2017 SAYIŞTAY SINAVI
-
@mustafa-kader 80 in altinda bi puan 20 kati aday Allah bereket versin hocam
-
20 katı aday 900 kişi demek hocam yalnız
-
Ösym nin 900 kişi için sınav yapacağını ğek düşünmüyorum
-
@kombassankoma hocam mhuya gitti kafam 100 kati cagirsalar bencede 900 kisi icin osym sinav hazirlamayabilir
-
valla ne kadar çağırır bilmiyorum da ekim'de sınav olacak diye yavaş yavaş çalışmaya başladığım gün 2 saat sonra kpss başvurmayı hiç düşünmezken başvuru ilanında p48 ile alacağını görünce bende yarattığı panik, en kötü 20 katı mı çağırır yoksa direk 225'i mi alır diyerek ilk 225'e odaklanarak çalıştığım 2 ayı -ki hastalığımı öğrenip hastanede yattığım günlere de denk geldi- unutmam herhalde. umarım hakkını verecek bir ilan gelir.
-
Cok gecmis olsun hocam zor gunler gecirmissiniz gibi sizin gibi azimli insanlar umarim hakkettikleri yerlere en kisa zamanda girer
-
@hattorihanzo eyvallah hocam, hepimiz hakettiğimizi alırız inşallah.
-
Arkadaşlar ilk 225'i doğrudan yazılıya çağırma ihtimalleri var mı?
-
@25torsteinn kanuni bi zorunluluk vardı hocam yanlış hatırlamıyosam. O yüzden eleme sınavı + yazılı sınav değişmeyecek gibi. Keşke direk yazılıya çağırsa
-
@jakuppp osym mhuy da 245×20=4900 kişiye sinav yapabiliyorsa, sayistaya 45×20= 900 kişilik sinavi cok rahat yapabilir.
-
@shady1 tam da ondan bahsediyor galiba arkadaş.900 kişi için uğraşmaz ÖSYM, daha fazla kişi için yapacaktır,daha fazla kişiyi çağıracaktır demek istemiş muhtemelen.
-
P48 den 20 kat eleme sınavına çağırılır bence.Ben nedense elemesiz çağırılma olayına ihtimal vermiyorum.
-
Bence sınav sisteminde bir değişiklik yok ise (eleme+yazılı) panik yapmaya da gerek yok ÖSYM ticarethane mantığıyla çalıştığı için muhtemelen 70 üstü girebilir diyecektir. Kpss puanı Sayıştay Eleme test sınavı yerine geçecek ise bir şey diyemem ama Eleme sınavı kalkmamış ise kpss şartının eklenmesinin tek mantığı sadece kurum sınavlarına hazırlananları da bu sürece dahil etmek olabilir. Kpsssiz 3 periyotlu elemeye tabi başka bir kurum hatırlamıyorum birde kpss şartının eklenip 4 periyotlu yapılmasının mantığı ne olabilir ki????
-
@ofa 70+ da biraz fazla oldu hocam o zaman zaten kpss yi eklemelerinin mantığı yok bu işin içine , ben 80+ p48 bekliyorum diğer ihtimalde 20 katı olayı
-
bir kpss a puan türü ile alım yapan hiçbir kurum baraj puanı+20 katından fazla aday çağırmadı şimdiye kadar, zaten bununla alakalı bir yönetmelik var 20 katından fazlası çağrılamaz diye fakat sayıştay n'apacak muamma çünkü o yönetmelikte sayıştay istisna sayılabilir. aslında şunu anlamak lazım, sayıştay niye kpss istiyor, sonraki aşamada niye kpss p48 ile aynı ağırlığa sahip bir sınav yapıyor. ben anlamadım.
-
@ofa sanki ikinci ihtimal daha bir mümkün gibi; puanı eleme olarak kullanıp,ÖSYM'ye kaymakamlık sınavı gibi ama daha geniş çaplı yazılı sınavı yaptıracaklar gibime geliyor.
-
@mustapha bende öyle düşünüyorum ösym paralı yapacağından bu işi daha fazla adam çağıracaktır bence
-
@ofa gerçi yönetmelik de ortada,eleme ve yazılı demiş bakalım artık bekleyip görcez.
-
Arkadaşlar ben yönetmelik olayına pek takılmıyorum bir yönetmelik daha çıkar olur biter ya da sayistay şu şu nedenden dolayı istisna der istedikten sonra kılıfına uydurulur ama öncede dediğim gibi eleme+yazılı olacaksa 70 örneğini verdim rakamı özellikle seçmedim 75- 80 olur onu bilemem sadece osym nin mantığından dolayı katılımı yüksek tutacaktır diye tahmin ediyorum. Yoksa eleme sınavının yapılmasının pek bir mantığı yok zaten kpss den 900 e girmek eleme sınavından derece olarak daha zor tabi bana göre neden böyle diyorum geçen yıl sayistay sınavına girdim sadece 1,5 ay calistim oda okuyup geçtim saçma sapan netlerle 73 almıştım yanılmıyorsam 87 ile kapatmıştı . Ben kaymakamlık sınavına hazırlandığım için kpss den iyi bir puanım yok zaten.Tarihleri pek hatırlamıyorum ama sanki sınava 2-2,5 ay falan vardı kpss şartı eklendiğinde bende bu saatten sonra nasıl hazirlanalimda sağlam bir puan alalım iyice sacmaladilar dedim gibi anımsıyorum tarihleri yanlış hatirlayabilirim pek üstüne düsmemistim.
-
Sayıştay 2 sınav yapacağı için 900 kişi çağırması çok saçma olur bence en az 2000 kişi çağıracaklar yanı çağıracakları sayı fazla olacak hatta ösym nin sınav merkezinde sınav yapacaklarına dair birşeyler duymuştum oranın kapasiteside 4000 yada. 5000 kişi demişlerdi.