2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
@ese03 şaka hocam ortam yumuşasın diye, gerçi bir gerginlik yoktu ama olsun
-
Evet dağılıyoruz arkadaşlar bugünde boş geçtik
-
Arkadaşlar çevremdeki kişilere abi sınavlara giriyorum sonuçları bekliyorum gibisinden konuşuyorum.kaymakamlığa girdim bekliyorum diyorum kazansan bile mülakatta elerler yaşın daha genç hem bu genç yaşta kaymakam adayı mı olunur gibisinden konuşmalar dönüyor.Hem maksat sonuçları unutun kaç net kaç puan unutun kafalar dağılsın diye soruyorum bu mülakatlarda alımlarda yaş dikkat ediliyor mu daha büyük olgun kişilerin önceliği vardır diye bir mantık öne sürenler var doğru mu
-
@orion yanlış bilmiyorsam geçen yıl 94-95 li adaylardan kazananlar oldu
-
@orion ben gördüklerimi anlatsam oturur ağlarsın o yüzden 50-50'de tut kendını hatta 30-70 :)))
-
@orion hiç alakası yok. Rahat ol. Yaşı büyük olan değil, torpili büyük olan kazanır kardeş
-
@orion bu işin yas kısmı zerre değerde değildir.. 18 yaşına yasa koyucu irade mensubu olduğu yerde hiç sorun teşkil etmez içiniz rahat olsun... ama başka fonksiyonlar aranır:D
-
@orion olsaydı ben girerdim kardeşim, yaş 34, kamuda beş yıllık deneyim, bir sürü vırt zırt sertifika ama mülakatta almadılar sen gelme ulan... dediler :))
-
@orion hocam öncellikle yaş ile alakası yok buna emin olabilirsin diğer taraftan tavsiyem çevrendeki insanlara hiç hangi mesleklere hazırlandığını söyleme. Nitekim beni de zamanında o kadar yıldırdılar ki en son neye hazırlanıyorsun diyen birine açık öğretim sınavlarına dedim. Bırak bir yerlere ulaşınca vay be desinler, onlar onlardan hoşlanır hiç açıklama yapma derim.
-
Bu sınava en erken 22 yaşında girersin. Varsayalım ki kazandın bildiğim kadarıyla 3 yıllık sağlam bir staj evresinden geçiyorsun bu donanımla senin yaşının bir önemi yok.
-
#Kamuda35YASkalksın
@RT_Erdogan
@fuatoktay06
@tcbestepe
@Akparti
@BeratAlbayrak
@suleymansoylu
@abdulhamitgul
@devletbahceli
@trthaber
@Atvhaber1
@kanalDhaber2
@FOXhaber
@anadoluajansiSaat 20.00 de etkinliği unutmayalım arkadaşlar..
-
Bir arkadaşımdan duymuştum sanırım İbn-i Arabiye ait olduğunu söylemişti.Beklemek bir sırra vakıf olmanın altında ezilmek kadar ağırdır.Hele ki o beklemenin ucunda kaybetme ihtimali varsa bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir beklemek.65 ve70 net arası arkadaşlar bunu bu süreçte daha iyi deneyimlemişlerdir diye düşünüyorum.
-
Uçurumun kenarındayım Hızır
Ulu dilber kalesinin burcunda
Muhteşem belaya nazır
Topuklarım boşluğun avcunda
Derin yar adımı çağırır
Dikildim parmaklarımın ucunda
Bir gamzelik rüzgâr yetecek
Ha itti beni, ha itecek
Uçurumun kenarındayım Hızır
Civan hazır
Divan hazır
Ferman hazır.. -
@murky, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@orion hocam öncellikle yaş ile alakası yok buna emin olabilirsin diğer taraftan tavsiyem çevrendeki insanlara hiç hangi mesleklere hazırlandığını söyleme. Nitekim beni de zamanında o kadar yıldırdılar ki en son neye hazırlanıyorsun diyen birine açık öğretim sınavlarına dedim. Bırak bir yerlere ulaşınca vay be desinler, onlar onlardan hoşlanır hiç açıklama yapma derim.
Bu konuda biraz doluymuşum o yüzden ekleme yapıp içimdekileri dökmeden geçemeyeceğim.
Sanki sınava girse kesin kazanacak da sadece referansı olmadığından bir yerlere gelememiş çok bilmiş insanların "O işler dayısız olmaz, yapmazlar seni." yorumlarından.
Kendi çocuklarının mülakat ve işe girme hikayelerini sanki dünya'nın en önemli işiymiş gibi anlatıp "kazandı" diye lanse eden sana ne için çabalıyorsun deyince boş bulunup samimiyetle yanıt verdiğinde ise "hmm, inşallah bakalım." diye manidar gözlerle bakarak konuyu değişmesinden.
En zorlu sınavları kazandığımda sınava olan sevincimi paylaşmak istediğimde "hayırlı olsun işte de mülakat var, tüh." şeklinde tepki veren sözde yakın arkadaşlara.
En yakın olup süreçlere de hakim olan en samimi arkadaşınla bir akşam oturduğunda büyük bir samimiyetle "ah be kardeş bir kaymakam olsam." dediğinde "inşallah daaa.." diye verdiği tepkilerden.
BIKTIM. Bazen insan beddua etme noktasına geliyor. Yıllar oldu artık tabi 3. kişilerin verdiği tepkileri takmamaya başlayalı onlara açıklama yapmayı bırakalı çok oluyor. Ama yukarıda bahsettiğim sözde en yakın akrabandan sözde en yakın arkadaşından bu tepkileri almak, ne bileyim işte...
-
@vayt-çaklıt-moka, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Bir arkadaşımdan duymuştum sanırım İbn-i Arabiye ait olduğunu söylemişti.Beklemek bir sırra vakıf olmanın altında ezilmek kadar ağırdır.Hele ki o beklemenin ucunda kaybetme ihtimali varsa bin kılıç darbesinden daha şiddetlidir beklemek.65 ve70 net arası arkadaşlar bunu bu süreçte daha iyi deneyimlemişlerdir diye düşünüyorum.
71-72-73-74'lerde öyledir hocam. 1 soruyu yanlış hatırlamak 1,25 nete tekabül ediyor, 75 net hesabı yapan iki soruyu yanlış hatırlasa geçmiş olsun diyecek sonunda belki.
-
@serdaristanbullu, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@vayt-çaklıt-moka, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
71-72-73-74'lerde öyledir hocam. 1 soruyu yanlış hatırlamak 1,25 nete tekabül ediyor, 75 net hesabı yapan iki soruyu yanlış hatırlasa geçmiş olsun diyecek sonunda belki.
bu çok doğru bir yorum. Sayıştay sınavında 2 netim eksik geldi. ÖSYM optikleri açıkladığında baktım öncüllü bir soruda yanlışı sormuş ben doğruyu işaretlemişim. Çok ama çok kolay hata yapılmayacak bir soruyu ise yanlış işaretlemişim. Kaymakamlıkta o 2 net çok şeyi değiştirir.
-
@murky +1 konus kardesim konus icimin yaglari eridi oh...
-
@foucault, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Eyvallah hocam. Ya bu konuda sahiden çok doldum, en yakınlar dahi anlamadığı için insan kimseye açılamıyor. Öyleki sahiden Sayıştay Denetçisi arkadaşına dahi anlatsan anlamıyor seni. Sanki o o süreçlerden geçmedi, bilmiyorum çok garip ama inşallah biz öyle olmayalım. Mülakatı geçen insan sanki bir anda unutuyor tüm yaşadıklarını. Unutuyor ya kaymakamlık sınavının zorluğunu, sayıştay sınavının meşakatini. Sınavı geçmişim yahu zor olduğunu ben de biliyorum ben de senden "hmm hayırlısı bakalım." tepkisini duymak istemiyorum ya. Yalandan da olsa "bu sefer olacak, hadi bakalım, tebrikler." gibi yorumlar duymak istiyor işte insan. Yoruyor ya çok yoruyor. Bir hukukçu kadar hukuk bilip bir ekonomist kadar ekonomiye hakim olup bu kadar çaba harcayıp cahilliklerle sınanmak ve sonunda da pes etmek durumunda bırakılmak, yoruyor çok.
-
@murky, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@foucault, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
Eyvallah hocam. Ya bu konuda sahiden çok doldum, en yakınlar dahi anlamadığı için insan kimseye açılamıyor. Öyleki sahiden Sayıştay Denetçisi arkadaşına dahi anlatsan anlamıyor seni. Sanki o o süreçlerden geçmedi, bilmiyorum çok garip ama inşallah biz öyle olmayalım. Mülakatı geçen insan sanki bir anda unutuyor tüm yaşadıklarını. Unutuyor ya kaymakamlık sınavının zorluğunu, sayıştay sınavının meşakatini. Sınavı geçmişim yahu zor olduğunu ben de biliyorum ben de senden "hmm hayırlısı bakalım." tepkisini duymak istemiyorum ya. Yalandan da olsa "bu sefer olacak, hadi bakalım, tebrikler." gibi yorumlar duymak istiyor işte insan. Yoruyor ya çok yoruyor. Bir hukukçu kadar hukuk bilip bir ekonomist kadar ekonomiye hakim olup bu kadar çaba harcayıp cahilliklerle sınanmak ve sonunda da pes etmek durumunda bırakılmak, yoruyor çok.
Ne ağladım be Neyse arkadaşlar kusura bakmayın lütfen.
-
@murky hocam hep diyorum bizim yaptigimiz zor is. Mezuniyet sonrasi verilen emegin cilenin belirsizligin altindan iyi kalkiyoruz. Benim yas 35 ben iki senedir bu sureclerdeyim. Daha once duz memur olunca pek hevesim kalmadigindan calismadim bu sinavlara. Abim doktor tus sinavini kazanamadi belki o surecler daha zor ama bizim surecler kadar belirsiz degil. Tip okumasi zor ama karsiligini almak daha kolay. Bizim surecte sadece basarili olmak yetmiyor bir suru belirsizliklerle ugrasiyorsun. Cok azimiz mezun olunca iyi bir yerde goreve basliyor; en az 2-3 yil hatta daha fazla ugrasiyoruz ayni unutulan seyleri surekli calismak zorunda kalmak, ve aslinda cogu calisilan derslerin yuzde onunun bile girilen kurumda kullanilmayacagini bile bile calismak kitap vs almak...