2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Geçen senedeki nihai başarı listesindeki puan 80.038 bu ucu açık soru test de durum farklı yanlışlar götürdü doğruları netler düştü tahminim74-77 puanda kapatır
-
Hocanın tahminine gelince hoca ÖSYM başkanımı nerden bilecek tahmin yürütmüş
-
@istihbarat_mia bir bilgi edinebildinizmi acaba?
-
Forumda son yaşanan gelişmelerden dolayı çok gergin bir hava oluştu. İstemeden de olsa buna sebep olanlardan olduysam özür dilerim. Hakkınızı helal ediniz.
Yeniden güzel bir muhabbet ortamının sağlanması temennisiyle.. -
o durumda hemen sağlayalım kardeşim.
ne bileyim Kaymakam olunca yapacaklarımızdan bahsedelim,Angora mı güzel Konstantinapol mu kavgası yapalım :))) -
17/09/2018 pazartesi günü(bugün) akşam saat 20:00 da sınavdan 3 gün önce ertelenen VMY sınavı için twitter etkinliği düzenlenecektir, katılımınızı rica ederiz.
-
@kaya87, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@kamikaze @k-k @can-mavi @refik-soydam @osaduman @taromisaki9 gibi ve adini hatirlayamadigim tecrubeli arkadaslarimiz arakamiza katilip aydinlatici olmalilar ve suni duyumlardan kurtulmamiz gerekir.
öncelikle burada adını yazdığınız ve yazmadığınız çok değerli kişiler var, ve inanın ortam konuşmalarının saçmalamasından kaynaklı aramızdan çekip giden de sayısız değerli arkadaşımız oldu korkarım hala oluyordur....bu platformun bu derece değerli olmasını sağlayan şey, devletimizin iç işlerinde verilere dokunabilen ya da dokunmuşu tanıyan, onunla diyalog kurabilen kişilerin bir araya gelmesidir. Forumun sadece bu fonksiyonunu bile dışlarsak varlığını %80 oranında yok etmiş oluruz ve kısa süre sonra tıklanma sayılarındaki cakılışı gözlemleriz.
ösym teknolojisini az çok bilen kişi şunu çok net bilir bu teknolojik altyapıda 2 milyon kişinin katıldığı bir sınavın açıklanması 2 3 gün için de yapılabilir... lakin ösym diğer kurumlardan daha farklı ve titizlikle kanuni idare ilkesini yürütür ve asla bunu esnetme taraftarı değildir. ösym ile yapılan sınav protokolüne göre kurumlar komisyon ve o komisyonlara katılacak kişilerin mesai planlaması eder hatta bazen yıllık izin kullandırma durumlarını bile değerlendirirken bu protokol tarihlerine bakılır... şimdi konu bu kadar kapsamlı iken sığ bir düşünce ile sadece ösym okudu ise açıklasın mantığını makul bulmak zor. ama talep edilmesi halinde ösym erken açıklayabilir mi elbette, nitekim ösym açıklandıktan sonra bile sıralamaları değiştirmeye yetkili olduğu için itiraz sürelerini dahi dikkate almadan açıklayabilir. lakin bu topa pek girmediğini de gözlemledik..
bu yolda ciddi emek veren kişilerin öyle ya da böyle tüm hocalarla az ya da diyalog kurduğu bir gerçekliktir. bu merkezli levent hocayı da tanırım hatta birebir dahi konuşabilirim, tıpkı ahmet hocayla konuşabildiğim gibi, emin olun böyle diyalog kurabilen sayısı oldukça da çoktur. nitekim bu diyalog hocaların veri sayılarını arttırdığı için doğruya yakın tahminler de bulunması kadar doğal bir sonuç olamaz. lakin formun varlık nedeni olan bu başlıkta bizim listemiz de en azından geçen seneye kadar sağlıklı bu verileri toplayabiliyordu. biz de hocalara yakın derecede tahminler de bulunabilirdik, ve dikkat ediniz bu sene her seneden daha fazla veri var ama tahmin edilmemiz?
asistan olayına hiç girmek istemiyorum lakin şunu ekleyeyim, ösym bazında değil devletimizin işleyişi bakımından verilere dokunan bazı bilgileri öğrenebilir ve o kişilere erişebilen de bu bilgileri elde edebilir, nitekim aramızda sadece ösym değil sayısız kurumlarda bu verilere dokunabilen veya dokunmuşla konulabilen var, ama şuna emin olunuz ki ösym işleyişinde puanlar kişilerden bağımsızdır ve görevli sadece yaptığı iş kadarını bilir, yani okuyucu ise sadece okuma ile sorumludur, optiğe koyucu ise sadece koyduğu ile sorumludur, ya da gözetmense vs... toplam hakkında verilere dokunabilen yönetim kurulu ve ilgili başkanlar, müdürlerdir. bunların veri sızdırması ise (okadarlık maaşlarından vazgeçtikleri ve hapsi göze aldıkları anlamına gelir) nerede ise imkansızdır.
TÜİK kısmını ilk defa duyuyorum kanun koyucu irade ösym e A.Ş dahi kurabilirsin yetkisi geçtiğimiz aylar içinde vermişken üç veriyi bir araya getiremiyorsa allah korusun bundan:) ama şunu da eklemek isterim ösym hiç bir işleminde direk topun ağzına kendisini sokmaz çünkü belki de bu konu da en fazla mahkemelik olan kurumdur, bundan dolayı da her işin sorumluluğunu başkasına yüklemeyi artık tercih etmeye başladı, bu merkezle iptal soru vb bir sorunsal karşısında işi bilenin sırtına yüklemiş olabilir...
oldukça uzun oldu zamanınız aldığım için kusura bakmayınıznot: konuşma içerikleri yazılarda muhtemel hakaretlerle karşılayabileceğim algısını yarattığı için belli süre uzak durmayı tercih etmiştim ve eden bir kaç arkadaşımızı da duymuştum... bu merkezle açıklanma zamanına kadar pek yazmayı düşünmüyorum... allah yar ve yardımcınız olsun
-
O zaman konuyu biraz değiştirme adına bir soru sorayım: kaymakam olursanız en çok hangi ilçede görev yapmak istersiniz? Ben başlayayım benim için bu ilçe Mardin Derik. Muhammed Fatih Safitürk şehit olduktan yaklaşık 1 hafta sonra Mardin Derik'e geçici göreve gittim. O kadar etkilemişti ki beni değerli şehitin arkasından söylenen güzel temenniler. İlçede siyasi görüşü ne olursa olsun herkes arkasından "hayır duaları" ile bahsediyordu. Öyle çok istedim ki o zaman Mardin Derik'te görev yapmayı, bu kutsal davayı "davayı gerçekten özümsemiş hizmeti yolunda şehit olan" bir insanın yolundan gitmeyi. Allah nasip etse keşke, nihai listede adımı görürsem tercihlerim 1. sırasında Mardin Derik yer alacak.
-
Temennim hep şudur benim, Allah bu ülkede kaymakamlık mesleğini "üst düzey bürokratlığa giriş" olarak kullanıp 35 yaşında mülkiye müfettişliği için referans arayan insanlardan ziyade görev verilirse 920 ilçede görevini layıkıyla yapacak insanlara nasip etsin.
-
@murky Hocam inanın hiç ilçe ayrımı yok. Yeter ki vatana millete bir hayrımız dokunsun.
Ha şöyle Ege'ye kıyısı olan ferah güzel bir ilçe olsa fena olmaz hani Ya da buram buram tarih kokan bir Güneydoğu ilçesi.. Ne bileyim ormanı gölü bol bir Batı Karadeniz ilçesi de olabilir.
Şakası bir yana gerçekten şu vatanın her karışı ne kadar güzel ya.. şu olsa bu olsa diye saymaya devam edersem yazı bitmeyecek.. -
@larendeli Tebrik ediyorum seni kardeşim en rasyonel, en olgun ve profesyonel bakış açınla yazdığın için. bırakın artık şu sömürü düzenini, fakir edebiyatını ve demogoji yapmayi...Ülke ne cektiyse böyle din, milliyetçilik sömürüsünden çekti ve halen çekiyor zaten. Önemli olan zihniyetin değişmesi. Benim için nerde görev yaptığım önemli değil önemli olan görevi layıkıyla yapabilmek yoksa gerisi boş beni cehennemin ortasına da gönderseler yine gidip aslanlar gibi görevi layıkıyla yapmak isterim. Profesyonel bakış açısı bunu gerektirir yoksa yemişim sömürüyü...
düzenlenmiştir
-
ve ortam tekrar gerginleşir...
-
@kuzeyinkızı arkadaşlar birbirinin kalbini kiriyor benim onlara tavsiyem daha sakin olmalariydi. Ama celallendiler kac sayfadir ayni konuyu tartisiyorlar. Bu sene sinav insallah erken aciklanir da bu tartismalar kisa surer ve de kimse kimseyi daha fazla incitmez. O bahsedilen hocalarin birkaci sinav tarihini bile kac kez degistirdiler kitaplarinin halini biliyoruz daha niceleri. Burdaki herhangi bir arkadasimiz hepsinden daha tecrubeli cunku sinavi biz tecrube ettik acik ucluyu da test sinavini da. Kimsenin ekmek kapisina bir sey demem ama bizlerin sinirlerini ve duygularini gormezden gelip pervasizca at oynatmasinlar ve bu durumu lehine cevirmesin kimse. Bu sinavin mulakt asamasi daha skntli cunku suresi belli olmuyor bu nedenle bu gerginlik daha da artacak.Allah sonumuzu hayr etsin.
-
Arkadaşlar iyi günler.Bu hususta yorum yapmayacağımı belirtmiştim ancak her geçen gün bu durumun normalleştirildiğini gördükçe yasal birkaç husus paylaşmak istedim.
Öncelikle 6114 sayılı kanunun 7. maddesini paylaşmak istiyorum.
''MADDE 7 – (1) Sınav, ölçme, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri, güvenilirlik,
gizlilik, tarafsızlık, bilimsellik ilkeleri çerçevesinde ve adaylara fırsat eşitliği sağlayacak biçimde
yapılır.''
Görüldüğü üzere kanun sınav değerlendirme işlemlerinin gizlilik içinde yapılmasını gerekli kılmaktadır.
Yine 6114 sayılı kanunun 10. maddesi şöyledir:
''(2) Bu Kanun hükümlerine göre gizli olan bilgileri, hukuka aykırı olarak elde eden veya
elinde bulunduran kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, bir
yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Bu bilgileri ifşa eden kişi, iki yıldan beş yıla
kadar hapis ve beşbin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.''
Görüldüğü üzere gizli olması kanuni bir zorunluluk olan sınav değerlendirmesi ile alakalı bilgileri ilgili kişinin yaptığı gibi hukuka aykırı bir şekilde elde etmek ve ifşa etmek suçtur.
Bu doğrultuda bu husus ne sınav duyumu almaya ne de iç işlerinde verilere dokunmaya, dokunmuşu tanımaya diyalog kurmaya benzemez ve kanunda açıkça tanımlanmış bir suçtur.Belki sınav sonuçların etki etmeyebilir hatta çok önemsiz bir husus da olabilir ancak bu hiçbir şeyi değiştirmez bu eylem yaptırımı hapis cezası olan bir suçtur.
Kaymakam olmaya talip olan bizler göz göre göre böyle ağır bir suçu normalleştirmemeliyiz. Şayet sınav olacağını bilgisini elde edip paylaşmak kanunda suç olarak tanımlanmış ise bunu dahi yapmamalıyız.
Herkesin düşüncesine saygılıyım tek derdim bunun suç olduğunun bilinmesi idi kimseye hakaret etmedim etmiyorum etmeyeceğim bu forumda uzunca vakit geçirme fırsatım oldu birçok arkadaşı evvelden tanırım birçoğu da beni tanır kimseye saygısızlık etmeyeceğimin bilinmesini isterim.
Herkese hayırlı günler arkadaşlar. -
@hasbayburtlu Ek olarak tepkimiz bilgileri videoda açıklayan kişiyedir kimse üzerine alınmasın.
-
Hocam ben hiç çalışmadan girdim memlekete gitmişken denk geldi bu şekilde sadece 20 netim var ama çoğu da boştur :((
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@larendeli Tebrik ediyorum seni kardeşim en rasyonel, en olgun ve profesyonel bakış açınla yazdığın için. bırakın artık şu sömürü düzenini, fakir edebiyatını ve demogoji yapmayi...Ülke ne cektiyse böyle din, milliyetçilik sömürüsünden çekti ve halen çekiyor zaten. Önemli olan zihniyetin değişmesi. Benim için nerde görev yaptığım önemli değil önemli olan görevi layıkıyla yapabilmek yoksa gerisi boş beni cehennemin ortasına da gönderseler yine gidip aslanlar gibi görevi layıkıyla yapmak isterim. Profesyonel bakış açısı bunu gerektirir yoksa yemişim sömürüyü...
düzenlenmiştir
Cevap benim mesajım üzerine olunca arkadaş ile özelden konuştuk. Bu konu üzerine tekrar bir mesaj gelmezse çok iyi olur, kimse ile bu konuları tartışmam. Konu değişsin derken yeni tartışmalar çıkmasın rica edeceğim.
-
https://www.youtube.com/watch?v=Cm6iDoPDv10
forumun gittiği yer bu noktaya gidiyor... çekilmez olmaya başladı artık aksi ve lanet:) millet bir aksi:)
-
@esnaf61 hocam geçen yıl sapma vardı 80 alan bir kişinin yaklaşık ham puanı 73-76 arasıydı özellikle 77 netle kapatırsa duman oluruz :))
-
@ofa geçen seneki sınav tarihin en kolayı sınavı olmasına rağmen 80 puanda kaldıysa varın artık bu seneki zor ve saçma sınavi siz düşünün. Bir de 4 yanlış 1 doğruyu götürüyo ve herkesin soruları genel olarak boş birakmasina düşünürsek 69-70 netle kapatma ihtimali yüksek ve puan olarak da 77-78 civarı kalır diye düşünüyorum.