YSK seçim müdürü alımı 2018
-
@serty66 maximum 10 tane yanlisim vardir emin degilim insan beyni kararsiz kaldigi sorularida dogru yapmis gibi sayabiliyor,ayrica ysk sinavina gelince duydugum kadariyla kurum uzun yillardir alim yapmiyormus yanlisim varsa duzeltin,bu durumda bu sinava giren herkes öncesinde cok ozel bi calisma yapmadan girdi,ysk de cikan sorularin konu olarak kpss den kaymakamliktan tek farki secim kanunlarina yer vermesi ve diger turkce iktisat vb daha kolay olmasi soru sayisini saymadim ama max 20 soru bile olsa 80 tanesi normal sinavlara hazirlanan birinin yapabilecegi turdendi calistigi konulardandi,kpss den sonra secimimi kaymakamlik sinavindan yana kullandim ona calisirken bi tarftanda ysk ye calismis oluyorsun zaten bi bakima,anayasa idaredede secim kanunlari az da olsa var,kendi adima konusmak gerekirse aileme bakmak zorunda oldugum icin sinav sececek lüksüm yok ne yazikki bi yere girmek zorundayim hayat iste naparsin bazi insanlarin kazanmaktan baska caresi yok,ben uzunca bir suredir sinavlara hazirlandm okul zamani konulari ogrendim tek sorunum sinav stresi kaymakamlikta bana cok soru kaybettiren yerde o oldu,gecirdigim bi kaz a sonucu ayak bilegimde sorun olustu surekli burkuluyo kpss sinavdan bir gun once haci bayram gittim dustum orda yine ayni durum oldu sisti ustune bile basamiyordum ve agridan duramiyordum ama sinava girdim ve elimdwn geleni yaptim Allaha sukur ben begenmesemde hocalarun dedigine gore iyi puan geldi,neden bu kadar caba harcamisken elimden geleni yapmayayimki,fizanda sinav olsa gider girerim mecburum cunku,o kadar cok insandan torpilin yok bi seyin yok nasilsa olmayacak lafini duydumki bilegimin hakkiyla girip yerlesmek icin elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum ve sen kalkmis beni hangi curretle yargilayabiliyorsun cidden merak ediyorum
-
@serty66 evet %50 basit %50 ortalama zordu bence Türkçe matematik
-
Hocam bende bu sınava çalışmadan girdim evet kolay sorular vardı ama öyle 90 lar 95 ler havada uçuşacak değil diye düşünüyorum.Abartı yazılanlara çok kulak asmayın bence gönlünüzü ferah tutun her şey gönlünüzce olur inşallah.
-
arkadaşlar panik yapmayın ciddi olmayan adamları takmayın
-
geçen sene kaymakamlık sınavına hazırlandım iki soruyla kaçırdım,bu sene kpss çalıştım yüksek olduğunu düşündüğüm bir puan aldım,15 gündür de ysk kanunlarına çalıştım ve 90 net hesapladım.yani bu kaymakamlığa girdim ysk'ya çalışmadım ama 96 bekliyorum diyen arkadaşları ciddiye alamıyorum.sen acaba hayatında kaç defa ysk teşkilat kanunu okudun da prensip kararlarının 15 günde resmi gazetede yayınlandığını bilip işaretleyeceksin?28 tane özel kanun sorusu vardı el insaf..
-
@dnd 98 doğrum var diyen sen değil misin yahu
-
@iktisatsever çok doğru bende inanmıyorum 90 yapılabilirdi evet ama herkes te 90 yapmıcak sonuçta tabi ki yapanlar olcak ben 83 yaptım umudum var açıkçası bakalım hayırlısı
-
@gencbiraday hocam tabiki umutlu olun tabiki 90 ve 90+ yapan arkadaşlar vardır fakat bence 100. kişinin puanı 86-85-84 olur tamamen hissiyat bilimsel olarak zaten hiçbirimiz bişey diyemeyiz. olabildiğince gerçek yapan arkadaşların doğrularını yazalım sıralayalım.
-
Hocam sanirim kaymakamlik ile yskya ozel kanunlarla cakisan bir 2972 ve 2820 vardi. Hadi 6271 ve 2839un cok az bir kismini da anayasa idare calismalarindan bilse o alandan 28 sorunun en fazla 10 tanesini isaretler. 18 soru fire normaldir mesela kaymakamliktan calismadan gelen kisi icin. Ha biraz baktiysa dusurur bunu. Ama yok calismadim ful yaptim demek, En iyi ihtimalle 18 soru sallayip tutturdum demek.
-
@north-remembers evet benim benim hesapladigim bu ama yuzde yuz bu da diyemem cunku kararsiz kaldigim sorular silip isaretledigim sorular oldu o yuzden emin olamiyorum velev ki ben yanlis hatirliyorum diye acik kapi biraktim neden elestiriyor gruotakiler anlamadim sorular kpss hazirlanan biri icin yks kanunu haric farkli degildi,bir suru insan sirf ise girmesi gerektigi icin ghazirlanmaya vakti olmasa bile girdi bu sinava oye elestirenler varki uzun zamandr alim yapmayan kurumun hayaliyle senelerdir yanip tutusuyorlar galiba secim kanunlarini ezberlemek icin
-
@dnd Önceki yorumlarda 98-2 diyordunuz şimdi en fazla 90-10 diyorsunuz, herneyse sonuçlar açıklandığında belli olur neyin ne olduğunu. Ben kimseyi yargılamıyorum, yargılama yetkisi bağımsız ve tarafsız mahkemelere ait, bana ait değil. Size son mesajımdı bu.
-
bence ilk 150 90 ve üstü ,
151 - 550 80 ve üstü ,
551-875 75 üstü gibi geliyor bana tabiki tahmin -
@serty66 anlasilmakta sorun yasiyorum galiba benim hesapladigim bu az olur cok olur onu bilemem ve benden baska kimseyide ilgilendirmez,sadece o gun yorgun oldugum icin yanlis hatirliyor olabilirim diye yaptim yorumu sonuclar aciklaninca paylasirim olur biter
-
@mavkav 80 ve üstü yapan bu sınavda kanun çalışmış demektir Türkçe ve matematikten toplam 2 fire verdim , fakat tarih ve kanunlardan 15 yanlış geldi toplam , bakalım hayırlısı bence 80 üstü kazanır gibi
-
@dnd hocam birbiriyle çekilen ifadelere yer verdiniz de ondan biraz böyle anlaşıldı kaymakamlığa girmişken ysk ya da gireyim diyen insan hiç çalışmadan 98 doğru yapacağına asla ve asla inanmıyorum ben tek tek seçim kanunlarını özet yazıp çalıştığım halde 28 soruda 2 yanlışım çıktı diyeceğim şudur ki ne kadar bilgimiz olursa olsun mantıklı konuşmak lazım biraz.
-
@foucault standart sapmanın olmaması çok kötü oldu bence yığılmanın olduğu yerde en az 100-150 kişi daha mülakata girer
-
@gencburokrat 91 hocam
-
@gencbiraday hocam 100-150 az bile dedin...dedim ya YSK bizimle egleniyor.
12 yil sonra bir sinav yapiyorlar bence olayin ciddiyetinin farkinda degil. Nasil bir yaris oldugunun ve adaylarin seviyesinin nasil oldugunun. Bence kurum icilerden cok daha kalifiye eleman gelecek disardan.
Bilmiyorum ne yaptiklarinin umarim farkindalardir. 1000 1500 kisi mulakat olursa cok afaki olur her sey..
-
@dibace 90 ve üstü bence 100ü geçmez hocam.bence yığılmanın olduğu aralık 75 ve 80 arası olduğunu düşünüyorum.
-
@north-remembers hocam cidden kaymakamlik sinavindan cikip oraya gelince kafa yandi ben hesapladigimi soyledim,yanlis yapma ihtimalimide kabul ettim zaten sonuclar aciklaninca giren gurmeyen belli olur zaten