2018 KPSS İktisat Sorulari
-
@balans-etkisi aynen aynen evet transfer harcaması haklısın ben direk gitmişim soruda farkında değilim
-
@balans-etkisi ama lucas tam bilgiye sahip değil mi? Soruda değildir diyodu
-
@circassian lucasın eksik bilgi modeli var onu hatırlayınca lucas dedim zaten yeni klasik olduğundan 1.ve 2. Önerme doğruydu son önermeyide ordan çıkardım
-
@balans-etkisi hocam iktisata hukuka needen calistiniz ya bnim kaynaklarimda niye hicbir sorunun cevabi yok?
-
@balans-etkisi Nasıl yani hocam rasyonel beklentiler de bireyler tam bilgiye sahip değil mi..Klasikçi değil mi bu Lucas nasıl eksik bilgi oluyor kafam karıştı
-
@fernando-reges ya benim kaynaklarimda hic bir seu yok bu nedir?
-
@noyanna, içinde söyledi: 2018 KPSS İktisat Sorulari
@asdfghjkl hocam kime gore neye gore kolay:) yani kolay 40ta en az 35 yapmaktir bence
Bana göre zordu normalde en iyi yaptigim yerdi fena gümledim ama kimle konuştuysam kolay dedi ama kaç gelir diye sormadim :))
-
@fernando-reges hocam genel olarak rasyonel beklentilere ve tam bilgiye sahipler yeni klasikler ve yeni keynezyenler lucasın firma yanılma modeli var eksik bilgilenme modeli onu hatırlayınca Lucas dedim ama fridmanda aklımı çelmedi değil 3.öncülü tam hatırlıyan varmı ?
-
@zenginmemur Sen hangi kaynakları kullandın hocam?
-
@zenginmemur bölüm olarak iktisat mezunuyum ankarada başkent kariyere gitmiştim hilmi hocadan makroyu almıştım milroyuda murat bilemden bide iktisatı seviyorum stumpeteri 4.sınıfta yenilik ekonomisi dersi almıştım ordan aklıma geldi düşün
-
lucas eksik bilgi modeli
-
schumpeter-yenilik-yaratıcı yıkım
-
İktisatta kaynak olarak ceteris paribüs iyidir tufan samet özdurak mikro makro soruları güzeldir tavsiye ederim
-
-
Lucas-Yeni klasik-Rasyonel beklentiler-Firma yanilma modeli
Cevabi Lucas o sorunun. -
@asdfghjkl hocam kac gelir diye sorun bence kolaylik kisiden kisiye degisiyor:)
-
Q=a#L a>0 sorusu tc artarak artar sonra azalırmıydı?kesinlikle? Bide kardinallere göre içbükey farksızlık eğrisi hangi varsayıma göre diyordu ?o sorunun cevabı neydi
-
milli gelir ile alakalı soru kişisel gelir olması lazım ya yüksek ihtimal. Orada faktör gelirlerine hem ilave edeceksin hem de eksilteceksin diyordu.
MİLLİ GELİR ( ücret + faiz + rant + kar )
(-) Kazanıp Alamadıklarım
( Kurumlar Vergisi , Dağıtılmayan Şirket Karları , emekli kesenekler )
(+) Kazanmayıp Aldıklarım
(Emekli maaşları , öğrenci, bursları , faiz ödemeleri , transfer harcamaları )
= KİŞİSEL GELİR -
@gannicus bende kişisel gelir yaptım hocam Q=aL sorusunu ne yaptınız? TC şeklini soruyordu ben tc nin şekline yön vericek olan MC dir dedim mcde türevden direk a oluyor a>0 verince sabit artan diye düşündüm yanlışta olabilir tabi
-
Sanırım o soruda bir ben Nom Milli Gelir yaptım.Faktör geliri dediğin için GSMH=GSYİH+NFG şeklinde yorumladım.Hani üretim fak. geliri dese tamam da bence eksik bir soruydu