2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@maxmin inş öyle olur hocam.
-
Giriş sınavı esasları ve duyurulması
MADDE 5 – (1) Giriş sınavı; eleme sınavı, yazılı sınav ve mülakattan oluşur.
(2) Eleme ve yazılı sınavların yapılma usul ve esasları ile sınav sonuçlarına ilişkin hususlar Sayıştay Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi arasında yapılan protokole göre belirlenir.
(3) Giriş sınavının yapılacağı tarih ve il, sınava giriş şartları, atama yapılacak kadro sayısı ve gerekli görülen diğer hususlar; Resmî Gazete’de, Devlet Personel Başkanlığının internet sitesinde, Başkanlığın internet sitesinde ve Başkanlıkça uygun görülecek diğer araçlarla eleme sınavının başlangıç tarihinden en az otuz gün öncesinden başlayarak duyurulur.
Arkadaşlar,
5.maddenin 3. fıkrasındaki esnekliğe dayanarak mı yönetmeliğe kpss şartı yazılmıyor sadece merak ettiğim için soruyorum yönetmelikte atladığım yer olabilir biraz yüzeysel okudumAyrıca geçen yıl sınava çok az bir zaman varken KPSS şartının konulması 2018 KPSS den sonra alım olacağına dair yorumlanabilir mi ?
-
@ofa hocam yönetmelikte direk KPSS şartı yazmıyor bende dikkat ettim. Biraz araştırdım yönetmelik içerisinde bulunan “ÖSYM ile yapılan protokol” çerçevesinde gelişen bi durum p48 ile alım yapılması.
2. Olarak Sayıştay’da bir arkadaşımdan duyduğuma göre en son alıma müteakip bi alım daha planlanmış kurum içinde. Tabi neden geciktiği konusunda kendisi ÖZNEL bi yorum kattı; Sayıştay alım konusunda izleyeceği yolu tam olarak netleştirmiş olmayabilir çünkü sistemi değiştirdiler. Şimdi yeni getirdikleri sistemle çıkacakları ilan üzerinde bazı fikirler var ve henüz oturmuş değil. en bariz örneği p48 den ilk 5000 kişinin sınava alınma söylentileri. Neyse Umuyorum ki Sayıştay istikrarını bozmaz ve bir an önce ilana çıkarlar. -
Arkadaşlar en son alımdaki gk gy sorularının dağılımı nasıldı? Yani örneğin; sanat tarihi, cografya, güncel bilgiler ve vatandaşlık konularına kaç soru düştü?
-
@emrediyebiri 5 6 tane tarih 3 4 coğrafya 1 2 tane sanat tarihi geriye kalan da vatandaşlık. Geçen sınavda bi tane de farklı soru vardi gk'de ilçe ismi vermişti farkli iki ilde bulunur diyodu
-
@ff peki hocam toplamda kaç soru vardı 15 miydi? Yani benim bir arkadaş 7 tarih 2 cog 2 sanat falan vardı dedi başka birine sordum o da farklı söyledi. Siz de darklı deyince kafam iyice karıştı
-
@emrediyebiri, içinde söyledi: 2017 SAYIŞTAY SINAVI
@ff peki hocam toplamda kaç soru vardı 15 miydi? Yani benim bir arkadaş 7 tarih 2 cog 2 sanat falan vardı dedi başka birine sordum o da farklı söyledi. Siz de darklı deyince kafam iyice karıştı
*farklı
-
@emrediyebiri 15 soru vardı. En çok tarihten geliyo. Coğrafya 3 taneydi heralde. Sanat tarihinde bi tane şıklarında barok rokoko gotik olan soru ve cevabi cura olan soru vardi. 3-4 vatandaşlık vardı. Ben böyle hatırlıyorum. Sinava giren diger arkadaslar da yazar zaten
-
@paretowilfredo sınavla ilgili herhangi bir gelişme varmı
-
@bunekadarçalışma Beklenen sınavlar başlığında değindim dostum bu konuya.
-
Bu başlığın böyle arkalarda kalması beni çok üzüyor artık bi bilgi gelsede ona göre davransak faha önceden şubat gibi sınav gelebilir diye bi duyum vardı ama galiba oda yalan oldu
-
@paretowilfredo eyvallah sağolasın
-
Hic bir gelişme yok mu bu sınav hakkında
-
HERKES 1 BARDAK SOĞUK SU İÇSİN ..AMA HAVA SOĞUK HASTA OLUNABİLİR
-
artık başlık da değişmeli zaten
-
Sanırım sonbahara kaldı
-
Keşke şu kurumlar yıl sonunda gelecek yıl için alım yapıp yapmayacaklarını söyleseler biz de planlarımızı ona göre yapsak.
-
Bu başlığın hareketsiz kalması beni çok üzüyor bir duyumu olan varmı arkadaşlar
-
@bunekadarçalışma hocam Sayıştay sonbahara kaldı.
-
@safitürk69, içinde söyledi: 2017 SAYIŞTAY SINAVI
@bunekadarçalışma hocam Sayıştay sonbahara kaldı.
Duyum saglam mi?