TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 KPSS Genel Kültür Soruları

KPSS B
    kpss cevapları 2018 soruları
    84
    370
    52169
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • bad1905
      bad1905 2018 kpss @er.tuğrul Son düzenleyen:

@er-tuğrul hocam bende aynı kanaateyim ki ilkokul yıllarında hep aile planlamasından bahsedilirdi yani 80 2005 arası olması gerek..

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • H
        haticeaydinn @er.tuğrul Son düzenleyen:

@er-tuğrul Evet yanlış anlamış olabilirim ben 65-80 yaptım, Engin hoca da öyle yorumlayınca sevinmiştim ama şimdi içime bi kurt düştü 😊

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • Y
          ysldyg Son düzenleyen:

Arkadaşlar benim aklıma takılan bir soru var. Şu coğrafyadaki zeytinli soru. Mesela zeytin hakkında bilgi veren yazılarda zeytinin belirli dönemlerde sulama yapılması grektiğinden bahsediyor. Bu şekilde verimin artabileceğinden dolayısıyla üretim de artar. Ağaç sayısı arttırılırsa da üretim artabilir. Ben ağaç sayısı yaptım sonuçta verim düşükse üretim artmaz. Ama eski bir haberde de ağaç sayısının arttırıldığını gördüm Gaziantep'te. Bu nasıl iş? Kafamda deli sorular 🙂 yorumu olan ?

H 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • H
            haticeaydinn @ysldyg Son düzenleyen:

@ysldyg Merhaba. Aydın’lı biri olarak ve yaklaşık 100 dönüm zeytin bahçesi olan bir babam olduğunu da belirterek başlamak istiyorum. Soruyu yanlış yapanlardanım , çünkü soruyu yanlış okumuşum. Coğrafyadaki 2 yanlışımdan biri bu soru. Sizi şöyle aydınlatayım. Zeytin Akdeniz ikliminin kanıtıdır, doğal makisidir. 2 yılda bir ürün alınan devirli bir tarım ürünüdür. Sulama yapılmaz sulansa da verim artmaz. Zeytini Akdeniz iklimi olmayan bir yere dikip ne kadar sularsanız sulayın hiç bir şekilde yetişmez. Soruda üretim miktarı verim vs kelimelerle kafamızı karıştırmışlar . Özetle zeytin sulanmaz ve sadece Akdeniz iklimi olan yerde yetişir. 😊

H Y Atlantiss23 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
            • H
              hickskaldor @haticeaydinn Son düzenleyen:

@haticeaydinn hocam çok sert bi şekilde cevabı ortaya koydunuz biz bi umut bekliyoduk ya 😅

• Y
                ysldyg @haticeaydinn Son düzenleyen:

@haticeaydinn http://www.basakfidancilik.com/sayfa.asp?idx=86 mesela bu gibi yazılarda hep sulama yapılabileceğinden bahsediyor. Bence de sulama daha mantıklı ama internetten biraz araştırma yaptığımda kafam karıştı bir çok yazıda belirli dönemlerde sulama yapılırsa verim artar gibi şeyler yazıyor 🙂 teşekkür ederim bilgi için

• U
                  uruk-hai Yasaklı @uruk-hai Son düzenleyen:

@uruk-hai nüfus sorusuyla ilgili olarak soruda bı tanede kanundan bahsediyordu ben hatırlamıyorum kanunun numarasini.1965 yılında yayınlanan 557 sayılı nüfus kanunun 1.maddesinde nufus planlaması fertlerin istedikleri zaman ve istedikleri sayıda çocuk sahibi olmalarıdır diyor.eger soru başka bir kanunu referans vermediyse cevap kesin olarak 1965 le başlamalı

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • Atlantiss23
                    Atlantiss23 @haticeaydinn Son düzenleyen:

@haticeaydinn bazı kaynaklarda ise sulamanın verimi artıracağı söylüyor. Yani devirli bir ürün olabilir ama sulamanın etkisi yok mu o kısım muamma

******𝐵𝑖𝑛 𝑑𝑒𝑓𝑎 𝑚𝑎𝑧𝑙𝑢𝑚 𝑜𝑙𝑠𝑎𝑛 𝑑𝑎 𝑏𝑖𝑟 𝑑𝑒𝑓𝑎 𝑧𝑎𝑙𝑖𝑚 𝑜𝑙𝑚𝑎!

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • S
                      sinavparambitti TCMB Son düzenleyen:

Kanuni esasiyle ilgili assağıdakilerden hangisi doğrudur mu diyordu yanlısmı diyordu o sorunun cevabını hatırlayan varmıydı. 1.seçenek parlementer sistem 2.tebanın tüm unsurlarını yansıtıyor 3.hatırlamıyorum cevabı neydi 1 ve 2 miydi

S er.tuğrul M 4 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • S
                        sinavparambitti TCMB @sinavparambitti Son düzenleyen:

@sinavparambitti @pareto_wilfredo Kanuni esasiyle ilgili assağıdakilerden hangisi doğrudur mu diyordu yanlısmı diyordu o sorunun cevabını hatırlayan varmıydı. 1.seçenek parlementer sistem 2.tebanın tüm unsurlarını yansıtıyor 3.hatırlamıyorum cevabı neydi 1 ve 2 miydi

• H
                          haticeaydinn @hickskaldor Son düzenleyen:

@hickskaldor Ösym bazen beklenin tersine açıklamalar yapıp farklı bakış açısıyla yaklaşabiliyor sorulara. %95 sulama diyorum, en güzeli cevapların yayınlanmasını beklemek. Umarım hemen yayınlarlar.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                          • H
                            haticeaydinn @ysldyg Son düzenleyen:

@ysldyg Evet bu yazılar tamamen kafa karıştırıyo haklısınız. Babama da gösterdim bu paylaştığınızı o da sulama etkilemez diyor, zeytin , incir ve kestane gibi yüksek yerlerde yetişmiyormuş, daha alçak ve nemli yerlerde yetişiyormuş. Kış ılıklığı ve denizellik yeterli oluyormuş. Farketmişsinizdir Aydın taraflarına geldiyseniz yol kenarlarında ve görebildiğiniz her yerde zeytin ağacı vardır. Kendi kendine bile yetişiyormuş. Babam çok kızdı bu soruyu yapamadığıma. Benm de bu konularla pek alakam olmadıgı için 😅

• F
                              Fernando Reges @haticeaydinn Son düzenleyen:

@haticeaydinn 65-80 miş o hocam Ali hoca da çözdü soruları nette videosu var

"Dünyadaki açlık ve sefaletin nedeni fakirleri doyuramadığımızdan değil zenginleri doyuramadığımızdandır"

• H
                                haticeaydinn @Fernando Reges Son düzenleyen:

@fernando-reges Çok teşekkür ederm valla sevndm. Bi de maden sorusu kesinleşseydi keşke . Doğalgaz ve asfaltit arasında kaldım ama bence ösym taş kömürü diyecek 😂

• H
                                  haticeaydinn @sinavparambitti Son düzenleyen:

@sinavparambitti Merhaba doğru olan soruluyordu ve cevap Yalnız 1 diye anımsıyorum

• F
                                    Fernando Reges Son düzenleyen:

Neyse biraz sevaba gireyim
                                    1-Masif arazi -Erzurum Kars
                                    2-Jeo zamanlar Ege karası 2.zaman yanlış diğerleri doğru
                                    3-Endemik bitki - Yer şekilleri,iklim
                                    4-Tür koordinat - 38 k 36 d
                                    5-Urfa-Mersin Yükselti
                                    6-Gapta olmayan Deriner
                                    7-Kıyı kumulu D.Karadeniz
                                    8-Türk ilk milli parkı Yozgat Çamlık
                                    9-Zeytin Sulama
                                    10-Eğirdir
                                    11-Yaylacılık Orta Toroslar
                                    12-Arıcılık
                                    13-Demiryolu maliyeti 3-4
                                    14-Göç sorusu Arazi toplulaştırma
                                    15-Nüfus 65-80
                                    16-Akarsu Dalaman
                                    17-Sanayi Samsun
                                    18-Rezerv Doğalgaz

"Dünyadaki açlık ve sefaletin nedeni fakirleri doyuramadığımızdan değil zenginleri doyuramadığımızdandır"

• H
                                      haticeaydinn @Fernando Reges Son düzenleyen:

@fernando-reges Doğalgaz kesin dimi. ?

• F
                                        Fernando Reges Son düzenleyen:

@haticeaydinn Linyit 13 milyar ton,Taş kömürü 1 milyar ton,Asfaltit 82 milyon ton,Petrol 46 milyon ton,Doğal gaz 6,3 milyar metreküp hocanın verileri böyleydi bende asfaltit yapanlardanım

• T
                                          tiebout 2018 kpss @uruk-hai Son düzenleyen:

@uruk-hai, içinde söyledi: 2018 KPSS Genel Kültür Soruları

@uruk-hai nüfus sorusuyla ilgili olarak soruda bı tanede kanundan bahsediyordu ben hatırlamıyorum kanunun numarasini.1965 yılında yayınlanan 557 sayılı nüfus kanunun 1.maddesinde nufus planlaması fertlerin istedikleri zaman ve istedikleri sayıda çocuk sahibi olmalarıdır diyor.eger soru başka bir kanunu referans vermediyse cevap kesin olarak 1965 le başlamalı

Evet soru 557 sayili kanundu. Net olarak hatirliyorum. Hatta 657 sayili kanunun 60li yillarda yapildigini bildigim icin yakin yillarda olan kanunlar olacagini tahmin ederek cikarimda bulunmaya calismistim.

er.tuğrul 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                          • er.tuğrul
                                            er.tuğrul @sinavparambitti Son düzenleyen:

@sinavparambitti padişahın Yürütme yetkisi kaldırılmıştır sözü yanlışti

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 15
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 17 / 19
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti