2018 KPSS Uluslararası İlişkiler Soruları ve Cevapları
-
@semasema cevap kissengermis netten baktim. O dönemin savunma bakani macnamara yapmistim ben de:/
-
@elisa churcil değil o . Chamberline hatta sonrasında istifa etmek zorunda kaıyor diye hatırlıyorum
-
Türkiyenin somaliye asker göndermesi diyn oldu mu ?
-
liberal milliyetçilik sorusu vardı? hatırlayanlar
-
Dogalgaz sorusu burdaydi degil mi? Nijerya ile ozbekistanin arasinda kaldim ozbekistan yaptim ama hic emin degilim
-
@hdbekosa insanlar özünde iyidir yaptım sanırım ben)
-
@lion özbekistan doğru. Özbekistandan doğalgaz ithalatımız yok.Nijeryanın payı %2
-
@hdbekosa ithalati degil ihracati soruyordu ama kardesim.
-
Hocam liberal milliyetçilik sorusu kamu yönetimindeydi sanırım. Uluslarda olan soru hangisi idealizmin önermesi değildir şeklindeydi. dünya devleti yaratılabilir, Anarşik ortam kaldırılabilir, küresel barış ortamı tesis edilebilir , insan doğası gereği iyidir gibi şıklar vardı ama sorunun cevabını ben de bilmiyorum
-
@lion itahatı soruyordu.
-
@hdbekosa pardon kardesim ozurdilerim ithalati soruyordu evet kafa gitti iyice
-
@barocan idealizm sorusunda cevap olarak dünya devleti kurulabilir işaretledim. İdealizmin böyle bir amacı yoktu ben üniversitedeyken.
-
@hdbekosa ben de sizin gibi düşünüyorum ama dediğim gibi bazı soruların cevaplarını net bu şekildedir diyemiyorum.
-
İnşallah soruları ÖSYM pazartesi veya salı günü erişime açar
-
Bağlantısızlar hareketini sorumuşlardı çok da iyi etmişler..
Hitleri yatıştırma politikasını yapan Chamberline.
Fırat kalkanı ve zeytindalı harekatı. (Ben askerdeydim doğuda bu dönemde
Medeniyetler ittifakı eş başkanı bizimle birlikte ispanya.
Uluslarararsı Af örgütü - Hükümetler arası olmayan yapı.
Yapısalcılık ile ilgili bir soru vardı. Sanıyorum alt yapı üst yapı ilişkisi idi. Fikirlerinizi paylaşın
Çekince cardı uluslararası hukukta.
stratejik ortaklık sanırım obama dönemi -
@deucekocu cevap Geoege Kennan olması lazım.
-
Uluslararası antlaşma bağlayıcılık kazanma yolu değildir paraf yaptığımı hatırlıyorum
Afganistan işgalinde kuzey ittifakına Türkiye’nin politikası soruldu ben askeri eğitim verdi dedim İttifaka katılmayıp Abd’ye Örtülü destek verdi gibi bir şık vardı onu işaretleyen arkadaşlar da olmuş
İspanya veraset savaşında yanlış olan şıkkı soruyordu ben mezhepsel dinsel yönü yoktur diyen şıkkı işaretledim
-
Çevreleme siyasetinin mimarı George Kennan,
Türkiye’ye tepki vermediği Somali’ye yardım müdahale ( cevaptan emin değilim)
Kamu diplomasisi türü olmayan zirve diplomasisi
Hangisi için uluslararası ceza mahkemesinin yargı yetkisi yoktur? İnsan kaçakçılığı
-
@barocan katılma olaiblir mi o ?
-
yatıştırma politikası ikinci dünya savaşı öncesi dönem İngiltere başbakanı Chamberlain in politikasıdır