2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@orion hocam eğer 60 net diyorsan çok iyimsersin ben 68-70 aralığında kapatacağını düşünüyorum, geçen sene de düşük olacağını düşünüyorduk ama tahminimizden yüksek kapatmıştı, tabi o sınavda birçok alternatif cevap vardı.
-
@new_user geçen sene tahminimizden yüksek kapatmasının tek nedeni komisyonun saçma sağan cevapları bile alternatif cevap kabul etmesiydi, yoksa geçen seneki sınav taş çatlasın 25 - 26 doğru ile kapatırdı.
-
@new_user umarım kardeşimin söylediği gibi olur ve forumdaki tüm arkadaslarimiz mulakata girmeye hak kazanır..Benim tahminim de minimum 70 ile kapatacağı.
-
@orion, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Ben hala yüksek kapatıcağını düşünmüyorum.60 netlere kadar ineceğine inanıyorum.28 bin giren arasında 1000-2000 kişi dışında herkes öylesine girdi.Sınava giren arkadaşlarımla konuştuğumda saat 12.05ten itibaren sınıflarında herkes 10 kişiden fazla pek insan kalmadığını söylüyor.
60 nete kadar ilk 400de olucağına inanıyorum.
Benim girdiğim salonda 24 kişi vardı.Son dakikaya kadar durdum sınavda 5 kişi kalmıştık.
-
@can-mavi Hocam geçen seneki seçim çevresi sorusuna " en çok 3 seçim çevresine bölünür " yazmıştım kabul etmişler şaka gibi..Bariz yanlış bir ifade yazmıştım.
-
@can-mavi 73-75'in ihtimali nedir sizce?
-
2012 sınav duyurusu; '' Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (%10), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (%5), Türkiye’nin Sosyo-Ekonomik Yapısı (%5) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (%5) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan, Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (%20), İdare Hukuku (%25), Türkiye’nin İdari Yapısı (%10), Türkiye’de Mahalli İdareler (%10), Ekonomi (%10) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan...''
istatistik bilgiler ortamala ve sapma şekilde;
Genel Yetenek ve Genel Kültür 22,402 2,106
Alan Bilgisi 64,021 7,572buna göre i. iktisat, idare ayrı değil de alan ve gky olarak sapma olacak gibi.
-
@rhadamanthus işte bu sebeplerle geçen seneki sınav tahmin edilenden yüksek kapattı, bu sene yaptığım analizi dün paylaşmıştım, orada da dedğim gibi 68-73 arası bir net olur taban net sayısı
-
@can-mavi bu sene ne bekliyorsunuz hocam
-
@kombassankoma 2012 hesaplama; ''Testteki doğru cevap sayısı adayın bu testten aldığı ham puanını oluşturacaktır. Testteki her sorunun puan değeri aynı olmak üzere, yüz (100) tam puan üzerinden değerlendirme yapılacaktır. 100 tam puan üzerinden 70 ve daha yüksek puan alan adaylar, en yüksek puanlı adaydan başlanarak puan sırasına konacaktır. 70 ve daha yüksek puan alan adaylardan, ilan edilen kadronun (60), 4 katı olan 240 aday mülakata katılmaya hak kazanacaktır. 240. adayla aynı puanı alan diğer adaylar da mülakata katılmaya hak kazanacaklar ve İçişleri Bakanlığı tarafından yapılacak mülakata çağrılacaklardır. ''
-
bu biraz sapmalı sonuç verebilecek ölçüt... ben hiç bir sınavı tamamladığımı hatırlamıyorum:) bu istatistiğe göre benim kötü almam lazım...:)
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
arkadaşlar merhaba, netleri iyi olanları tebrik ederim, netleri sınırda olanlara da 27 eylül'e kadar sabırlar dilerim.
sınavın kaçla kapattığı noktasında analiz yapmak gerekirse, önceki 3 kaymakamlık ve hakimlik sınavlarına baktığımızda genelde %75 doğru ortalaması hep mülakata bırakmış. bu sınavda da ortalama 75 doğru mülakata bırakacaktır. geri kalan 25 soru arasındaki boşları da hesaba dahil etmemiz gerekecek, ortalama 6 boş bırakıldığını düşünürsek geriye 19 yanlış kalır bu da net hesabından 4.75 doğru götürür. yani standart bir sınav ve daha önceki sınavlar göz önüne alındığında ortalama 75 doğru boş ve yanlışları da analize katarsak 70-71net ile kapataBİLECEĞİ görüşündeyim. sınav geçen 2 sınava göre daha zordu, bu zorluk ve anayasa ve idare hukuku kapsamındaki değişikliklerde analize dahil edildiğinde 69-70-71-72 net civarı kapataBİLECEĞİNİ düşünüyorum. Allah en çok hakeden 400 kişiye nasip eylesin. kalın sağlıcakla... -
Forumda çeşitli şehirlerde dershaneye gidenler var, dershaneye gitmeyip arkadaş grubuyla sıkı çalışanlar var, eski sınavları kazananlar var, eski sınavlarda derece yapanlar var hepimiz netlerimizi yazdık, buraya kayıtlı olmayan arkadaşlarımızla konuştuk, facebook gruplarındaki yorumları anketleri gördük, 80 üstü net yapan 10 kişiyi geçmiyor. Bence bu sınavın 71 üstü bir netle kapatması mucize olur, son görüşüm böyle şekillendi.
-
@popescu 27'sine yaklaşırken bir de tahmin sıralaması yaparız
-
@popescu sizce kaç ile kapatır hocam ?
-
@cengizkan2 69 - 71 arası benim tahminim.
-
@can-mavi geçen sene beklediğimizden yüksek kapatmasının sebebi çok fazla alternatif cevap olmasıydı bence de. bu sınav kanaatimce 71 in üstüne çıkmayacak, 68-70 gibi kapatacağını tahmin ediyorum, ama tabi ne olacağını bilemeyiz, bir de bakmışız ki 75 leri görmüş, o zaman elveda hayaller :))
-
Ben çıkabilirsin denilmeden hemen önce sınavı bitirdim o kadar uzun sürecek bir sınav değildi bence erken çıkmak bir ölçüt değil
-
Rüyamda 67 gördüm
-
açık uçlu olsa ve soruların kabul edilecek cevaplarını bilmese idik yine yanılma payımız yüksektii... lakin şimdi herşey net, ve hemen hemen %90 üssü bir rakamda sınava girenlerle en az bir kişi temas kurmuş durumda ve görünen tablo büyük olasılıkla şekillendi gibi.. uzaydan giren yoksa bu sınavda gerçekten sınav ÇOK TERS bir sınav olmuş... 80 üssü yerlerdeki kişi sayısı bu defa 20 30 u zor geçecek gibi duruyor. 65-75 aralığında çok ciddi bir yığılma var ve buralardan listeye son hal verileceği ÇOK NET, ama nerede durur kestirmek imkansıza yakın... çok küçük puanlarla ciddi sayıda kişi elenmesine neden olabilecek derecede yığılma var gibi.. gerçekten zor bir süreç, ve allahdan bu defa açıklanma tarihi belli...hayırlısı artık deyip beklemek daha mantıklı...