2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@avukatbey sunan değil, hazırlayan soruluyordu. (Hazine ve maliye bakanlığı olcak cevap)
-
@avukatbey tki kit>idt dir. Yani ekonomik hizmet yerinden yonetim kuruluşu. Ben de tki yaptım lakin thk sanırım cevap.
-
Sermaye derinliği sorusunu hatırlayan var mi, diğer siklarda neler vardı ?
-
Arkadaşlar ağ dışsallıgı ve veblen etkisi denen soruyu ve diğer şıkları hatırlayan var mı
-
Şu kamu kesim gelir leri mi azalmaktaydı imalat gelirleri mi? Ben imalat demiştim.
-
@avukatbey soru sürekli diyor muydu
-
@genclerbirlikli evet sürekli diyordu.
-
Miktar teorisi cevabi neydi
-
@avukatbey imalatı biri paylaşmıştı facebookta, arada artışlar vardı az da olsa. ben kamu gelirleri dedim
-
Miktar teorisi sorusunun cevabi neydi? bir de yarin ösym sorulari tamamini mi yoksa %10luk kismini mi aciklayacak?
-
@kaya87, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Miktar teorisi sorusunun cevabi neydi? bir de yarin ösym sorulari tamamini mi yoksa %10luk kismini mi aciklayacak?
Nominal değişimler reel değişkenler üzerinde etkilidir gibi bir şık vardı yanlıştır dedim.
-
@oguzhan06 o soruda tc ilk kez gumruk vergi oranlarini gibi bisey yaziyodu,serbestce belirlemeye basladi demiyormuydu,1929 da bes yillik sure(lozan sozlesmesi ) kalktigi icin bu tarihce ozgurce belirleme hakki elde ettik diye biliyorum
-
@kaya87 hocam Paranın miktar teorisi ile alakalı soru (Ms artınca milli gelir artar) demiş ben de böyle yaptım.
-
KPSS ve Sayıştay soruları saat 11:10'da açılmış ais'te bu arada.
-
@rhadamanthus hocam albayrak 1919 da baktim kitaptan
-
Cari işlemler hesabı mı cari transferler hesabı mı soruluyordu.
-
@kaya87 MPL’ nin max. olduğu noktada (L=2)
MC esneklik sorusu (P=7,5)
Cevabı (İkame esnekliği) olan soru
Cevabı (Monopolcü rekabet piyasası) olan soru
Cevabı (Yatırımın faize duyarlılığının artması IS’ nin yatıklaşması) olan soru
Deflatör sorusu (%10)
Cevabı (ağ dışsallıkları) olan soru “kaynak Erdal ÜNSAL”
LM eğrisi ile ilgili para arzında dengesizlik olan soru “cevabı muallak”
Cari hesapta yer alan kalemlerde “yatırım geliri” ve “işçi geliri” seçenekleri olan soru
Enflasyon maliyetleri ile alakalı soru “cevabı netleştirip paylaşacağız”
Paranın miktar teorisi ile alakalı soru (Ms artınca milli gelir artar)
İşsizlik oranını olduğundan az gösterir… “cevabı netleştirip paylaşacağız” açıklanan cvpların hepsi dogru sanrımdüzenlemiştir
-
@ugur1144, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Cari işlemler hesabı mı cari transferler hesabı mı soruluyordu.
Cari işlemler
-
@avexer hadi inş pek umutlu değilim fakat merak ediyorm :))
-
1950 cevabı doğru mu şimdi yanlış saymıştım +1 daha geldi. bu arada albayrak gazetesi kesin cevap yapanlar rahat olsunlar sınavdan çıkar çıkmaz baktim data tarih kitabında var 1919 yılında diye.