2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@antimülakat maliye bakanlığı ve sgk denetmenlik hariç iş kapısı yok.
-
Merhaba arkadaslar ben yeni katildim araniza. Kpss 2018 p48 puanim 89. Umarim bir an once kurumlar ilan acar da sinavlarina gireriz
-
@james-buchanan ufak ufak iç işlerinde de olurda bit kaç yıldır çok sessiz. Anlam vermek güç gerçekten. Kuma gömdüler kafayı diye umut ediyorum, umarım bu sene çıkarırlar. Kpss a adına bereketli aylara geldik. Ekim - Şubat arası ilan yağmuru olur inşallah.
-
Yakinda her 5 kisiye 1 polis dusecek:)
-
2013 senesi kpss sonrası ilanlarına bir kez daha baktim ne güzelmis.3500 vmy test sınavıyla 1500 guy 500 ilgöç 25 muy 331 mhuy daha bir kac tane daha merkez uzmanlik şimdi durumlar cok kötü.Ekim olmuş elle tutulur bir ilan yok ve neticelenmesi 1 yılı bulacak.2019 kpss ayni adaylar yine girecek.
-
2016 kpss alımlar:2000 guy 183 vmy alımı.Mhuy muy duy hic almadı ve 300 sgk denetmeni,sayısi 50yi gecmeyecek rekabet kamu gözetimi gibi alimlar toplam A kadro alımi 2500 kisi.
-
2017 kpss alımları:1000 guy 300 dguy 500 vmy 500ün hepsi alinmayacak gibi.400 sgk denetmeni 20 kisi ilgöç.13 kisi merkez göc ve tcdd btk gibi az sayida merkez uzmanliklar.Mhuy muy duy yine yok.Toplama alım sonuclanmaylar ve baska az sayida alan unuttuklarim olmak üzere 2500 A kadro.
-
2018 kpss sonrası:P48 puanıyla daha alim yok.Kamu denetciligi gibi farkli puan turunden alan bir kac kurum ve 100 merkez bankası uzman yardımciliği.10000 polis 3000 komiser yardimciligi ve son iki yılda duzenli 20000 daha polis alımiyla yaklasik 35000 polis alimi yapilmis.
-
Sonuc olarak Kpss A grubu alimlari gitgide sanki planli bir sekilde azalmış.Ve azalmayada devam etmektedir.Peki alim olmayacaksa bu ranta kim dur diyecek.Bu kadar dershane kitap maliyeti mezun sayısi 50000leri bulan adaylar 2000 kadro icin hemde mulakatta elenme tehlikesine rağmen mucadele ediyo.Ösym her yil adaylaedan en az 160 tl tahsil etmektedir.Dostlar bu sorunlar cözulmezse daha kendimizi cok suclu hissederiz baska bolum niye okumadik diye
-
İibf nin gençleri 4 yıl boyunca kanalize etmekten ve oyalamaktan başka işlevi yok bugün.
-
KPSS'yi bir rulet oyunu, ÖSYM'yi de oyun salonunun sahibi olarak tanımlıyorum düşününce.
Puan vererek kazandığını hissettiriyor önce. Ardından hep bir kaybediş, ara ara kazanılan bir kaç oyun. Uzun bir uğraştan sonra oyuncuların az bir kısmı ancak uğraşlarını amorti edecek kadar kazanıp masadan ayrılıyor.
Sonuç olarak her kumarda olduğu gibi en çok ve sadece kumarı oynatan kasa kazanıyor.
-
@paretowilfredo yasadigimiz sureclerin ozeti. Cok dogru...
-
Boyuna posuna fiziğine güvenen, kondisyonu yerinde olanlar gitsin polisliğe başvursun gerçekten. 3600 ek gösterge meselesi meclis gündemine geldi yasalaşırsa polisler de yararlanacak. Zaten şu an yeni başlayan polisler müfettiş yardımcısı ile aynı maaşı alıyor, 3600 meclisten geçerse ciddi maaş artışı olacak.
-
@paretowilfredo gercekten iyi bir örnek A grubu için
-
@rootofallevil Bunca emek ve hedefleri alınan puanları çöpe at diyorsun yani.Gerçekçi bakınca haklısın bu devirde bir yere gir,kendini kurtar mantığı işliyor
-
bakanların siyaset dışından olması kpss a grubuna yaramadı.
teftiş kurulları yerine gelir bi mckinse denetim firması denetler.
sayistay etkisi kalmamış.
bürokrasi da her an her şey olur algisi.
kızamıyorum bile artık kimseye -
İibf alım sürecinin iki temel sorunu var bana göre. İlki belirsizlik. Yılın başından itibaren bilsek nereye kaç kişi alınacak ve hangi tarihte alımlar tamamlanacak en azından herkes ona göre bir yol çizer. O vakit kimisi boşa umutlanmaz ve gelecek yıl için çalışır yada alternatiflere yönelir, kimisi her gelen ilana başvurmak zorunda kalmadan sadece kendine göre olanları dener nasılsa herşey belirli.Diğer sorun ise mülakatların bu kadar belirleyici olması. Mülakat aşamasına gelmiş birisi zaten belli bir seviyeyi aşmıştır. Bu kişinin ciddi bir ifade sorunu yoksa işe alınmalıdır.
-
Bir de dostlar arkadaslara tavsiyemdir. Kesinlikle a grubu sureclerini evlenme cocuk sahibi olma vs olana kadar halletmeye baksinlar. Hem calisip hem evlilik hem cocuk o kadar zor ki; cok ödün verdim ailemden.insallah telafisi olur cocugum icin en azindan. benim gibi cok arkadas var burada demek istedigimi anlarlar. Bir diger konu da mezun olup nasilsa 35 yasina cok var demesinler;mumkunse okul bitmeden baslasinlar; (ya da en bastan iibf, sbf tercih etmesinler) erken kalkan erken yol alir...
-
@rootofallevil Öylegerçekten.. Hatta keşke hiç üniversite felan okumayıp 2 yıllık pomemi tercih etseydik.. Şu an bakıyorum da iyi okul kazanamayıp polis olan arkadaşlarım benden hayatta kat kat önde.. Ben ise iyi bir okulda okudum şimdi işe girsem aynı parayı alacağım. Yazık ki ne yazık...
Bu mesajımdan polislik mesleğini küçümsediğim felan düşünülmesin lütfen.
-
@paretowilfredo üstad buraya bi son durum güncellemesi yapsam muazzam olurdu