2018 KPSS Uluslararası İlişkiler Soruları ve Cevapları
-
Paylaşalım dostlar haydi
-
Zeytin dalı - Fırat Kalkanı
Balkan Atlantı
Fas 1973 savaşa katılmayan
Türkiye'nin Afganistan konusunda Kuzey İttifakı ilan edilmesi -
Obama Dönemi - Stratejik Ortaklık
Roosevelt -
Sinava sadece pareto ile antimulakat mi girmis ne
-
Hükümetlerarası örgütlerden değildir vardı Uluslararası Af Örgütü yaptım
2.Balkan Savaşı nda ittifak yapan devletler ? -
@shady1 öğleden sonra oturumları sanırım buraların sessiz olma sebebi. Akşam hareketlenir sanırım.
-
Merkantilizm
Churchill
Stratejik ortaklık
Kissinger
Duhok Erbil Süleymaniye
Gürcistan
Fas
Balkan antant
Blok ve grup
Yunanistan Sırbistan
Fırat zeytindali
Avustralya abd yeni Zelanda
Zirve diplomasi
Çekince
Hatirladiklarim bunlar:) -
@elisa kissinger in sorusu neydi
-
@yazgan soğuk savaş abd stratejisti diyordu ama yanlış yapmış olabilirim
-
ii. balkan savaşı bulgaristana karşı yunanistan romanya sırbistan arasında geçmiştir. şıklarda ikisi de vardı
-
Hangisi 1973 arap israil savaşına katılmadı? Lübnan (şıklarda Irak, S.Arabistan, Ürdün, Suriye ve Fas vardı. Ben dahil çoğu kişi Fas işaretlemiştir)
Orta doğuda abd'nin çevreleme politikasının mimarı? Mackinder (Kissinger da olabilir ama soruda fikir babası denince teorisyen anladım)
Hangisi konstrüktivizm ile ilgilidir? Merkez-Çevre
Hangisi ispanya veraset savaşlarlarıyla ilgili yanlıştır? Savaşın mezhepsel boyutu yoktur yaptım. İngiltere ile Fransa farklı mezh3pler sonuçta
II. Dünya savaşında arabulucu ılımlı? Churchill
Hangisi BM insan hakları organıdır? İnsan Hakları Komisyonu (dikkat! Şıklarda çeldirici olarak insan hakları komitesi vardı) -
@odtüsbky hocam westfalya sorusunu ne yaptınız
-
@elisa uluslararası hukuk sorusu sıklarda vesfalya Viyana Paris vardı
-
Arkadaşlar yatıştırma politikası chamberlein’dir. Allah aşkına churchill’in kemiklerini sızlatmayı bırakın.
-
@elisa uluslar mezunu değilim. Bir gün önce elimdeki 2007'den kalma 3 farklı u.a. ilişkiler kitabından u.a. ilişkiler teorisi ile u.a. hukuk çalışarak girdim. Soruyu viyana yaptım çünkü vestfalya hakkında hiçbir sey duymadım. Sanki makro iktisatta keynes neyse u.a. ilişkilerde viyana kongresi o diye mantık yürüttüm.
-
Buraya destek istiyorum. Lütfen el atın ben aldım bu alanı şu an hepsi birbirine girmiş durumda.
-
@antimülakat Sen almadın ben sana bırakıp kaçtım :))
-
Devletler Hukuku:
Md90 sorusu, d şıkkıydı cevap yanlış hatırlamıyorsam.
Westfalya ant. Milletlerarası hukukun başlangıcı sayılır.
İnsan hakları hukuku niteliği, tanımlayıcı hukuk olması.
Sürdürülebilir kalkınmanın cevap olduğu bir antlaşma sorusu vardı.
Uluslararası Ceza mahkemesi görevlerinden değildir diyordu. İnsan kaçakçılığı daha ulusal yargıda yargılanabilir göründü gözüme (:P) diğerlerinin yanında onu işaretledim.
Bağlantısızlar
Kamaralizm sorusuna Prusya dedim.
İnsan haklarını koruyan organ diyordu. İnsan hakları mahkemesi dedim.
Hükümetler arası olmayan kuruluş diyordu. AB dedim, ulusüstü diye hatırlıyorum.
Bir anlaşma verilmiş Türkiye'yi kısmen kapsamasının sebebi soruluyordu. Üye olmayan sınır komşuları olması dedim. -
@yazgan henry kissinger değildir bence Henry kissinger diyince aklıma.hep.mekik diplomasisi geliyor
-
@bebekdinazor aynen chamberlin