2018 GK - GY Kaç Net Yaptınız, KPSSP3 Kaç Puan Bekliyorsunuz?
-
@iktisatsever İşl iktisat mezunlarına ekmek yok mu bu ülkede ya ? B kadroda hiç mi şansımız yok bizim ? Sınavım kötü geçti diyen bir kişi bile yok çevremde . Numara mı yapıyolar anlamış değilim
-
@haticeaydinn B grubuna verilen uğraşı alana verseniz çok çok daha fazla seçenek oluşturabilirsiniz. Alanı gözünüzde büyütmeyin bu kadar.
-
@baumol Mülakatlardan elenmeye devam ediyoruz o tarafta arkadaşım.
-
@haticeaydinn ben B kadro ile birlikte alan hazırlanabilen insanlara şaşırıyorum tabi ilkokul-lise altyapısıyla yapandan bahsetmiyorum
-
Gy/Gk toplam 71 netim var tabi bir iki kayabilir de malum kaç günün üzerine açıklandı. Ekonometri mezunuyum ozmn hiç ama hiç şansım yok benim hep sınavda heyecan yapmaktan oluyor dershane denemelerinde durumlar çok farklıydı offf offf
-
Bu p3 te sapmadan kac puan geliyor ya da geliyor mu ki
-
@olursaolur doğalgaz ve hıdırellez sorularında standart sapmanın işleyeceği kanaatindeyim ama bakalım soru bazında benim bildiğim sapmalar oluyor.
-
@north-remembers soru değilde bölüm bölüm tabloya göre https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2017/KPSS/KPSS16062017SayisalVeriler.pdf
-
@yazgan bilmiyormuşum demek ki teşekkür ederim Arkadaşlara bildireyim o halde.
-
@yazgan tskler hocam genel kültür kisminda sapma daha fazla oluyomuş demek ki
-
@north-remembers bu standart sapma olayını tam olarak çözmek lazım.ben daha düşük netle yüksek alan görmedim,kimin neti fazlaysa o daha yüksek alıyor.puanlarin düşük ya da yüksek olmasınida birincinin kaç net yaptığı belirliyor.diyelim ki sınav çok zor birinci 80 net yaptı ikinci 60 netle atıyorum 75 puan alır ama sınav çok basit birinci yine 80 yaptı 10000. olan 60 net yaptıysa oda 75 puan alır.
-
@uruk-hai bence bu yıl puanlar yüksek dereceler düşük gelecek.
-
aralıkta merkezi atamada atanırsak iş başı ne zaman oluyor? şubat falan? güvenlik soruşturması vs ne kadar sürer tahmini?
Ve merkezi atamada girdik diyelim ve ileride a grubunundan bir uzman yardımcılığı ya da araştırma görevliliği kazandık, bunlara geçişte herhangi bir sorun yaşanır mı? -
@uruk-hai bu yıl gy kolay gk zordu ama genel olarak netler artacaktır çünkü geçen yıl ki gibi süre sıkıntısı olmadı.birinci gy zorda olsa kolayda olsa sıkıntı yasamaz ama gk den dolayı onunda neti düşmüştür.buda makası daraltacagi için puanlar artacaktır umarım patlamam
-
73 nete 80 gelir mi acaba?
-
@er-tuğrul geçen sene 73.5 nete tam 80 geldi.
-
@uruk-hai Hocam 84 nete 85 puan gelir mi ? Gelirse sıralama kaç binlerde olur sizce ?
-
@haticeaydinn sıralama konusunda bi öngörüm yok.eger iddia ettiğim gibi puanlar artarsa 87 den aşağı gelmez.benim geçen yıl gy43 gk42,5 87,5 du p3.
-
Gy 42.50 gk 39 benide coğrafya bitirdi
-
Valla geçen bir arkadaşla vmy başlığında tartışıp özür dilemek zorunda kaldım. Eğer ki sadece alan için p 3 ü kafaya takıyorsanız, hiç takmayın. Adam p3 ten 66 almış 400000 lerdedir tahminen sıralaması, alan sınavında totalde Türkiye 300.sü olmuş. Merak edenler vergi müfettişligi sayfasında kısaca geriye gidip bakabilirler. Şok oldum p3 66 olup alanda nasıl 90 puan alır bir insan imkansız derken oluyormuş.sonra kendiminkini baktım berbat bir gk gy 72 puan alanda da öyle hatırı sayılır bir netim olmasa bile iyi sayılabilecek bir puan etkilenmemiş neredeyse.
Tekrar deyim, alan için önemi sivrisinek kadar isterseniz 55 alın alanınız iyi mi tamam yaslanın geriye. Çok aşırı etkiliyor, yok şöyle böyle diyene de itibar etmeyin gerçekten etkisi sivrisinek kadar bir etki aynen. Ha ama merkezi atamalarla B kadrolara başvuracak arın bir 85 i gözden çıkarması lazım rahat onlara lafım yok.