2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Hocam diğer konuya alışmıştık aslında. keşke içerik düzeltilip oradan devam edilseydi. Paylaşılanlar eninde sonunda arada kaynıyor zaten
-
@genclerbirlikli AÖF kitabı çok yetersiz geldi baktım da .
-
@suigeneris başka pek elle tutulur kaynak yok ki hocam o ders için de
-
@genclerbirlikli Şubat 2018 baskı themis var . İçeriğini gordumde iyi geldi . Öneren de var. Bende kararsızım . Aslında bi 15 gün beklesek . Kaymakamlık için toplu bisiler çıkacak gibi .
-
@suigeneris çıkar hocam. Kaynaklar da basılır
-
@enea bende onu merak ediyorum dil bilgisinin soru sayısı max kaç olur diye
-
Türkiye ekonomisinin ağırlığının artırılması VE güncel sayısal verilerin çıkacak olması,İnsan hakları zaten her şekilde sıkıntıydı bu ikisi çok sıkıntı olacak bunun yanında bazıları Türkçe bazıları iktisat yapamayacak idare ve anayasadan da belirleyici çok zor sorular gelecek. Ve sınav teste döndü. Çok zor bir sınav bizi bekliyor. 75 üstü kapatma ihtimali asla Yok diyorum. Buda burda dursun. Herkese iyi çalışmalar.
-
@isko61 son zamanlarda okuduğum en iyi yorumsal bakış açısı ...
-
Baştan aşağı değişen mevzuatlarıyla en zor kaymakamlık sınavı olacak göreceksiniz. Çok sürprizli sorular gelecek!!
-
Tarih sadece Trablusgarp Savaşı'ndan başlayıp Atatürk döneminin sonuna kadar değil mi?
-
@isko61inşallah açık uçludaki gibi cevabı net ve öğrenilmesi gereken şeyler sorarlar gene testte de kalkıp ekonomiden belli yılın belli ayının işsizlik oranı, gsmh vs saçma sapan sorular sormazlar.
-
@bf24 daha önce test sınavlarda ÖSYM sordu bu Sınavda soracak.
-
Aslında güncel ekonomik verileri paylaşılsa iyi olur.
-
-
@fenerbahceli hocam açık uçlu soruların olmaması çok iyi olmuş.
-
@isko61, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Türkiye ekonomisinin ağırlığının artırılması VE güncel sayısal verilerin çıkacak olması,İnsan hakları zaten her şekilde sıkıntıydı bu ikisi çok sıkıntı olacak bunun yanında bazıları Türkçe bazıları iktisat yapamayacak idare ve anayasadan da belirleyici çok zor sorular gelecek. Ve sınav teste döndü. Çok zor bir sınav bizi bekliyor. 75 üstü kapatma ihtimali asla Yok diyorum. Buda burda dursun. Herkese iyi çalışmalar.
Üstad söylediklerin gayet net. Açıkçası bende öyle düşünüyorum. Türkiye ekonomisi insan haklarına göre bir nebze de olsa soru sayısı olarak artması ekonomik gösterge sorularına hazır olmamız gerektiğine işaret. Ayrıca çalışırken açık uçluda çıkamaz dediğimiz soruların alayı artık çıkabilir İnsan hakları zaten sürpriz yumurta gibi ne çıkacağı veya seviyesi nasıl olur hiç belli olmaz. Türkçe sorularında anlatım bozukluklarının devreye gireceğini düşünüyorum. Anayasa-İdare ise zaten şampiyonlar ligi. Bu sınava has KPSS şartının olmaması ise eleyici soruların sayısının çok olması anlamına da gelebilir.
-
Sınavın test sistemine geçmesine sevinen bazı arkadaşları görüyorum. Bu arkadaşlar inşallah 2 Eylül den sonra baya zorlamislar demek durumunda kalmazlar. Test olmasına sevinenler eski kaymakamlık sorularına bakmalarını tavsiye ederim ayrıca son sınavdaki açık uçlu sorulara bakmalarını da tavsiye ederim. Açık uçlu da maksimum 3-4 kelimelik cevaplar sorulabiliyordu dolayısıyla neyi nasıl sorabilir diye tahmin yürütme imkanı vardı lakin testte her şey çıkabilir. Bu sınavda 4 yanlış bir doğruyu götüreceği için iki şık arasında kaldığında işaretlemek bile büyük risk olacak ve 1 yanlış daha yapmasaydim sınavı kazaniyordum diyenler olacak..
-
Daha öncede yanlışlar doğruyu götürüyor muydu?
-
Çoktan seçmeli soru sistemi için sevinenler, 2 Eylül’den sonra Açık uçlu soru sisteminin kıymetini daha iyi anlayacaklar diye tahmin ediyorum..
kutluay kararlı twitter'da yazmis -
Sayın İçişleri bakanımıza farklı bir görev verilebilirmis. Acaba yeni İçişleri bakanı kim olacak ?