2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
tekrar görüştüm,standart sapma yok dedi tekrar, peki dedim ilanda ham puan ve 100 lük sisteme çevrilmiş sınav puanından bahsediliyor o nedir dedim, kaç netiniz varsa 100 lük sistemdeki puanınız o oluyor dedi... peki dedim ilandaki durum nedir açıklar mısınız dedim, tabi deyip açıkladı aynen aktarıyorum:
100 / soru sayısı = katsayı oluyor dedi, bu da sizin netiniz ile çarpılarak sınav puanınız elde ediliyor dedi..
yani bizim sınavda 100 / soru sayısı = 1 yapıyor, yani 1 soru 1 puan...
kesin olarak 70 altında kalan arkadaşlara geçmiş olsun, eğer ki yukarıda paylaşılan puan doğruysa 73 net altında kalan arkadaşlara geçmiş olsunDostum burası bayagi karışmış arayıp sorun 2 kez çok teşekkürler .73 net puan bayagi bir olay olmuş burda.bana makul gelen 73 puan ile kapamasi .sınavın önceki sınavlarla kıyasinda normal olan bu puana inmesi.açıkçası ben 77 76 puan ile kapatır diye düşünmüştüm. Şimdi vana göre bu sınavda 73 net ve üzeri yapan 400 kişi çok ama çok zor bir ihtimal.eğer bu doğruysa 70 ve üzeri yapan en az 1500 kişi vardir demektir ki bu daha zor bir ihtimal.senin sorduğun 2.soruya da gayet açık cevap vermişler hani 1 net 1 puan diye ama bilmiyorum valla 20 senedir osym sınavlarına girerim böyle bir şey olacağına pek ihtimal veremiyorum.70 ve üzeri yapan 1500 2000 arası kisilik bir sınav miydi bu sizce? İnşallah 1 net 1 puan kısmını konuştuğunuz kişi yanlış telaffuz etmiştir de 1 doğru 1 puandır gerçeği. O zman da neden doğru yanlısı götürdü bir de o var.
-
@metinoktay 1 doğru nasıl 1 puan edebilir ki? Sonuçta burada 4 yanlış bir doğruyu götürüyor ve net hesabı yapıyoruz. Doğru sayısından hesap yapmadaki amaç nedir?
-
@mia_1071 hocam hani 1 doğru 1 puan yapıp birincinin puanını 100 e tamamlayıp 1 nete 1 küsür puan hayal ediyoruz
-
KPSS den 85 alan bi arkadasımın neti 65
Bir diğer arkadasımın neti 63
Bir diğerinin ise 60KPSS 85 i özellikle vurguladım ki bu iş KPSS bileğisiyle yapılacak bi sınav değil bu sınava yıllarca emek verenlerin netlerini baz almak gerekli .
Ben şahsen geçen sene 2017 Kaykamlık Mülakatı grubunda ki kişilerin netlerine bakıyorum ve sınavın sapma olmadığı taktirde en fazla 69-70 net arası olacağını düşünüyorum .
Sapma olursa zaten 70 le kapatır.Bu arada şu 73 mevzusuna da değinmek gerekirse bu bilgiyi verebilecek bir babayiğit ya aklından zoru olmalı ya da mangal gibi yüreği olmalı . Bi kere bu bilgiyi dısarı sızdırırılırsa bu bilgiye sahip ÖSYM çalışanları hakkında soruşturma başlatılır, mahkemelik olurlar ekmeğinden olurlar .
Her şeye inanmamak da fayda var .
-
@ofa o hesabı yaparken de 1. nin netini hesaplamak gerekmez mi? Eğer ki hesap o şekilde ise 1. Olan kişinin neti üzerinden her bir sorunun hangi değerde olacağının tespiti daha sağlıklı olur. Ben bu hesabı bilmiyorum yanlış anlaşılmasın. Kurallar çok açık, böyle kuralların olduğu bir sınavda nasıl doğru üzerinden puan hesaplanabilir? Yanlış doğruyu götürmese doğru sayısı=net sayısı olurdu o zaman sadece doğru hesabından puana ulaşılmasının mantığını kurardık. Şuanda net üzerinden konuşmak daha net ve mantıklı olur. doğru sayısı kavramının birşey ifade etmeyeceğini düşünüyorum ki zaten burada da net üzerinden liste düzenliyoruz. 1 netin 1 puan olacağı konusunu kurumun kendisinden teyit ettik çok tatmin olamasakta. 2. Kısımda 73 puan/net ifadesi de doğruysa eğer gerçekten puanlamanın nasıl yapılacağını dahi bilmediğimiz karambole bir sınava girmişiz demektir. 3. Kısmıda, sınavla alakalı olarak sonuçlar açıklanmadan önce kaç netle ya da puanla kapattığını bilen arkadaşlar beni gerçekten sınava karşı çok tedirgin bi ruh haline sürüklüyor. Yıllarca emek verdiğim ve bu emeğimi de emanet ettiğim bir kurumdan böyle konularda tam gizlilik beklerim. Diğer türlü orada yapılan herhangi bir işlem,çalışma,hazırlık konusunda da dışarıya bilgi verilebileceği şüphesinden kendimi alamıyorum. Velevki 73 ile kapatırsa bu kuruma karşı artık bırakın yıllarımı emanet etmeyi saniyemi verme çabasına girmem. (Bu ifademde bu derecede ki bilgiyi alan arkadaşı suçlama amaçlı değildir. )
-
baya acıktık yav
-
@olursaekime yakın eğitimden Levent ersindir o açıklamayı yapan dün canlı yayında...
-
@amirim Neye guvenerek yapmistir kardesim bu aciklamayi sence?
-
@ofa, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@mia_1071 hocam hani 1 doğru 1 puan yapıp birincinin puanını 100 e tamamlayıp 1 nete 1 küsür puan hayal ediyoruz
Valla cem yılmaz diyor ya sanki bıraksalar atomu parçalayarak diyeyaptığımız hesap kitabın haddi var hesabı yok.Son olarak yeni bir hesap geliştirdim şimdi ham puan denilen zıkkım doğrunun yanlısı götürdüğü kısım olsa mesela 75 doğru 25 yanlış 70 netin altında kaldığı için baraj olan 70 ı geçemedi diyelim.sonraki sınav puani ise 70 net üzeri yapan kişilerin doğru sayısı üzerinden ya her doğru 1 puan olarak sınav puani hesaplanacak.mesela 78 doğru 10 yanlısı olan 70 neti yani ham puanı geçti şimdi sınav puani hesabinda ise 78 puanı aldı bir diğerı 80 doğru 12 yanlış yaptı diyelim o da barajı geçip 80 puan aldi gibi.biraz saçma olsu ama idare edin artik
-
@metinoktay bu hesaptan vazgeç kardeşim sen :)) hesabı net üzerinden yap daha kısa sürede sonuç alırsın
-
@mia_1071, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@metinoktay bu hesaptan vazgeç kardeşim sen :)) hesabı net üzerinden yap daha kısa sürede sonuç alırsın
Tamam kardesim:)))
-
@paretowilfredo; Üstat bu konuya ancak sen açıklık getirirsin şu konu da bizi aydınlatmanı istirham ediyorum. Geceleri uykusuz kalmayalım artık.
-
Sagolsun Osym her sinavda degisik sekilde kendinden cok bahsettiriyor reklamin kotusu olmazmis o hesap. Oss oys yks ayt oks derken bizim sinavlarda isimler ayni ama nedense her sene farkli deneniyoruz:) gecen sene kpss de tek kitapcik vs. sayistay e-sinav olayina girmeyecegim:)
-
DGUY gibi olmaz inşallah.
-
Dguy ve guy'dan sonra ve bu kadar yoruma dahi 80 ile kaparsa şaşırmam artık
-
Kaçta kapatır veya sapma var mı tartışmalarıni ne kadar yaparsak boş gördük diğer sınavlarda .2 sonuç açıklanınca konuşulan her şey çöp , tartışma tartışma nereye kadar ... soruların tartışılması mantıklı ama diğer konular tamamen çöp...
Bence bundan sonra açıklanana kadar stres gideren , heyecan yatıştıran paylaşımlar yapalım -
@öğrenci daha mı yüksek bekleniyordu
-
Dguy ve guy beklendiginden yuksek mi kapatti?
-
@can-mavi duyumum cikti dguy guy icin kardesim
-
@can-mavi senin sonuc nasil