2018 KPSS Maliye Soruları
-
@bcbc3434 Hocam mali sektör diyerek kelime oyunu yapmış finansal sektörden bahsediyor. Kamu idaresi olacak cevap muhtemelen.
-
@secret olağanüstü borç yönetimlerin hepsinde devlete olan güven azalır
-
@bcbc3434 performans bütçeden bahsediyordu hocam ona göre yorumlamak gerekiyor
-
@iibfli_keynes özel usulsüzlük dediği için ayrı ayrı ceza kesilir vuk a tekrar bak bence
-
@lucasinemmisi Hocam teoriyi soruyordu uygulamayı değil. 4t maliyede soru çözümlerinde açıklaması olacak yine de insanız sonuçlar açıklanınca en doğrusunu öğreneceğiz.
-
kardinalistlerle ilgili soru ve cevabını hatırlayan var mı? fonksiyonun iç bükey olması hangisine neden olur gibi bir şeydi. ben çözemedim o soruyu ya
-
@harmenihas marjinal ikame oranıydi sanki
-
@harmenihas o soru iktisatta değil mi hocam? Burası maliye başlığı
-
@mbguy hangi başlık olduğunu görüyorum. ben maliyede diye hatırlıyordum.
-
@leonwalrasbey hocam tek bir fiille birden fazla vergi ziyaı olursa ayrı ayrı ceza kesilir , hem vergi ziyaı hem usulsüzlük olursa en ağır olanından ceza verilir .
-
@harmenihas kardesim iktisattaydi evet. Ben ona azalan fayda dedim ama bilemiyorum kesin dogrumu yanlis mi
-
@ilanmılano ticari bankalar kaydi para yatarak merkezden daha fazla enflasyon yaratır.ticari banka kaydi para yaratmaz parayi tutar dersen bu iktisadın mantığına aykırı olur.merkez ihtiyacı kadar para basar ticari banka kar hırsıyla.calistigim kitaptada ticari bankalardan borçlanmak çok tehlikelidir diyordu.
-
@harmenihas bende hatırlayamadığım için sordum zaten. Tersleyin diye yazmadım!
-
@iibfli_keynes özel usulsüzlük demişti soruda. Özel usulsüzlükte ayrı ayrı. Genel usulsüzlükte ağır olanı
-
@mbguy Burası maliye başlığı demenize gerek var mıydı? Hocam o soru iktisattaydı deseniz yeterdi.
-
@harmenihas o zaman eyvallah
-
@harmenihas bence vardı. Düzgünce belirttiğim şey için öyle cevap vermenize gerek Yok.
-
@iibfli_keynes hem vergi ziyaı hem genel usulsüzlük olursa ağır olan vergi ziyaı özel usulsüzlük olursa ayrı yarı ceza kesilir nurettin bilici vergi hukuku kitabında yazıyor hocam
-
@leonwalrasbey ne güzel yeni bir şey öğrenmiş olduk
-
@iibfli_keynes yok ben bunu karıştırdığım kadar başka bi konu katıştırmadım. 3 seçeneği direkt eledim kaldı bir ayrı ayrı bir de ağır olanı. İlla yanlış yapacağım da öyle alımda yer edinecek. Yoksa 10 defa çalıştım yahu