YSK seçim müdürü alımı 2018
-
@gencbiraday, içinde söyledi: YSK seçim müdürü alımı 2018
@serty66 hayırlısı tabi ki en başta nasipse gelir dolaşır ayağına demişler , nasip değilse uzak olsun , allah herkesin yolunu bahtını açık etsin
Aynen öyle amin inşallah.
-
hadi bakalım inşallah
-
Valla su basliktan kisilerle meslektas olup tanismak gercekten cok guzel olur. Egitim olacaktir kesin Ankarada minik bir zirve hakediyor bu baslik artik Tabii oncesinde stresli bi surec var. Umarim hayirlisiyla atlatiriz.
Bu arada gelecek mahalli secimler var ya hani sanki bu surec guvenlik sorusturmasiydi egitimdi secimdi derken ya cok uzun olacak ya da secimden dolayi hemen yetistirecekler ve cok kisa olacak ne diyorsunuz ?
-
@sinavparambitti benimde alan kısmından 53 doğru gkgy kısmından 27 doğrum var eğer standart olursa 40 gkgy 40 alandan yapan bir olmaz diye düşünüyorum.Gerçi her sorunun farklı standardı vardır diye düşünüyorum
-
Dershaneden bir hoca maaşlı bir yıllık eğitim olduğunu söylemiş ama ne kadar doğru bilmiyorum
-
@foucault süper olur gerçekten ZAten yazılıyı kazananlarla irtibatta kalırız bence de kesinlikle eğitim olur eğitimsiz direk pratik yapılacak bir meslek değil diye düşünüyorum Ankara da otel macerası ve akşamları arkadaşlık pekiştirme adına içilen taze çaylar misssss
-
Kaçla kapatır mevzusuna gelince Kutluay Kararlı nın yapmış olduğu anket yeterli olacaktır bence.Toplam 1100 küsür kişi katılmış 75-80 arası yığılma var . Nerdeyse son 200 kişi bu aralıkta kalıyor.77 lere kadar esner durumu çıkıyor..
-
Herkese selam.uzun zamandır okuyordum gelişmeleri.benimde 37 gk gy 47 alan doğrum var hakkımızda hayırlısı olsun arkadaşlar.iş konusunda biraz bilgi sahibiyim öncelikle çok rahat bir iş ve pozisyonuna göre maaşı çok iyi kimsenin ne dediğine bakmayın sakın.
-
@antoniogramsci hocam hakimler bir yıl zar zor eğitim alıyor, fazla geldi bana
-
Başlığa bakıyorum da 90'da kalır, 85'te kalır gibi olmayacak şeyleri söyleyen ve buna inanan bir zümre var. Dostlar bu sınavın o doğru sayısında kalma ihtimali yok. O kadar kişi alınacak ve 875 kişi mülakata kalacak. Nasıl bu kadar insanın 90 üstü alabileceğini düşünürsünüz. Siz herkesi TY'deki insanların seviyesinde mı sanıyorsunuz. Burada olanların alan netlerine bir göz atın. Her yıl en az 15-20 kişi buradan forumdaşken Kaymakam oluyor. Yüzlercesi merkez uzmanı, müfettiş oluyor. Buradaki insanın seviyesine göre hareket ederek 90da kalır demek, çok ciddiyetsiz geliyor bana. Kalacağı yer belli 75-80 arası o da iyi ihtimal. Taban puana kadar bile düşebilir vs. Yapmayın şunu lütfen!
-
Burada yazılan 90 üstü kalır ifadeleri birilerinin mülakat motivasyonunu azaltığının farkına varın ve kul hakkı meselesini yeniden gözden geçirin.
-
@antimülakat çok teşekkür ederim hocam sınırdayım 78 doğru ile her gün nasıl ne olacak diye düşünmekten kötü oluyorum moralim bozuluyor 90 üstü kapatır diyenleri gördükçe ama inanmıyorum inşallah dediğiniz düzeye inecektir taban puanı
-
Sınav açıldığından beri bu siteyi takip ediyorum. Üye olmaya karar verdim. Ancak yeni mezunum ve bu sebeple puanları görünce şok oluyorum benim hesaplamama göre 74. Belki oynarsa 75 olabilir. İnşallah herkes için hayırlı olan olur. Yeni üye olarak tavsiyelerinizi, öğütlerinizi bekliyorum abilerim ablalarım
-
-
Gkgy 35 alan ise 47. 75-85 arasında baya yığılma olacak gibi. Hakkımızda hayırlısı olur inşallah
-
@oguzhan06 40 gk gy yapan adam 40 soruda feci sapma alie bencede
-
standart sapma olursa gk gy belirleyici olur aynı alan netini yapan kişiler için, hesaplama nasıl olcak bilinmiyor , ancak forumda gördüğümüz en yüksek net 91 , ty da genelde top adamlar da bulunur arkadaşlar moral bozmayın 80 üstü her zaman ümitli olsun derim ama kişisel düşüncem 78 puanla kapatacak
-
Yıl olmuş 2040
hala üniversite puanı hesaplanırken zor soruya çok puan verildiğini sanan
öğrenciler
veliler
öğretmenler
hatta öğrenciler var
90’larda biz öğrenciyken de böyle sanılıyordu, ama öyle değildi
2000ler geçti hala öyle, yine de öyledildi
2010lu yıllarda bitmez üzere hala aynı şekilde sanılıyor ama hala öyle değil!!!
ancak bir farkla artık standart sapma öğrenilmiş
ama o da yanlış öğrenilmiş
sorun şu ki SP öğrenenler bunu soru bazlı hesaplandığını öğrenmişler
ama
SP soru bazlı değil test bazlı hesaplanır
bunun da sebebi insanların ösys puanları nasıl hesaplanır konusunda en ufak bir bilgilerinin olmaması
bildikleri tek şey kat sayı var, netler o katsayı ile çarpılıyor
ki eksik ama doğru bir bilgi sadece bu noktada bile az biraz düşünülse,
eee katsayı var ve her soru için aynı kat sayıyı kullanıyoruz
hani zor soruya çok puan vardı?
burada hemen ama SP var deniliyor, ama zahmet edip bakılsa yukarıdaki resimde de görüleceği üzere o da aynı testteki tüm sorular için hesaplanır ayrı ayrı hesaplanmaz
peki bir soru da ben sorayım:
4 yanlış bir doğruyu götürüyor
ben sınavda kimsenin yapamadığı en zor soruyu yapayım
ama 4 de farklı yanlışım olsun, peki benim bu 4 yanlışım hangi 1 doğruyu götürecek
ya benim yaptığım en zor soruyu götürürse?
peki bir soru daha
madem SP var ve zor soruya çok puan veriyor
o zaman en kolay sorulara da çok az puan vermeli değil ?
Standart sapmanın olayı şudur,
test bazlı hesaplanır, örneğin Türkçe testi için ve her soru için aynıdır
mantığı da şudur o testtin ülke ortalaması 10 ise SP de 9 ise öğrenci 9 dan çok net yapmalı
ve SP’den yararlanma oranı artmalı
yani zor ya da kolay soruyu yapan değil
çok soruyu yapan kazanır.
nokta. (ALINTIDIR)
-
@mulki̇ güzel bir açıklama olmuş teşekkürler
-
Bir konuyu burada dile getirmek istiyorum belki tecrübeli arkadaşlar iki kelam eder. Belki çok erken mülakata kalamayacağız ama belki de burdaki bir çoğumuz mülakata kalacağız.
Çevremde ne zaman mülakat desem anında "torpil" kelimesi yapıştırılıyor ardına. İnsanda ne heves bırakıyorlar ne de motivasyon. Tamam, bu işler oluyordur illaki ama objektif değerlendirilip başarılı olup hiç mi girilmiyor ?" Boşuna mülakata hazırlanma, torpil bul..." şu lafı duydukça insanın hiç umutlanası, plan program yapası gelmiyor çünkü boşuna uğraşıyorum o zaman ya da uğraşıyoruz bir çoğumuz. Daha önce mülakatlara girmedim sonuç almadım değil ama bu tarz olmadı başka konularda mülakatlardı ve orda hakkaniyetin çok sorun olduğunu görmedim şanslıyım ki.
Ancak kurum mülakatı ayrı bir mesele ülkemizde. Kurum sınav/mülakat tecrübesi olan arkadaşlar bir ton burda...Onlara soruyorum gerçekten böyle mi yani? "Bağzı" şeyler yoksa biz boşuna heveslenmeyelim mi ?