2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@lucasinemmisi o kadar yakin mi olur hadi insallah hocam sagolun
-
@lucasinemmisi bana imkansız gibi geliyor ,birkaç gün içinde açıklanması inşallah açıklanır.
-
@duyguuu37 oyle soylendi de sanki oylesine soylendi gibi bekleyecegiz bakalim. @ŞanslıS bence de sube tarafi alimlar icin ingilizce sorulmaz ama genel mudurlukte kesin sorulur. Vaka analizi de baya zevkli: genelde psikolog ya da halkla iliskiler uzmani esliginde ik uzmaniyla beraber adaylar yuvarlak bir masaya otururlar. Adaylara dokuman ve belli bir sure verilir ornegin 5 semt var istanbulda ve bu semtlerin vatandas profilleri farklilik gostermekte. Hangi subeyi nereye acar, hangi pazarlama taktikleriyle hangi kredileri hangi semtte daha dogru satarsiniz gibi. Burada iki hususa dikkat edilir eger pazarlama tarafi icinse kesinkez konusmaniz lazim, dinlemeniz lazim ama alabiliyorsaniz masada opsiyonu elinize alin. Genel mudurluk tarafi icin ornegin analiz veya muhasebe icin olursa eger orada da detayciliginiz, sayisal verilerle olan baginiz vs irdelenir yani zevkli oluyor. Bazi adaylar kendilerini kaptirip işi civitabiliyorlar ya da yaa şu da olur yaa tarzi cevaplara girisebiliyorlar aman deyim o tarz hareketlere girmeyin. Ikci ve uzman bize bakmayin dedikleri, bir kosede oturduklari icin insanin gevseyesi geliyor da dikkat etmekte fayda var. Zaten siz konusurken cok fazla not aliniyorsa bilin ki ise alindiniz
Ha bu arada sorulan sorulardan biri: hangi hayvan olmak isterdin aman deyim banka demek para demek para demek dogru eleman demek. -
@sinavparambitti ben de ayni seyi dusunuyorum da birkac gunden kasti 2 hafta herhalde.
-
O değilde beni gk yaktı diğerlerini yaptım. Gk sorularını hiç hatırlayan varmı? Yavuz turgul,ülkü tamer , katilim bankası, faktoring, yüzde 60 ,maastrich ,çağla buyukakcay, göbeklitepe, ziraat combocart,üzüm ,çin ,rusya ,dünya bankası =imf , bunlar doğru cvplar ama benim burda sadece 13 sorudan 5 dogrum var digerlerini hatirlamiyorum hatırlayanlar diğerlerini yazabilir mi
-
@sinavparambitti bosver hocam ya gecti zaten canini sıkma aciklanir yakinda. Olmazsa da canin sagolsun onune bakarsin. Olmasin soz buraya 5928 paragraf olumsuz yaninu yazacagim.
-
@lucasinemmisi gk dan 12 doğru gelse yeter hocam gy den 22 kesin benim ingilozcedende 14 kesin alandanda 32 kesin ama acaba 80 doğru yeter mi onu bilmiyorum.
-
@lucasinemmisi hocam halk bank da bu sekilde 5 kisilik ekiplerle anlattiginiz seyi cozumleme tartisma vaka vb seyleri yaptirdi,aslinda guzel heyecanli hem de bayag etkili bir yol,peki siz bu tur bir toplululuk da ne onerirsiniz misal halk banka girmeden once arastirdim cogu yerde ilk konusmayi baslatan siz olun yazmislar,iste bazi kisiler fikrinizde onerinizde israrci olun yazmis bazi kisilerde orta yolu bulun ekiple demisler siz ne onerirsiniz
-
@duyguuu37 hocam valla ben de girdim aslinda ins hakkimizda hayirlisi olur da konusmayi baslatmak kadar kabullenilmek uzere olan bir konusmadan insanlari caydirabilmek de onemli. Donelerinizi kisa notlarla onunuze alin sizden evvel birisi cozumlemeye baslasa dahi ortaya oyle farkli bir veri sunun ki gozler size donup konusmacilar hep ayni dozda veri verecekmissiniz gibi size bakarak konussunlar. Ya da dedigim gibi diyelim basladi konu, kimse risk almayip standard olani secti, bir anda kirici olmadan masa hakimiyetiyle farkli bir yol sunabilceginizi hissettirin. Sık sık masadaki zayif olan adaylarla goz temasi kurarak onlara baski kurun
-
@lucasinemmisi @duyguuu37 yani konusmayi ben yonetetecegim diye israrla konusmaci olmaya calisirsaniz itici gorunebilir dinlemek de konusmak kadar onemli.
-
@lucasinemmisi zayıflar ölsün mü belki zayıf dediğin insanın konuşma anlatma kabiliyeti zayıf zeka ve bilgi olarak senden daha üstün lütfen yani daha düzgün cümleler kuralım
-
@bynkeynes sen anladın bence Şule
-
@lucasinemmisi anladim hocam halk bank sureli idi bu yuzden de heyecan,panik,beklentiler derken birde sure olunca orijinal fikir bir anda cikmiyor,benim grubum 6 kisiydi ve pasif sadece bir kisi vardi,pasif derken yanlis anlasilmasin muhakkak bilgili zeki caliskan bir arkadasimizdir mulakatta herkes esit nezdimde,demem o ki herkes caliskan bilgili gercekten sivrilmek icin cok odak ve mantikli bir fikiri sunmak gerekiyor,tesekkur ederim..
-
O işler hikaye benim halk bank mülakatım güzel geçmişti . Grup mülakatında kimse sesini çıkarmadı diye ben başlatmıştım konuşmayı ..bireysel keza hem uzun sürmüştü hem alan sorularının hepsini cevaplamıştım yorum sorularını cevaplamıştım komisyon çok şaşırmıştı hepsini bildin bilmedigin yeri bulup soralım diye latife yapıp gülmüşlerdi gayet güzeldi olumlu olur diye düşündüm ama elendim yedeğe bile kalmadım . Bu işler nasip arkadaşlar. Hem nasip hem referans .. sonra duydum ki grup mülakatımda kekeleyip, oturusuna bile dikkat etmeyen arkadaşı almışlardı kazanmıştı. Anlicaginiz garip bu mülâkat işleri şöyle yapalım böyle yapalım buna çalışalım şu çıkar gibi şeylere hiç girmeyin boşuna .
-
Hiç mülakat tecrübesi olmayanlar için çok riskli bi süreç onu anladım Nerde ne yapacağımızı tam olarak kestirememek elenme sebebi konuşulanlara bakılırsa.
-
@şanslıs yok hocam korkmayin zaten insallah mulakata kalirsaniz bin sey arastirip ogreniliyor tecrubeler paylasiliyor bende ilk mulalatima buradan okuyup gittim bircok seyi,tabi bunun uzerine yazilmis bir dunyada yazi var,kalin da mulakata Allah'in izniyle bunlar dert degil
-
Size bir sorum var arkadaşlar Geçen yıl Beni özel bi banka aradı daha önce kariyerden başvuru yapmıştım önce istanbuldan aradılar sizinle görüşmek isteriz diye bulunduğunuz ilçenin şubesi sizinle iletişime geçecek diye yarim saat sonra bulunduğum ilçedeki şube aradı çağırdılar iş tanımını tam olarak bilmiyorum gişe memuru diye söylediler galiba sonra bende görüşmeye gittim önce bi bayan karşıladı beklettiler bende oncesinde de bi iki kisiyle gorusmusler eleman eksikleri varmis sonra direk şube müdürünün yanına çıktım Takım elbise sakallar jilet girdim odaya konuşmaya başladı işi anlattı sonra beni sordu ne yaptın bu güne kadar diye bende hiç birşey bu benim kariyerinin ilk basamağı bunu en iyi şekild e değerlendirmek istiyorumm dedim sonra biz sizi ararız dediler Ne arayan oldu ne soran sizce ne yapmaya çalıştılar
-
@duyguuu37 haklisiniz mülakata kalınırsa araştırmalar bizim biraz ozguvenimizi yerine getirir . İnşallah bakalım
-
@şanslıs aynısını 3 ay evvel Türkiye finans bana yaptı.
ramazan ayıydı.Online sınav video mülakat vs aşamaları geçtim.
İstanbula çağırdılar.doğudan kalktım gittim.
gayet de iyi karşılandım.
fakat sonuç:kuru bir e maille kariyer hayatımda başarılar temennisi oldu...
ne denir ki.... -
@tercihiniyap Halkbank bu son alımda adil bir alım yapmadı. Bende buna benzer bir duruma yakın şekilde elendim.Mülakata kalırsam umarım Halkbank gibi anlayışa sahip olmazlar.