2018 KPSS İktisat Sorulari
-
@duyguuu37
Kamu harcamaları 1/1-c den +500,
otonom vergi c/1-c den - 400 çıkıyor.
500-400=100 -
@duyguuu37 olabilir vallahi ben çok karıştırdım o soruyu
-
@balans-etkisi ben sinavda vergi carpani hesaplamamayi hangi kafa ile yapmadim acebaanladim hocam malesef cok iyi anladim
-
@fabercastell kardeşim ben sana bişey demedımkı sorunun cevabını soyluyorm nıye ters yapıyosun
-
@abd94 birden okuyunc gıcık kaptım dalga geçiyorsun gibi geldin ondan ters yaptım
-
Friedman isaretleyen
-
@duyguuu37 harcama carpanı 1/1-c bu formülden 1/1-08=5 ise 5100=500
Vergi çarpanı -c/1-c bu formülden 0.8/1-0.8=4 ise -4100=-400
yani 500-400=100
bu attığım denk bütçe çarpanınin ispatı sayılır çözmeye gerek yok.
Aynı miktarda kamu harcaması aynı miktarda vergi ile finanse edilirse milli gelir kamu harcaması kadar artar. Çok fazla çıkıyor sınavlarda. Yanlış bir kısım varsa kusura bakmayın. -
@zenginmemur lucas dedim reis
-
TR Ekonomisi yapanlar?
-
@balans-etkisi kamu harcamaları OTONOM vergilerle karşılanırsa milli gelir değişmez diye biliyorum gençler yanlış mı biliyorum acaba :))
-
Deflasyonda bütçe açığı hangisi genişletici etki yapar merkez banlasından borçlanmak
-
@abd94 hocam eminmisinz
-
@abd94 karar veremeyip walras yapan???
-
@jkeynes Tranfer harcamaları otonom vergilerle karşilanirsa olabilir hocam. cunku tranafer harcaması çarpanı c/1-c iken vergi carpanı -c/1-c ikisi işleme girerse sonuç sıfır.
-
@ceks74 bende sizin gibi hatırlıyorum hocam.
-
@jkeynes çarpan değerinin birbirini götürmesi yani sıfırlaması gerek transfer harcaması ile vergi çarpanı öyle
-
@zenginmemur ben friedman dedim
-
@zenginmemur Friedman yaptım bireyler öngöremez olan öncülden dolayı Lucas'ı eledim
-
@circassian @zenginmemur kankı walras klasık ekolden freidman da yenı klasık ondan öyle şeyettim
-
@zenginmemur kesinlikle Lucas tı o sorunun cevabı eminim