2018 KPSS Hukuk Soruları ve Cevapları
-
@latortuerouge getirebilir yaziyordu
-
@no33 hatırladım hocam tamam soruda ticareti terk eden tacirin ticareti terk ettiği tarihten itibaren kaç yıl iflasa tabi olduğu soruluyordu, 1 yıl olacaktı doğrudur.
-
@no33 teşekkür ederim ️
-
@latortuerouge hocam getirebilir yazıyordu.
-
@latortuerouge getirebilir yazıyordu. doğru.
-
@secret hocam haklısınız ama hukuk gerçekten çok garip bir ders bir gün önce alimken insan bir gecede cahil olabiliyor inanın ben son dönemde hiç yetişemedim mesela icra iflasta değişiklik oldu denildi hiç bakamadan girdim
-
@secret ne demek
-
@hakperest46 hocam bazı noktalarda sapmalar olsada 35 soru işaretlene biliyordu zorlarsan hepsini işaretlerdininiz fakat insan bazı sorularda emin olamıyordu tam olarak mesela o fonksiyon gaspı sorusu çeldirici bir soruydu, Anladım ki fazla detay boğdu attı herkesi fakat hukuk için getirisi diğer derslere nazaran bu sene özelinde daha az olacağını düşünüyorum.
-
@casanova bende aynı kanıdayım hocam
-
@hakperest46 ben açıkçası hukuka çalışmadan girdim netim de öyle 30 filan değil ama üzülmedim. Ben değişikliği bildiğim halde tereddüte düşüp yanlış yaptım işaretlettirmeyen Allah işarettirmiyor . Akışına bırakalım . Benim genelde kendimde kızdığım doğru bildiğim yanlışlar oluyor.
-
@hakperest46 özellikle muhasebe başta olmak üzere
Muhasebe-Maliye-İktisat-Hukuk şeklinde bir getiri oranı olacakmış gibi gözüküyor. Geçen sene 83 nete 81 puan geldi hocam soruların getirisi fazlaydı çünkü. Bu sene sanki 95-100 nete 80-81 aralığı gelecekmiş gibi duruyor. -
@no33 cevaplara göre 2 boş 3 yanlış var hukuktan
-
@casanova aman hocam ne diyorsun 100 nete 81 puan? Mümkün değil
-
@rootofallevil 100 nete en az 85 puan gelir siz kolay dediklerine bakmayın sınav açıklanınca göreceksiniz
-
@rootofallevil fala inanma falsız da kalma demisler netlerimize eksi 3 koyalim biz yine de. Fazlasi cikarsa ne âla
-
@rootofallevil hocam etme gözünü seveyim bak 2 yanlış 3 boş diyorsun hukuktan 34,50 net eder bu Tek kendi başına şurada 100e ne kaldı geriye 20 şer net yapsan 94,50 net eder 3 dersten de. Geçen sene kaçtı puanını ve netleriniz?
-
@pawnex hocam yanlış anlaşılmasın ben kolay diyenlerden değilim, aksine bir sürü çelişkili soru buldum. Fakat bazı gerçeklere ortada hocam zor olsada kolay olsada yığılma var ya insanlar artık daha fazla hırslandı ya da sorular en alt kesime dahi hitap ediyordu. Ben sınavın zor olduğunu düşünenlerdenim fakat neye göre kime göre zor, hedefi olanın ulaşması için zor hocam. Yaptığım neti yapan insan sayısı fazlalaştıkca herkese 95 90 85 80 vermeyecekler ve bir sıralamaya tabi tutulacağı için geçen seneye kıyasla getiri tahmininde bulundum sadece yankı anlaşılmasın.
-
@casanova 69 gky var 19 hukuk 30 maliye 7 muhasebe 14 iktisatla p48 76.500 gelmiş geçen yıl. Bu yıl 33-34 hukuk bekliyorum 28-30 civarı maliye iktisat 18 muhasebe ise min 15
-
@casanova Hocam beklendiği kadar yüksek netler çıkmayacak gibi geliyor sınav sonrası ilk cevaplar çok yanıltıyor doğru sanılanlar yanlış çıkabiliyor geçen sene 98 net yapmıştım 88 puan gelmişti bu senede en fazla 2 puan aşağısı olur diye düşünüyorum karamsar düşünmeyin
-
@casanova benim geçen sene bırakın doğru sayılarınızı netleriniz kadar doğrum yoktu. Çok az bir kesimin 100 üzeri neti çıkar ama sınava giren kişi sayısı 240.000 li sayılarda mümkün değil öyle uçuk kaçık netler. Samimi söylemek gerekirse hukuk iyi geçti diye muhasebe maliye iktisat kenara bırakılmamalı ki muhasebeden 30 netten fazla yapan bile çok fazla çıkmayacak en iyi yaptım diye 32-33 soru işaretliyor oda en az 5-6 sorusundan emin değil. Ki cevabı ösym belirleyecek. Bence bekleyip görelim geçen sene 100 nete 88 puan geldiyse bu sene 100 nete 85 puan gelebilir. Yani herşey olabilir belki de 81 gelir ama cidden hukuk işaretleyip muhasebeye dokunmayan insanlarda vardı. Şahsen benim iktisat ve maliyem şuanda hem hukuk hem de muhasebeden daha iyi. Bilemiyoruz bekleyip göreceğiz net sayısından da ziyade etkili olan sapma soruları çözmek bence .