2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
uygunsuz içerik nedeni ile silinmiştir.
-
@Hacettepe-Üniv. hayır bence 10 katı çok 2 katı iyi.
-
Sinava cagirmada usul genel olarak kpssde x puanin x kati aday basvurabilir seklinde olmuyor mu? Bugune dek herhangi bir kurum x kati seklinde bir uygulama yapmayarak sadece 80 puan uzerinde herkes başvursun ve sinava girsin diye bir ilan açti mi? Benim hic boyle bir ilan türü okumuşluğum yok. Tecrubeli arkadaşlar daha iyi bilir duzeltirse sevinirim. Kpss şarti getirilmesinin amaci bence sinava giren sayisini daha da azaltmak içindi. Bu yuzden 60x20 olacak gibi geliyor
-
@mostramozic 2013 vmy de herhangi bir puan türünden 80 almış olmak diye ilana çıktı diye hatırlıyorum.
-
@mostramozic osym yaptığı herhangi bir sinavda sınır belirlemiyor mesela mhuy için 20 kat olayı maliyenin hazırladığı yonetmelikte var.20 kat olayıyla osym nin bi alakasi yok.osym icin 10.000 kisilik bi sinav sıkıntı yaratmaz, test cunku. osym nin derdi soru bulamamak. soru bulduktan sonra cok kisi girsin ister sinava. sayistayin derdi belli ki kuruma muhasebe bilmeden girenlerle ilgili o yuzden kendi eleme sinavina muhasebeyi ekledi bence.sayistay sadece mulakatlari yaptığı için sinav sürecinde sıkıntı yasamaz isterse 1 milyon kisi girsin.
-
@mostramozic Sayıştay'ın diğer kurumlardan farklı bir usul izlediği aşikar, x katı şeklinde benzerlik beklemeyi doğru bulmuyorum.
-
sayistaya baski yapilmasi gerektigini dusunuyorum en azindan bu yıl için cunku sinava 2 ay kala haber verildi p48 olayi. yüksek puan alanlara haksızlık olmaz bence, onlar zaten p48 den habersiz olarak kpss ye kasarken bu değişiklik yaşandı
-
@mostramozic açtı hocam 2013 vmy sınavı 2000lik bi alımdı.Bana kalsa keşke bütün kurumlar böyle yapsa.Dershane sektörü büyük yara alır ama işssiz iibfliler için daha iyi olur.Şimdi merkez uzmanlıklar az aldığı için çoğumuz taşra denetmenlik uzmanlık için sınavalra giriyoruz.Sonra yine kpss ye devam edenler yine uğraşıyo.Ama sözlüyle alan kurumlar kalksa maliyenin sınavalrı gibi sınavla alsalar torpil azalır.Çünkü torpil yapacak kişiler yazılı sınavlara karışamıyolar.Mesela ösymnin yaptığı sınavda bir şey yapamazsın.Sgk milli savunma özelleştirme hepsi sözlüyle alıyo anlamıyorum niye sözlü.BU konuda maliye bakanlığını sayıştayı örnek almalılar bnce.Adam 90 almış p113 sgkdan elendi.
-
beğenmediğiniz gelir uzmanlığı mali hizmetler defterdarlık uzmanlığı hepsi yazılıyla alır.Sgk denetmenlik niye sözlü kpssde çeko çzömüyomuyuz yaparsın yine sınvaında çeko bölümü tartışmalar noktayı koyarsın.Adam iş hukuku bilmiyo maliye hukuk yapmış p113 bi geliyo 85 sözlüyle direk denetmen olmuş.
-
Hala sayistay mulakati yapilmadi bu sene alim olmayacak gibi
-
Arkadaslar ben mail attim.yayarsaniz sevinirim.
Konu :2017 Sayıştay denetçi yardımcılığı sınavı hk
Alıcı : seyitahmesbas@sayıstay.gov.seyitahmesbas@sayıstay.gov.tr
sayıstay@sayıstay.gov.Tr
Mail:Merhabalar.Başkanlığınızca 2017 yılı içinde yapılması muhtemel Denetçi Yardımcısı Yardımcısı Giriş Sınavı ile ilgili aşağıdaki hususların göz önüne alınarak değerlendirme yapılması hususunu bilgilerinize arz ederim:
1-Mart/2017 de yapılan yönetmelik değişikliği ile artık Başkanlığınızın , Denetçi Yardımcısı alımı için 4 aşamalı sınav yapacağı açıklanmıştır.İlk aşamada KPSS 48 puan türünden belirli bir puan alınması gerektiği anlaşılmıştır.Başkanlığınızca ikinci aşama olan test sınavında KPSS 48 puan türünden kaç puan isteneceği hala belli değildir.Şahsım gibi sadece kurumunuzun sınavına hazırlanmayı düşünen,KPSS ye girmeyi düşünmeyen birçok aday bu durumda KPSS ye girmek durumunda kalmıştır.Malum olacağı üzere KPSS'ye 2 ay kala böyle bir şart getirilmesi birçok adayın hazırlıksız yakalanmasına neden olmuştur.
2-Kurumunuzun yapacağı sınavda ilk aşama olarak gözüken KPSS 48 puan türünden , eğer alınacak aday sayısının "X Katı" şeklinde alım yapılması durumunda veya KPSS 48 puan türünden "XX puan türü üstünde olan Y katı aday başvurabilir "şeklinde bir baraj ile eleme sınavının test kısmına çağrı yapılması durumunda 1.maddede belirttiğim üzere sadece kurumun sınavına hazırlanmayı düşünen birçok aday mağdur olacaktır.
3-"KPSS 48 puan türünden 80 yada 85 gibi puan türü üzerinde olanlar Eleme Sınavı Testine girebilir" denilmesi durumunda ise bu yıl yapılan KPSS sınavındaki puan bareminin düşüşünün göz önüne alınması gerekmektedir.Şöyle ki:Başkanlığınızın da yapılabilir araştırma üzerine görülecektir ki ; önceki senelerde aynı sıralamada olan adayın puanının 3 ile 4 puan arasında düşük olduğu görülecektir.Bu durumunda yüksek bir baraj puanı belirlemek son anda KPSS ye girmek durumunda kalan şahsım gibi bir çok adayı mağdur edecektir.
Bütün bu bilgiler ışığında yapılması muhtemel Denetçi Yardımcılığı'nın ikinci aşaması olana Eleme Test Sınavına alım yapılırken yukarıdaki hususların da dikkate alınması birçok aday tarafından memnuniyetle karşılanacaktır.Kaldı ki daha önceki yıllarda hiç bir amacı olmayan adayların da arasında olduğu 10000 ila 15000 arasında kişinin Eleme Test Sınavınıza katıldığı malumdur.Eleme Test Sınavına KPSS 48 puan türünden 70-75 barajında puanlar alan adayların katılması hem mağduriyetlerin giderilmesine hem de rekabetin artmasına sebep olacaktır.Bu şekilde daha önceki yıllarda birçok kurum da alım yapmıştır.
Tüm bu hususların değerlendirilmesi hususunu bilgilerinize ve takdirlerinize arz ederim. -
P48 puanı 85 olanlar aynı özveriyle çalışmaya devam etsin 80 ve üstü olanlar da biraz daha gayret etsin eleme sınavına 80 ve üstü çağırılsa diye varsayımda bulunarak bu yorumu yapıyorum
Ösym nin rutini bellidir sayıştay ile protokol yapılır ağustos sonlarına doğru ilan verilir ekimin ilk veya ikinci haftası eleme sınavı yapılır... Ciddi bir hazırlık ister tek bir soru bile önemlidir o yüzden kpss döneminde fazla vakit ayıramadığınız gygk bölümüne ve güncel bilgiler kısmına iyi çalışın saçma sapan bir sanat tarihi sorusu yüzünden kaybetmek istemezsiniz -
@RootofAllEvil hocam haklisin.Bnce klasik sinavi daha zor ve onemli testl gecince is dahada zorlasiyo
-
Arkadaslar bu sınavda taban nasıl belirlenir bilemem. Ancak kpss den 85 altında kaldıysanız, eleme sınavını geçmeniz çok zor. Eğer 80 - 85 bandında iseniz, bayramı bile ders çalışarak geçirin.
-
@N10vagus en bayıldığım insan tipi bu benim ya. Hayatta net çizgileri olan. Çok haklısın gerçekten burada dediğin kadar puanı olmayıp da sayıştay için hazırlanmayı planlayanları harika motive ettin, şimdi kalkıp topluca kendilerini apartman boşluğuna bırakacaklar.
Çok tatlısınız ya. Bayılıyorum bu kafalara. -
Madem herkes bence diyerek içinden geçenleri sıralıyor ben de bir yorumda bulunmak istiyorum. Sınav için muhtemel olarak p48 de 80 puan şartı gelir. Sayı verilmeden o puanı alan herkes sınava girer. Zaten Sayıştay ilk 2000 i sınava tabi tutmak istese bunun için sınavı ÖSYM ye yaptırması fazladan yere süreci uzatmak olur. Amaç sadece sınava giren öğrencilerin en azından belli bir puan yaparak bu sınava girebilmesini sağlamak kanımca. ÖSYM sınavı için 5 katı aday klasik yazılıya kalır. 3 katını da mülakata bırakarak çiçek gibi bir süreç yaparlar.
-
@bengidönüş Haykırdım
-
@N10vagus yakın bir zamanda kpss hazırlanmayip sirf bu sınavı kazanan 5 yıllık denetçi arkadaşımın o yıl öylesine girip p49 dan 77 aldığı sınavın sonucunu atacağım.
-
@N10vagus hocam ösym zaten bizi yıldırmaya çalışıyor bir de kendi içimizde bunu yapmayıp moral bozmasak keşke..kpss ye giren bir arkadaşın bunu yazdığına inanamıyorum tek bir gün içinde sınavımızın kötü geçmesi misal kpss bizim alt yapımızın olmaması veya sayıştay kaymakamlık gibi sınavları kazanmamızı mucize haline getirmez aynı şekilde kpss den 90 üstü alan arkadaşların çok rahat sayıştayı kazancagi anlamına da gelmez..
-
Arkadaslar kusura bakmayın. Kimsenin moralini bozmak için yazmadım. Sadece sınav ciddi sorulari barındırır. Kpss den bir kaç gömlek üstündür soruları. Eğer kpss den belirli dereceleri girilemediyse, sayistay da ilk 225 e girmek zor. Bunun için konu açığını iyi kapatmak (konuların detaylarına hakim olmak), zamanı degerlendirmek gerekiyor.
Ancak bazı arkadaşlar kpss ye önem vermez. Sadece sayistay, hakimlik ve kaymakamlık sınavına çalışır. Bu durumda kpss gereksizdir ve düşük puan almak sorun değildir. Böyle adaylar pek tabi kpss den 65 alıp, ilk 225 e girebilir. Hatta yukarıda bir arkadas bunu söylemek istemiş. Doğrudur. O kişi konu açığı olduğundan değil, önem vermediği için kpss den düşük puan almıştır.
Olayı analiz etmek gerekir. Ben sadece konu açığı olan kişilere söyledim. Misal ben. Muhasebe konu açığım fazla. Bu da beni tedirgin ediyor. Bu yıl galiba eleme sınavında da muhasebe olacakmış.
Yukarıda yazdığıma morali bozulan tüm arkadaşlar, işallah 2017 sonunda sayıştay eleme sınavını kazanıp, benimle dalga geçerler.