2018 KPSS İktisat Sorulari
-
Jevons, menger bide bir adam daha vardı.
-
Zuppe sıklı sorunun cevabı neydi
-
@balans-etkisi hocam bende sabit yaptım o soruyu. Ha eminmiyim diye sorarsan. Değilim. Ayrıca soruda zaten yanlıs hatırlamıyorsam dogrusal bir üretim fonksiyonundan bahsediyordu ona göre düsünmek lazım . Tam cevabı acıkla deseler su an acıklayamam ama ben sabit buldum o an
-
@balans-etkisi hocam lucasa göre tüm iktisadi birimler tam bilgiye sahiptir, piyasada sadece beklenmeyen polikalar geçici etki yapar o yüzden lucas olmayacaktı. Beklentiler rasyonel dediği içinde friedmanı eledim çünkü beklentiler uyumu friedmanda da. Aklıma walrasın başka bir endüstride arz fazlası varsa diğer bir endüstride talep fazlasıyla
1)piyasaların temizleneceği
2) beklentilerin rasyonel oldupu
3)kişilerin tam bilgiy sahip olmadığı geldi ve walras dedim ve en çok düşündüğüm soruydu doğru cevabı bende çok merak ediyorum açıkcası -
Valla burayi okumaktan beynim yandi:)insallah yarin ki sinavimiz bugunden guzel olsun,son Kpss'miz olsun basarilar..
-
@kpssiktisat züppeydi (snop etkisi) negatif etkiler.
-
@gannicus Bende sabit yaptım.Pozitif dediği için orjinden pozitif doğru şeklinde çıkar ve sabittir dedim
-
@kpssiktisat doğru cevap oydu allahtan snop mal yoktu şıklarda
-
@fernando-reges aynen aslında o soru arz esnekliği sabit malın üretimini soruyordu Bi nebze orjinden çıkan doğrusal pozitif eğimli doğru olduğu için sabit oranla artar diye düşündüm.
-
@casanova valla hocamhayırlısı olsun hakkmızda ama ben lucas diyorum :)senin dediğinde olabilir eve gidince notlara bakıcam
-
@fernando-reges bende sizin gibi düşünüyorum bakalım
-
@fernando-reges aynı kafadanız hocam..soru yanlış iptal etsinler
-
@balans-etkisi snop etkisiyle zübbe etkisi aynı zaten sen veblen etkisiyle karıştırdın sanırım.
-
Benimde kafa yandı snop mallarla züppe etkisi aynı veblen mallar dicektim herkese iyi akşamlar yarınki sınavda başarılar
-
Lafferle ilgili soru varmıydı? Bide yeni keyneslenler vardı bende ilk soruydu cevabını bilen? Piyasalar temizlenir gibi birşey yaptım emin olmayarak..
-
@ert Kalkınma sorusu vardı hangisi gelir adaletsizligiyle alakalı degildir diye şıklarda lorenz vb seyler vardı. lafferdi cevap
-
Ortalığı karıştırıyorum.
Rasyonel bekleyişler hakimdir.
Piyasalar temizlenir,
3 öncülük unuttum.Bu sorunun cevabı Laffer yani arz yönlü iktisat olabilir mi?
-
@balans-etkisi snop(zübbe) etkisi talep edilen mal miktarı alınca tüketmeden vazgeçme (negatif etki) . Herkesin maseratisi var iyice ele güle maskara olduk gidem de Ferrari alam diyen adam. Veblen etkisiyle fiyatı artan malın talebinin artması iphone x gibi fiyat artsada ulan benim neyim eksik deyip alma gibi.
-
@ilanmılano o maliyedeydi sanki iktisatta da başka birşekilde varmıydı acaba..
-
@casanova aynen hocam yada herkesin new balans ayakkabısı var benim niye yok gidim alim hemen veblen etkisi:)