2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@ese03 tertemiz delirdik
-
@city-of-justice, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@gncfb Eger doğruysa ne demek olayı kapatalim. Eskiden çok aşina olduğumuz adını dahi anmak istemediğim paralel yapılanma olan bir terör örgütü yüzünden binlerce masum gencin hakkı, hukuku ve emeği talan edildi hiçe sayildi. ÖSYM soruların kopyalanması veya cogaltilmasini dahi izin vermezken ve suç olduğunu defaatle gözümüze sokarcasina uyarı veriyorsa kaymakamlik 73 puan ysk 82 puanda kaldı gibi gizli bilgiyi kim sızdırdiysa yani köstebek kimse başı fena halde agriyacaktir. Dünden beri düşünüyorum paralel yapılanma bitti derken acaba halen varolmaya mi çalışıyorlar yoksa yeni bir paralel yapılanma mi ortaya çıktı ve bu sınav şaibeli mi, sorular sizdirildi mi gibi akilda deli sorular. Eğer o arkadaşın dediği gibi doğru çıkarsa başta Cumhuriyet Başsavcılığina ve BİMER ile CİMER'e şikayet yoluyla her türlü takip yapılır. Bu ülke bir daha böyle bir şeyi kaldirmaz. O arkadaş herhalde canını susamiş ateşle oynuyor farkında değil. Bu olayın takibindeyiz
Bana kalırsa osym sınavı hala okumamiştir bile ya neyse. Sızma felan olduğunu da sanmam .güzel ülkemiz sosyal medyanin yayginlasmasiyla bu tarz konularda "duyumcu" adlı kişilerin cennetine döndü.şu futbolcu şu hastanede sağlık kontrolünden geçiyor,bilmem hangi unlu öldü vs. Hep bir duyum hep bir heyacan.Eskiden mülakatlar için duyumlar olurdu maşallah bu sene sınav açıklanması için bile var.hani sınavı bakanlık yapsa dogruluk payı olur derim de osym den bu tür bir bilgi almak mümkün degil. Ha açıklanır dedikleri gibi 73 puanla kapatır o zman ne osym nin güvenilirliği kalır ne de sınavların. Kim artık güvenip de bu sınavlara çalışır. Ben şahsen ne 73 puana düşeceğini ihtimal veriyorum ne de 73 net ile kapatacağına.ikiside az ve fazla olarak abartı .
-
Dostlar kaymakamlik olmazsa da dunyanin sonu degil. Cok da abartmamak lazim. Cok istenebilir o ayri ama hic kimse o meslegi icra ederken her zaman en dogruyu yapabilecegini dusunmesin butun meslekler de bu az cok var ama kaymakamlik da bu daha cok hissedilir bana gore. 10 yildir kamudayim tasradayim iyi kotu tanidigim kaymakam vali yrd vs oldu. Cok da kafa takmamak lazim. Ben kamuya hep su gozle baktim. Bize ne gorev verilirse kul hakki yemeden en iyi sekilde icra edebilmek. Su da bir gercek siz ne kadar dogru ve cok calisirsaniz basiniz o kadar agriyacak ve stres cekeceksiniz ama vicdanen rahat olacaksiniz. Bunlar kisisel dusuncelerimdir.
-
@gncfb Dillendirmeyelim derken ? Bu konu kesinlikle kapanmayacak.Bir çok arkadaşımla birlikte Cimere şikayette bulunduk.Açıkladığı iddia edilen hocanın ismi, forumda yazılanlar, arkadaşımın arkadaşının arkadaşı duymuş şeklinde foruma bilgi sızdıranlar hepsi dilekçemizde yer aldı ayrıca forumun linki ve sayfaları eklendi..Bir kurumdan sınav sonuçlarının sızması kabul edilir bir şey değil.Sınav sonucu sızıyorsa sınav sorusu da sızar.Bunu yapan herkes bedelini ödeyecek başta içerden bilgi aldığını iddia eden hoca ve sızdıran memur.
-
bu konudaki duyumu vs paylaşan ben değilim, o yüzden çok rahat söyleyebilirim: kimse kusura bakmasın ama sınav ilanı için veya mülakat sonucu için duyum dilenmesin o zaman kimse bundan sonra...
-
soru sızdırılması ayrı şey , sonuç hakkında duyum alınması ayrı şey.. tabiki soruyu sızdıran da o sorularla bir yerlere gelen de en adi şerefsiz ve namussuzdur, ki senelerdir benim de hakkım yendi bu konuda bir sürü mülakattan elendim, en ufak bir hakkım geçtiyse soru sızdırıp bununla da biryerlere gelene haram zıkkım olsun... Ancak kimsenin hakkına girilmeyen sadece orada burada bizleri bilgilendiren insanlar için de aptal saptal ithamlarda bulunmayın. ayrıca onu paylaşan kişiyi de hocayı da tanımam etmem, ayrıca dershaneye giden filan biri dedeğilim.
-
@can-mavi duyum paylaşmazsan bu sefer de her şeyi kendinize saklıyorsunuz diye yine eleştirirler takmamak lazım bunları
-
Konu ortaya çıktıktan sonra hocadan bilgi alıp sonradan dahil olan benim. Kargaşanın bitmesi için yapmıştım ama bilgi sızdıranlar olarak kastedilenlerden birisi de benim sanırım. Bence şöyle yapın forumu komple şikayet edin etmişken. Bilgi paylaşımı yapılmayan bir sayfa yoktur sanırım.
-
İnşallah 1 net 1 puan değildir 73 altı yapanlar gitti o zaman nasıl bir puan hesaplaması anlamıyorum
-
@can-mavi aynen katılıyorum
-
insanoğlunu iyi tanırım.. duyum 68 net ile kapattı olsaydı şikayet eden çıkmazdı.. sorry.
-
Sonuç hakkında duyum almak basit bir şey değil bunu basitleştirmeyin sınav sorusu çalmak kadar ağır bir şey. Binlerce insan emek verdi belki de hayatının en önemli sınavıydı belki hiç umursamadı bu sınavı ama hiç önemi yok herkes merakla sonuçlarını bekliyor.Birileri çıkıyor ben öğrendim diyor.Böyle bir saçmalık olamaz. Biz bize yayımlanan sınav sorularını bile sağda solda paylaşmıyoruz suç diye nasıl bir sınav sonucu dışarı sızar. Bunun sınav olacak mı diye duyum almakla alakası yok.Aynı şeymiş gibi bahsetmeyin.Bu çok ciddi bir durum.Şu durum kpss de yaşansa ülke ayağa kalkar arkadaşlar durumun ciddiyetinin farkına varın. Bunlar kim? Soru çalan terör örgütünün yerini mi almaya çalışıyorlar. Bunca insan emeğinin karşılığını stres içinde beklerken bunlar hangi hakla ''Şu kadar puanla kapattı'' diyebiliyorlar. Kısacası artık birileri bedel ödeyecek sonuç sızdırılması kabul edilebilir bir durum değil.
-
@hasbayburtlu papatya çayı sakinlestiriyo
-
Bana kalırsa da bu normal bir durum değil. Bu İçişleri Bakanlığından alınan sıradan bir duyumdan ibaret değil. Gizliliği misyon olarak belirlemesi gereken gerçekten "emeğin emanet edildiği" bir Kurumdan bilgi sızmamalı, hiçbir şekilde sızmamalı. Ben duyumlara karşı değilim ama ÖSYM burada farklı bir konumda. Umuyorum tamamen asılsızdır tüm bu iddialar.
-
Sonucun onceden birine verilmesini/paylasilmasini dogru bulmuyorum yapilmamasi gerekirdi, normal bir duyum gibi degil en fazla kagitlar okunmus denmeleydi cunku erkenden demoralize olduk sag olsun osym nasil puanlayacak onu bilmiyoruz daha ama sikayetlik bir olay oldugunu da dusunmuyorum sonucta hak yeme durumu yok. Soru calanlarin,bugune kadar hakkimizi yiyenlerin esas Allah belasini versin.
Ayrica @Larendeli hocam sizin yazdiginiz farkli siz bu paylasimi yapmadiniz @can-mavi hocamin da ilgisi yok. hatta bu duyumu yazan arkadasi da zan altinda birakmamak gerekir arkadasimdan bilgi aldim diyor. -
@fetih bu basit ve masumane bir bilgi paylaşımı değil. bilgi paylaşımı nasıl olur birçok kişinin rahatça ulaşabilecegi şeyler bu kapsamda değerlendirilir. Ancak noktası virgülüne kaymakamlik 73 ysk 82 puanda kaldı demek ancak gizli bir bilginin kasten sizdirilmasidir. Ancak ÖSYM sınav komisyon üyelerinin bileceği bir şeyi paylaşmak nitelikli bir suç kapsamina girer basite indirgemek ahmaklik olur. İnsanın aklına türlü türlü şeyler geliyor bunları yapabilen güç soruları dahi sizdirmis olabilir. Kim ne paylaşım yaptıysa ortak olduysa cezasını cekmelidir. Eğer doğruysa sıkıntı büyük olacaktir.
-
@popescu ve size de katiliyorum hocam sikayetlik durumda degilim ama 2 hafta once 0.75le kaybettigimi ogrenmek yikti
-
@aday Hemen demliyorum.
-
@dlkaptan Hocam 64 ekler misin
-
@y-oguz90 dur hocam daha bir şey yok ortada ya, hikaye dinliyoruz.