2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
Bence 73.5 net ile kapatacak
-
15335-40 arası linkler açılmış gibi
-
Link avı başlasın ösym bir sürpriz yapar mı ? yapar sa öysm yapar
-
@ayıntap 73 net yaptığım için 73.5 la kapatması bana mantıklı geliyor, hatta 73.25'le kapatması daha mantıklı var bende böyle şans.
-
@ayıntap az daha aşağı olmaz mı hocam gelin 71 e bağlayalım
-
@popescu hocam 73net=73puan olayi dogru gibi sen kesme umidini 72.5 yapanlar(ben) napsin
-
@larendeli, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
15335-40 arası linkler açılmış gibi
Ben de sabah yazacaktım bunu. Hatta takvime baktım başka hiçbir sınav falan da yok. Acaba mı dedim ama zor ya.
-
16:00'da açıklasalar fena olmaz 5 link açık şuan
-
@murky 41i de açarlarsa umutlanacağım ben
-
@ese03 ikimizin de olur inşallah..
-
@kaymakamadayi_00 haftaya açıklanacaktır..
-
@popescu valla bende 73.75 hesapladim içimden geçen buydu :)realist olmak gerekirse 72 73 aşağısıni görmeyecek görürse helalinden antep baklavasi :))
-
ÖSYM resmi sitesi an itibari ile cvp vermiyor
-
AÇIKLANSA DA İŞİMİZE BAKSAK :s
-
@dlkaptan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
bu hesaplamayı 2014 sınavı için yapmıştım, hey gidi günler tabi o zaman kıyaslayabileceğimiz bir sınav vardı.
"geçen sınavda (2012)
90 alan sorusu ortalama %71 oranında doğru yanıtlanmış.
30 genel yetenek ve genel kültür sorusu ise ortalama %75 oranında doğru yanıtlanmış.
bu iki sınavı birbirine yakın gördüm, aman aman bir fark yoktu.
bu doğrultuda,
bu yıldaki 50 alan sorusuna ortalama 34-36 bandında doğru yanıt verilebileceğini bunun fazla oynayamayacağını düşünüyorum.
30 genel yetenek genel kültür sorusuna ise ortalama 21-24 bandında doğru yanıt verilebileceğini düşünüyorum.
farklı kombinasyonlar denenebilir ama sınavın ortalamasının
en iyi ihtimalle 55
en kötü ihtimalle 60 olacağı sonucuna varıyorum.
en iyi ihtimal ile en kötü ihtimalin ortalaması ise 57,5 ediyor
kısacası sınavın ortalaması 57-58 aralığında değişecektir gibi duruyor.
ancaaak en yüksek puana sahip 240 kişi bu ortalamanın kaç soru üzerinde olduğu çok kiritik bir önem taşımaktadır.
geçen sınavda ortalamadan yaklaşık 6,937 soru yukarı yapan mülakata girmiş.
120 soruyu 80 e dönüştürüp bu sınava uygulayıp ortalamayı da 57,5 kabul edersek, ortalamadan 4,625 fazla doğru yapan kişi 240 kişinin içine girebilecek gibi duruyor.
bu veriler neticesinde 240. kişinin doğru sayısı 62,125 gibi duruyor.
geçen sınavda bu sınava göre son kişi 61,57 doğru yapmış.
kısacası baraj tahminim için 61-63 aralığı diyebilirim.
64 doğru standart sapmasız 80 puana tekabül ediyor, mülakatı geçenlerin yalnızca 32 tanesi 80 ve üzeri puan alabilmiş. Geriye kalan 28 kişi 80 nin altında puan alabilmiş. Kanımca baraj 64 üzerine çıkmayacaktır."bu sınav için de sınava giren kişiden bağımsız aynı şeyi hesaplarsak;
geçen sınavda (2014)
50 alan sorusu ortalama %67 oranında doğru yanıtlanmış.
30 genel yetenek ve genel kültür sorusu ise ortalama %79 oranında doğru yanıtlanmış.
bu iki sınavı birbirine yakın görmedim, 2014 daha kolaydı ama hadi yakın gördük diyelim.
bu doğrultuda,
bu yıldaki 66 alan sorusuna ortalama 43-45 bandında doğru yanıt verilebileceğini bunun fazla oynayamayacağını düşünüyorum.
30 genel yetenek genel kültür sorusuna ise ortalama 25-27 bandında doğru yanıt verilebileceğini düşünüyorum.
farklı kombinasyonlar denenebilir ama sınavın ortalamasının
en iyi ihtimalle 68
en kötü ihtimalle 72 olacağı sonucuna varıyorum.
en iyi ihtimal ile en kötü ihtimalin ortalaması ise 70 ediyor
kısacası sınavın ortalaması 69,5-70,5 aralığında değişecektir gibi duruyor.
ancaaak en yüksek puana sahip 240 kişi bu ortalamanın kaç soru üzerinde olduğu çok kiritik bir önem taşımaktadır.
geçen sınavda ortalamadan yaklaşık 5,523 soru yukarı yapan mülakata girmiş.
80 soruyu 100 e dönüştürüp bu sınava uygulayıp ortalamayı da 70 kabul edersek, ortalamadan 6,90 fazla doğru yapan kişi 240 kişinin içine girebilecek gibi duruyor.
bu veriler neticesinde 240. kişinin doğru sayısı 76,90 gibi duruyor yani 77 diyelim. Net olarak ise; (23 yanlış dersek) 71,25 yapıyor.
geçen sınavda bu sınava göre son kişi 78,75 doğru yapmış.
baraj tahminim için 77-79 doğru aralığı diyebilirim. Ortası olsun 78 doğru olsun ve 22 yanlış olsun 72,5 net yapar,
kısacası 240. kişi için 72-73 net aralığıdır.Not olarak; 2014 sınavına 1060 kişi katılmıştı, 240 kişi alınacaktı. Bu sınava 25 katı katıldı, 400 kişi alınacak. Hesaplama yapılırken kişi sayısından bağımsız hareket ettim. Verilere göre 240. kişinin 72-73 aralığında neti gözüküyor, varım 400. yü de siz hesaplayıverin
hocam sorunuza böyle cevap vermiş olayım @new_user
bu hesaplamaya göre 240. aday 72,5 net ise forumdaki verilere göre 72,5 netin sıralamasını 240 olacak şekilde ayarladığımızda sınava gerçek manada çalışan 860 kişi olduğu sonucuna varıyoruz netice olarak 400. kişinin neti 70,25 çıkıyor
-
@amirim sürpriz yapsa fena olmazdı ama olsun artık haftayı bişey kalmadı
-
@amirim hocam haftaya Perşembe gününden evvel açıklanma ihtimali var mı ?
-
AN itibariyle Ösym sitesine giriş yapılamıyor arkadaşlar. Sonuç mu geliyor acaba?
-
@emrkn ben çok rahat girebiliyorum
-
@emrkn aday işlemleri sistemi gayet açık girişler rahat