2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@hukukcukişi arkadaşım bakıp göreceğiz.alanı iyi yaptıysan olma ihtimali olabilir ama siz hukukçular herşeye çok meraklısınız
-
@iktisatçıkişi evet okudugumuz bölüm geregi
-
@ladybug ziraate basvuru o kadar yok hocam ptt sinavi dediginiz ben hic zannetmiorm 100 bin olucagini
-
@frederick-taylor insallah degildir hocam insallah
-
Giren sayısının çok olması gözümüzü korkutmasın bence çünkü sadece benim çevremde bile hiç alana hazırlanmamış bi sürü arkadaşım girdi yanlış doğruyu götürmüyo kaderde varsa gelir diyerek
-
Halk bank servis görevlisi çok mu zor şartları ki bu kadar insan bırakıyor? Maaşları hakkında bilgisi olan var mı?
-
Ziraat'ta mülakat tek seferde mi yoksa Halkbank gibi iki gün üst üste mi?
-
Arkadaslar ziraat ya da halkbank servis gorevlisi alimi olacagina dair duyum mu var?
Bayagidir okumuyordum sayfalari okuyunca bi kac yorumdan oyle izlenim aldim.
Face kullanmiyorum artik.genelde orda cok paylasiliyordu duyumlar.ordan duyum alaniniz var mi?
Gecen sene tam da bu sira halkbankin alim yapacagi duyumunu almistik hem ordan hem burdan -
Bu arada benim iki sinavda da alan ve gy iyi olmasina ragmen gk kismi karisikti ve ingilizce sallamasyondu.kac dogrum cikar bilmiyorum lakin mulakata kalabilecegimi sanmiyorum.eger alim sayisi biraz daha cok olsaydi sansim olabilirdi...
-
Arkadaslar su an ziraatte halk bank da bir alim planlamiyor diye biliyorum,duyumlar nereden bir fikrim yok,kaynaklarinizi soylerseniz sevinirim,birde rica ediyorum artik ingilizceyi salladim demeyin yahu,vallahi ben utaniyorum:(
-
@duyguuu37 hocam ben utanirim siz utanmayin
Mali musavirlik icin staj baslatma sinavina girecegim ekimde.ona odaklandim ama o bi gecsin artik ingilizceyle yuzlesecegim.vakti geldi de gecti bile.
Bence ziraatte alan sinavi zor degildi ya da ben 3 yildir syrecte oldugum icin zor gelmedi.lakin ortalama alan bilgisine sahip biri ingilizcesi de varsa rahat mulakata kalir.ben mulakata kalamam buyuk ihtimalle.en buyuk sebebi de ingilizce olacak.zira gk kismi herkes icin bir muammaydi...ama ingilizce oyle degildi bilen yapti.
Alan ise zor degildi.ortalama bilgisi olan rahat yapardi.
Bu kadar katilim yuksekse sinava baraj da dusmez sanirim.o yuzden cok umudum yok kendi adima.hayirlisi bakalim -
@duyguuu37 utanılacak ne var. İngilizcesi olanların bu tavrını anlamıyorum. Yine bu başlıkta yds puanı 70 üzeri olan bi arkadaş soruların kaliteli olduğunu, yds düzeyinde soruların olduğunu yazmıştı. Hedefi guy, dguy, vmy, sayıştay.. olupta bu sınavda şansını deneyen birinin ingilizceyi sallaması çok mu anormal. Evet SALLADIM
-
@marjinalfaydali yuregi guzel olan insanin anlama sekliyle bi alt gonderide ki arkadasin anlama sekli arasindaki fark,tesekkur ederim hocam inanin bende mukemmel ingilizce filan bilmiyorum ama artik yasimiz kac oldu bircogumuz lisans yuksek lisans mezunuyuz,alan derslerini devirdik belki gy gk de bitti,cagin geregi olan artik tek dil bile degil,ki bir uzman yardimcisi pozisyonu icinde gercekten sart bende artik ingilizce uzerine yogunlasacagim beni anladiginiz icin tesekkur ederim,kalbinizin ekmegini yersiniz insallah:)
Sinava gelince yorumlariniza aynen katiliyorum ve galiba bende o mulakata kalamayacak kesimde olacagim ama lenet olsun ki umut denilen sey yakami birakmiyor:) -
@felix-felicis size gelince ben utaniyorum evet mukemmel bir yds m yok iyi bir ingilizce de bilmiyorum uzman yardimcisi gibi cogu gm de calisacak bir kadroya talip olmussam 26 yasinda yuksek lisansini yapmis biri olarak ingilizceleri salladim demeye utanirim,burada lisans mezunu arkadaslarimiz ve yabanci dilin en cok lazim olacagi kariyer meslekler ama dil bilmiyoruz salladik,sallayinca mulakata kalabilir miyiz diyen bile oldu,kusura bakmayinda yds den 70 alan arkadasi elestirmissin,bi sapkamizi cikaralimda saygi duyalim,simdi o kisi de ve belki benim gibi bircok kiside o sinavda o paragraflari cevirip konu hatirlayip soru cozmeye calisirken bahti acik arkadasim sallayip soru tutturdu,e vicdan biraz yerdiginiz insan 70 almis yds den,o arkadas kimse tebrik ederim kardesim su alan dersleri ile bir arada yurutup almissan hakkindir,ben cat pat ingilizcem ile aceba isi yapabilir miyim mulalata kalsam otelenir miyim ne yapip bir sey eklesem diye dusunuyorum arkadasim bana salladim diye racon kesiyor,seninde hakkindir insallah arkadas ne diyeyim gonlunce olsun hos kal
-
@felix-felicis ha birde kariyer mesleklere talibiz guy dguy sayistay bircogumuz zaten oyleyiz,ben bizim genel bir sorunumuzdan soz ettim yabanci dil,yani sizin degil bizim sorunumuz fark acik gormek isteyene,insallah bu kariyer mesleklerden birine girer de ingilizce gibi asla ve asla bir guya bir vmy ye bir idari yargi hakimine bir denetmene gerek olmayacak bir seyle ugrasmazsiniz
-
@duyguuu37 çok doğru söylemişsiniz ama inanın sistem her şeyi bilmemizi istiyor ve yetişemiyoruz ben hukukcuyum adamlar hem iktisat bil diyor hukukcu uzman alacagı zaman hem muhasebe hem dil diyor aslında şuda var sadece ingiliceyi sallamak degil mesele yanlışın doğruyu götürmedigi sınavlarda her ders için sallayıpta tutturanlar elbet çok olacak ama bence yanlışın doğruyu götürmesinden daha adaletli oldugunu düşünüyorum en azından bildigin cebine kalıyor ama ingiliCe konusunda haklısın ne meslek yaparsan yap dil artık en azından girdikten sonra bilmek zorundayız ileri düzeyde
-
@hukukcukişi malesef oyle hocam cok dogru soylediniz her seyi bilmek zorundayiz dil alan gk gy hatta kurumun yeniliklerini,ama dil icin en azindan kendim icin gercekten uzuluyorum tabi birazda duzensiz sistemler silsilesindeyiz,insallah islerimize baslayinca dile fazla yatirim yapariz:)tesekkur ederim bakis aciniz icin..
-
@duyguuu37 bence siz her yoruma biraz fazla müdahil oluyorsunuz.
ben de bu sınava girip ingilizceyi sallayanlardanım. ki halkbankta da böyle yapmıştım ve ona rağmen gayet iyi bir puan almıştım. burada utanması gereken bizler değiliz sayın hanımefendi. aynı anda birçok şeyi başarmamızı bekleyen işleyiş böyle .
o yüzden @felix-felicis arkadaşımıza sonuna kadar katılıyorum.ayrıca bir not: 26 yaşında yüksek lisans yapmıış ve ingilizce bilmeyenleri küçümsüyorsunuz lakin sürekli ''mağlum'' yazıp duruyorsunuz. onun doğrusu ''malum''
ingilizceden önce anadilimizi iyi öğrenmek şart.başarılar.
-
@issiz-0 tesekkur ederim
Sahsi atismalar yeterince yasak forumda herkes anlamak istedigini anlar,ogrettiginiz sey icinde sag olun,basarilar insallah:) -
Şu sinav aciklansaydi da hepimiz kurtulsaydık . Yds seviyesinde ingizlice kaç kişide var acaba . Ona buna çalışmaktan ingilizce kaldı öyle . Üniversite okurken halletcektik ingilizceyi. Mezun olduktan sonra vakit ayırabilen varsa helal olsun diyorum . Sayı az zaten için sallayıp isaretleyenler olarak neden ingilizcesi olupta çozenlerin zoruna gitti bu durum anlamadim. Hiç bir tecrübe sahibi olmadigim ing testinde vakit harcamam mı mantıklı olandi? Ingizliceniz iyiyse zaten korkunuz olmasin . Hergün garip bi konu var burda :))