2018 KPSS Genel Kültür Soruları
-
halife ve saltanat kaldırırmasının ortak nedeni nedir arkadaşlar ? Ben içişlere müdahaleyi engellemek işaretledim.Çünkü halifelik kesinde salttanattada ikililik çıkararak içişlerimize müdahale ediyorlardı o yüzden onu işaretledim.Ama söyle bişeyde var saltanatın kaldırılması doğrudan egemenlikle alakalı, halifelikte az da olsa alakalı yani cevap belirsiz
siz ne yaptınız -
@sinavparambitti Hocam ama iç ve dış talebin artması nasıl etki edecekki
-
@david20 talep artarsa , üreticinin iştahı artacak doğal olarak sürekli zeytin yetiştirmek isteyecek bu şıkta miktarla alakalı aynı ağaç sayısının artırırmasında olduğu gibi , birde endemik bitkinin özellikleri neydi hatırlıyomusun , bir yer şekilleriydi diğeride uzun bir cümle vardı oydu demi galiba tek kuzey yarım kürede olmasıyla alakası yoktu galiba
-
Soruların Orjinalleri
https://www.youtube.com/watch?v=rIKjbEoT__k -
@sinavparambitti Ben onu farklı iklim zamanlarından geçmiştir diye bir şık vardı sanırsam onu yaptım
-
@atlantiss23 Bağımsız Devletler Topluluğu Rusya'nın eski ismi değil, Sovyetler Birliği ile karıştırıyorsun. BDT, Sovyetler dağıldıktan sonra ayrılan ülkelerin kurduğu birlik. Şıkkı hatırlayamıyorum şu anda ama ben hepsini işaretledim diye aklımda kalmış.
-
Bir soru vardi nufus planlamasinda bireylerin serbest birakildigi donem hangisidir ? Hangi yillar arasiydi
-
@tahkikat hocam size bir soru hükümdar öldükten sonra kut kimdedir? Cvp kim hak ederse Onda dır !!! Kadın karar almada önemli bir rolü vardır evet ama o kadar. . Hükümdarlık haka nın erkek çocuklarının eşit hakkıdır .. Bu arada not : konunun uzmanıyım saygılarımla
-
@sacred123 serbest birakildigi degil planlamaya uygun davranmasi istendigi degil miydi soru bunun cevabi da 1980 ile2005 ti galiba
-
@siyahbeyaz "bence, itiraz" ile başlayan veya bu kelimeleri bünyesinde barındıran cümleler kesinlikten ziyade fikir belirtir. Bencenin doğruluğunu, itirazın haklılığını cevap anahtarı yayınlanınca öğreniriz. Yorumu yazan, yani ben, bu yorumu yazarken "fikrimi" belirttim. Hangi konunun uzmanısınız bilmem de yorum yapmadan evvel yazdığımı anlayın önce. Bol ünlemli sorulara gerek yok.
-
@tahkikat bende düşüncemi belirttim zaten neyse olur böyle kolay gelsin iyi çalışmalar saygılar
-
@sacred123 ben Google a sordum 1965 te yayinlanan nüfus kanunda aynı ifade var.
-
Sanayi en az hangisinde gelismistir Kocaeli mi Bursa mi?
-
-Samsun-
-
@uruk-hai hocam cevap 1980 2005 degil miydi?
-
@antoniogramsci ben kocaeli yaptim sanki cevaptan emin misini?
-
@er-tuğrul Evet eminim
-
@er-tuğrul hocam kocaeli'nin sanayisi istanbul gibi.
-
Sorular cevaplandıkça yanlışlar artıyor o değil cidden ösym güzel soru sormuş...
-
@er-tuğrul yapma ya kocaeli uanlis mi peki seyhan kizlirmak firat sorusu Seyhan mi olacakti