2018 KPSS Maliye Soruları
-
Dostlar mtv değer esası da eklenmedi mi .? Zakir hoca videoda öyle diyodu
-
@casanova sonuç odaklı performns göstergesini soruyordu. Çocuk Hastalıklarında azalma olacak diye düşünüyorum. Faaliyet olarak çocukların hastalıklara karşı aşılanmasıdır muhtemelen
-
@tysbyno-hi Evet hem spesifik hem advalorem oldu seçenkte hepsi advalorem olduğu için Mtv olacaktı
-
Soruları tam net hatırlamıyoruz hiçbirimiz zaten mümkün değil bu kafayla. O yüzden kesin net doğru cevap şu vs. diye yorum yapmayınız bence. Yarın da sınav var insanların morali bozulabilir.
-
Performans bütçede birim maliyetler önemli olduğu için hasta başına düşen yatak sayısı idare için bir maliyettir bunu göz önüne alırlar diyerekten o şıkkı işaretledim
-
@kilici Hocam ben de aynen böyle düşündüm.
-
Arkadaslar hangisi devletin mulk geliri vs diye bir soru vardi neydi onun cevabi hatirlayamiyorum baktim ama burdada goremedim
-
@lion ceza ve idari yaptırım gibi bir şeydi
-
@lion para cezası olan şıktı o sorunun cevabı.
-
@byteks1 aynen kardesim evet soyledin simdi hatirladim bende onu isaretlemistim tesekkurler.
-
Birde soruyu hatirlayamiyorum ama sıklarda bebek ölumlerinin azalmasi diye birsey isaretledim. Inanin maliyedemiydi baska bir derstemiydi onuda hatirlamiyorum varmi boyle bir sıkki isaretleyen
-
@lion hastahane performans bütçe kullanıyordu. O maliye sorusu muallakta, kimse birşey diyemiyor. Ösym nin açıklamasını bekleyeceğiz.
-
@byteks1 hah aynen kardesim ben performansi gorunce duz mantik dedim hastane butceyi iyi degerlendirmis basarili sonuc almis felan performans bazli dusundum yani tabi dogrumu degil mi dedigin gibi bende bilemiyorum
-
genel itibariyle geçen yılla karşılaştırıldığında çok fazla mı kolaydı bana mı öyle geliyor ya geçen sene 81 netim vardı bu yıl sadece bugün 80netim var ama içim hiç rahat değil ama sizde de öyle mi 2016 gibi olmasın yine
-
@2iki büyük olasılıkla öyle olacak hocam. Bu sınavdan henüz bi alanda 25- yapan görmedim :))
-
@ceks74 hukuk geçen yıla göre çok kolay sayılmaz bana aynı gibi geldi ama iktisat çok kolaydı yani hep ezber hep bildiğim çözdüğüm şeyler vardı metzler gibi snop etkisi gibi 40 defa çözmüşümdür aynı soruları valla ben bu soruları yaparken hep üzüldüm geçen yıl 6binlerde sıralamam vardı bu sene bu sıralamada olsam şükür ederim puan önemli değil çünkü bu yılın 82si geçen seneki 78i aratacak öyle duruyor. Hele maliye eskiden süre tam gelir bir kaç soruya dönüş yapardım süre biterdi şimdi kısa kısa 25 dakikada bitti sorular sonra süre bitsin diye beklemekten sıkıldım inşallah yarın muhasebeyi zor sorarlar da biraz dengelenir. basit basit kayıtlar sorarlarsa yandık.
-
Dışsallıkla ilgili bi soru vardı başarısızlığın nedeni değildir gibi
-
@lion dogru hocam öyle
-
Sorular bir araya toplandı mı?
-
@ilanmılano büyükşehir belediyesi için 750 bin degilmi?