2018 Kpss Muhasebe
-
-
@kilici ferhat yıldızın bu durumu açıklama sebebi haklı olabileceğini gösteriyor kasanova ama inan hayret ediyor işte sen ferhat yıldıza sor bu soruyu
-
@omer bos biraktim hocam soruyu hatirlamiyorum
-
@2iki dur hocam sanırım ösym tüm geçmiş soruları arşivine eklemişti. Şu son attığım resimdeki 2004 kpss sorusunun cevabını bakıp bilgilendirmeye çalışcam eğer örtüşüyor cevap 4000, örtüşmüyorsa Ferhat yıldıza hakkım haram ne deyim
-
@casanova bak bakalım ben de merak ettim. 3000 çıkaraa ferhat yıldıza 1 soruluk manevi tazminat davasını açabilirsin destekliyorum
-
@casanova Baktım ama çok mantıklı gelmedi bana o açıklama. Kanunen yapabileceği sınır varken ayırması gereken ile ayrılabilecek aynı kelimedir benim gözümde. Ferhat yıldıza çok güvenemiyorum bazı hesaplarda da farklı farklı kayıtlar yapmış.
-
@2iki aynen hocam hadi guy sorusu hatalı yaptı. Burda bastıra bastıra birde açıklamış ben anlamadım bu işten. Bu arada en son kpss 2006 yılına kadar varmış arşivde ne yazık ki
-
@casanova aynen ben de ona hayret ettim dur bakalım al işte banko dediğimiz soru muallak da kaldı arkadaş
-
@casanova kardesim senin gonderdigin o resim ferhat yildizin kitabimi yani sen ferhata gore mi cozdun. Yani kafam karisti ferhat yaniltti mi dogruyu mu yaptirdi ?
-
3 güne kadar sorular belli olur mu?
-
@lion evet Ferhat yıldızın kitabı bakın ikinci attığım resimdeki son paragrafı dikkatlice okuyun yani ben bu kitabı 3 kez çözdüm tam noktası virgülüne herşeyi i hatırlıyorum. Yanına not aldığım veya önemli dediğim sorunun ince ayrıntısını elimle yazarım birde hatta.
-
@kilici hocam vuk tms veya standartlarda varsa açık a bir madde dönem net karının %5 i diye benim dediğim doğru olur. Bir bakmak lazım araştırıyorum şimdi kanun yalan söylemez en azından.
-
@casanova kardesim cikmis kurum sinavlari kitabi mi eger oyleyse baskisina bir bakarmisin bende en son 10. baskisi var o kitabin gecen almistim sendeki son baski degilse bakayim ben kitaba bir belki basim hatasi felan yapmis olabilir eger sendeki eski baskiysa yeni baskidada ayni cevabi vermisse o zaman adam dogruyu soyluyor diyebiliriz gozgore gorede baski baski hata yapmaz yani.
-
@lion bende de 10. Baskısı var sayfa 1181 şirketler muhasebesi başlığında 3.soru. Sizde bakabilirsiniz.
-
Evet cvp 1900 diyor uzun uzunda aciklamis kpss2004 sorusu
-
@lion o açıklamaya göre de bu girdiğimiz kpss deki sorunun cevabı 4000 olması lazım işte.
-
@casanova yani kardesim ferhat reis goz gore gorede hemde kpss 2004 sorusu yanlis yonlendirmez diye dusunuyorum tabi baska bir kaynaktan 2004 sorusunu bulabilecek arkadas varsa onlarda baksin ayni cvbimi vermis
-
Dersanedeki hocamın notuna baktım orda da 2004 sorusu vardı soruyu düzelterek 1800 yazmış cevabına. Kendisi Gazi de hocadır bilgisine güvenirim.
-
@casanova ösym kelimelerin anlamını yanlış kullanmış bence.ayırması gereken deyince zorunluluk (%20 lik kotayı doldurana kadar üst sınırdan ayırması zorunluluğu),ayrılabilecegi deyince bi serbesti tanımış olur(%20 kotayı doldurduktan sonra ister karın %5 ini ayırır ister %1 ini).ben %20 lik kotayı doldurduktan sonra bir daha yedek akçe ayıramaz sanıyordum 3000 e atladım.
-
@kilici hocam Ferhat Yıldızı tanımam etmem, hepimiz bu yolun yolcusuyuz iktisat dedin mi Zeynel dinler, maliye dedin mi 4t özgün sorular, muhasebe dedin mi ya numerus ya çıkmış sorular herkesin ilk aklına gelen kaynaklarıdır, bu adam profesör.
Bakın ben çok denk geldim mesela nakit oranından anladığımız ne ; nakit oranı=hazır değerler+menkul kıymetler/kısa vadeli yabancı kaynaklar. Bu adam sorularını çözerken nakit oranında sadece hazır değerleri aşmış çok garibime gitmişti fakat sorularını açıklarken bastıra bastıra ösym cevabı bu şekilde kabul etmektedir diye dediği için ve piyasada nam salmış bir insan olduğu için sözüne yazısına güvendik.
Şimdi ben bu konuyu bilmiyor değilim, hatta o kadar derinine indim ki böyle ayrıntıları bile biliyorum şunu benim haricinde diyen adam görmedim ya kimse Ferhat yıldız çözmedi ya ben salağım dedim besbelli heryerde 3000 3000 diye görünce. Fakat attığım resimdeki açıklamaya bakıp ne dememi beklersiniz ki?