@can-mavi ***
- *doğru yanlışı götürecek mi yâni hocam **
@can-mavi ***
A.g.e. idare hukuku
Sayfa 146 son paragraf :
Yukarıda kamu tüzel kişiliğinin kuruluşuna ilişkin yeni düzenleme ( yazar kamu tüzel kişiliğinin kanunla ve Cb kararnamesiyle kurulacagindan bahsediyor) aslında aynı maddenin ilk fıkrasında yer alan KANUNİ İDARE ilkesine getirilmiş bir istisnadır.
Sayfa 147 üçüncü paragraf:
Kamu tüzel kişiliği, kanunla veya Cb kararnamesi yle kurulur. Olarak değişen ay 123. Maddesinin son fıkrasının yaşama fonksiyonunun genelligine ya da kanuni idare ilkesine istisna teşkil etmeyeceğine dikkat çekmek gerekir . Çünkü burada idari kurumlar olan ... diye devam ediyor .
Kitap yanlislik düzeyinde kendini aşmaya devam ediyor , 1 er sayfa arayla iki zıt bilgi ,
Simdi burada savunacaklar olur , yazarin pesinden kosacaklar olur da dediklerime karsi cikarlar o sebeple aciklayayim Bu paylaşımlar neden yaptıgımı ; ben herhangi bir yerde hoca değilim , hiçbir kitap yazmadım , memuriyetten başka hiçbir kazancım yok o yüzden yanlış anlaşılmasın kitap hakkındaki eleştirilerim. Yazarin face geubuna yazmistim , bu kitapta bariz yanlislar var ivedilikle duzeltme pdf si yayinlamalari lazim diye , iletimimi kaldirdilar , sonra yazar ile arasi iyo olan birisine faceden yazdim , dediki haftasonu ders var soracagim bu işi , ama soran eden yok .
Biz bu sınavlara canımızı disimize takarak çalışıyoruz , geçemiyor gunduzumuze katıyoruz , kendimizden feragat ediyoruz , en önemlisi ailemizden feragat ediyoruz , yani çok emek veriyoruz , sırf sen para kazanacaksın diye , biz emeğinizi harcayamayiz efendi , bakın inanin işin parasına pulunu değilim , kitabı yırtıp atacağım ancak bayram vesilesi ile kargo calismiyor kitap soyleyemiyorum , sen bizim emeğimızı kullanıyorsun efendi , yapma ... zaten bir sürü şeyle uğraşıyoruz sınavı mülakatı ayrı dert , o yüzden yapma ...
evet iyi de olsa kotu de olsa yazarin bir emegi var haklisiniz , lakin EMEĞİMİZE SAYGİ GÖSTERMEYEN , EMEĞİNE SAYGİ BEKLEMESİN
@kübra-tezel bu sınavda götürüyor
@kuzeyinkızı aynen hocam resmen öyle duydum :))
arkadaslar geriye kalan zamanda insan hakları ve demokratikleşme çalısmk ıstıyorum fakat elımde hıc kaynak yok. pdf soru vs yardımcı olur musunuz.
kısa cok detaya inmeyen ana hatlarıyla insn hakları ve demokratiklesme notları olan varsa dua ederim
Dostlar elinde idari teşkilat yapısı notu olan yok mu ya da değişikliklerle ilgili ?
Dostlar 65 net şimdi 65 puan mı ediyor birisi sunu açıklar mı @can-mavi @Aslan-Reyiz @paretowilffredo
İzmirden Ankara’ya sınava gidecekler varsa yol masrafına ortak olabilirim ( bir nevi bla bla )
@idealistbiri açıklamaya göre öyle ediyor , tabi ham puan olarak , sonra da standart sapma ekle iyi ve nihai puan belirleniyor
@optimumblue3, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
İzmirden Ankara’ya sınava gidecekler varsa yol masrafına ortak olabilirim ( bir nevi bla bla )
Bla bla car'da o gün bol bol sinav yolcusu olur zaten hocam. Kolayca bulursunuz. Ama önemli olan calismis adamin arabasina binmek
@optimumblue3, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Hocam bulursan bana da haber ver :))
@k-k 4 yanlışın bir doğruyu götürdüğünü ve 60 değilde 100 kişinin alındığınıda hesap edersek 71 in biraz daha altına iner 67-68 bandında olur benim tahmince
67 net+standart sapma ile 73-74 puan ile kapatır diye düşünüyorum.Sınav kolay olursa 76-77 puanıda bulabilir.
@conmaynard bence 75 netin altını görmez
@istihbarat_mia sınavın zorluğuna göre değişebilir ancak ben de aynen böyle düşünüyorum.
Bu kitap yazan zatlar bu işin vebal gerektiren bir iş olduğunu fark etmeli. Burada o kitapda doğruluğuna inanarak sınavda yapılan 1 yanlış sadece 1 soru ile mülakat dışına itebilir insanları. Hiç kimse bu işleri 'aa mevzuat değişti yazık çocuklara hemen kitabı düzenleyelim' deyip Allah rızası için yapmıyor. O yüzden burada kitap yazarlarını savunanları hayretle okuyorum. Facebook'ta bakıyorum hocam da hocam. Ne hocası ya adamların tek dertleri ticari kaygı olmuş. Gerçi daha öncesinde de 3 cümle değiştirip 'yeni baskı' adı altında pazarlayan insanlardan ne bekliyorsak...
Dün bir arkadaşıma kaymakamlık 75'ten aşağı kapatmazmış stres oldum dedim. Nasıl lan sınava girdin mi dedi. Yok ama forumda öyle diyorlar dedim baya güldük Biraz erken değil mi sizce de?
Bugün saat 2 gibi sınav giriş doküman bölümü açılabilir.
@murky taban 72-73 puan olur net bölümüne bakarsanız tahminimce 66-67 net mülakata bırakır.