstatil başlangıçta resen atanırsınız. Tecrübe ve yeteneklerinizi de dikkate alırlar tabi. 657’ye tabi değilsiniz. Süresiz işçi sözleşmesi imzalarsınız. Ama nihayetinde kamunun en büyük bankası. Onun dışında sağlık, emeklilik, kredi çekme, mevduat gibi konularda da personeli avantajlıdır.
Guyla kıyaslama yapamam hocam guy olan sensin Guy heralde durağan bir meslek, bankacılık her anlamda hareket ister. Daha yorucu da olabilir daha stresli de. Bu noktada biraz kişinin yapısı ve beklentileri ön plana çıkmalı. Ben seviyorum mesela bankacılığı ama herkesin beklentisi farklı. -
@müstatil hocam ben senin yerinde olsam sırayla yds kpss kurum sınavları kasarım, banka filan uğraşmam.
-
@genclerbirlikli istanbul'da yaşamak istiyorum. bunun için bddk, spk ve mali hizmetler dışında alternatifim yok sanırım. ziraat de istanbul'a alım yapar. kafam çok karıştı.
-
@donniebrasco pazarlama bana uygun bir dal değil ancak diğerleri neden olmasın ? süresiz iş sözleşmesi ne oluyor tam olarak ?