2018 KPSS İktisat Sorulari
-
@vural doğru mantık hocam talep edilen miktarı hasıla olarak ele almışım direk ben siz deyince farkettim.
-
@rootofallevil dış açık-bütçe açığı
-
@aleks10 yalnız o pigou vergisi değil mi . hatta maliye de pigouvian vergi diye geciyor . Tobin vergisi kısa süreli sermaye hareketleri ile alakalı
-
@birgarip emin olmamakla birlikte rasyonel varsayım şıkkını işaretledim içbükey olduğunda tüketici isterse tek mal isterse dahili dengeyi seçerek 2 maldanda tüketebilir azalan marjinal ikame olması için dışbükey olması gerekirdi sanki
-
@aleks10 hatta dışsallıkların çözümünde pigouvian vergi diye gecer o olması lazım
-
@balans-etkisi sanırım soru kardinal iste ilgili olan soruydu ve kardinalistlere göre kesin dışbekeyliği soruyordu. Azalan marjinal fayda olması lazım.
-
@aleks10 çarpan +500 olacak
-
@gannicus dogru hpcam yanlış yazmısım pigou olcak dalmışım
-
@casanova ama hocam içbükey diyordu soruda?
-
@balans-etkisi evet iç buket diyordu
-
@balans-etkisi bence soruların yayımlanmasını bekleyelim
-
@balans-etkisi hocam soruda kesin dışbukey olmasının sebebini soruyordu diye hatırlıyorum.
-
@rootofallevil hayır bütçe çarpanı o +100 geliyor hem tüketimi hesapla 1/1-c sonra vergiyi hesapla -c/1-c den gelenleri topla +100
-
@casanova hocam soruda baya takılı kaldım kardinal diyince azalan marjinal ikame diyip geçicektim direk ama içbükey demişti o yüzden rasyonel varsayımı yaptım
-
@aleks10 1÷1-c den 1:0.2=5 geliyor 100 birimlik artış 100×5 500 br artış sağlar
-
@birgarip aynen
-
@ilanmılano net yatırım=brüt yatirim-amortismandir
-
@rootofallevil aynı miktar vergi artışıda var hocam
-
@casanova Lucas firma yanilma modelini savunuyor.Lucas'a gore firmalar sadece kendi uretimleri hakkinda bilgi sahibiyken diger firmalarin uretimi hakkinda bilgili degiller.Firmaların fiyat bekleyişleri veri iken ekonomide gerçekleşen fiyat düzeyini beklenen fiyat düzeyinden büyük olduğu durumda, kendi ürettiği malın fiyatınında artacağını düşünen firmalar, emek taleplerini arttırırken istihdam ve çıktı düzeyi artar ve buna bağlı olarak gelir düzeyi artar.
-
@rootofallevil -c:1-c : vergi öarpanı (otonom) -400 gelir +500=100