2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
@richie-rich by durumdan kurumdakiler de rahatsizmis zaten ama boyle basladi boyle gider demekle yetiniyorlar demek ki
-
@roadrunner yds sarti koysa herkes rahat eder de iste...
-
@roadrunner böyle başladı böyle gider diye bir şey olmamalı kurumun anlayışında. Yds den en az 50 kpssden en az 85 puan şartı koyacaklar üst kurul sınavlarında prosedür bu olmalı, bütün sene hukuk iktisat maliye muhasebe çalışmakla olmuyor diğer alanlara da bakmak lazım
-
@rootofallevil 85 biraz fazla oldu sanki kota dolmaz cunku o kadar kriterleri daraltirsan...bence kpss 70 yds 70 barajli 4 kati direk sozlu yazili sinav olmadan almasi gereken bir alim bddk (Not:Yds puanim dusuk ve 70 olmamasina ragmen dusuncem bu )
-
@rootofallevil kolay kolay yds getirilmez arkadaslar kurum farkindaymis zaten ama onlar da diyomus degismez boyle gider diye tek çare 90 kpss sinava girmek icin bana 2019 kpss yolu gozuktu:)
-
@flouriess10 ingilizce mi öğretiyorlar ki yds istiyorlar. aday elemekten başka bir işe yaramıyor. uluslararası ilişkiler alımları hariç yds olmaması lazım.
-
Şöyle yapalım üst kurul sınavları için kpss taban puan 80 yds taban puan 50 nasıl
-
SPK ve BDDK İstanbul'da olduğu için fazla talep görmüyor ve yüksek alım rakamlarından ötürü neredeyse başvuran herkes sınava girebiliyor. İstanbul'da olan TMSF de geçen sene düşük kapattı. BDDK çoğu zaman sınava girecek 20 katı kişiyi bile dolduramıyor. Biz ne dersek diyelim YDS şartı koymayan kurum yine koymayacak. Koyan da kaldırmayacak. Bence boşa konuşuluyor. İstanbul'daki kurumlar YDS şartı koyarsa zaten sınava girecek kimse bulamazlar. BTK mesela eskisi gibi YDS şartı koymuyor yoksa 86'yla değil de 80'le kapatır. Kurumlarda malesef girsin de nasıl olsa 3 yıl içinde 70 puanı alır zihniyeti var. BTK'da yabancı dille ilgili çok iş olmadığından sorun olmuyor ancak Rekabet'te yabancı dili iyi olmayanlar iş esnasında yabancı dil gerektiğinden zorluk yaşıyorlar. Göç İdaresinde dili iyi olanlar dış ilişkiler biriminde çalışıyor, diğerleri de diğer kısımlarda. Aile bakanlığı dil şartı koymuştu mesela ama kullanıyorlar mı, hiç sanmıyorum. Belki Göç gibi sadece dış ilişkiler birimleri kullanıyordur. Bence Rekabet Kurumu gibi yabancı dili kullanan kurumlar dil şartı koymalı ancak sınavında yabancı dil kısmına mümkün olduğunca bol puan veren SPK gibi kurumlar koymamalı sonra sınava çağıracakları 20 kat adayı bulamazlar.
-
Göç uzman yardımcısı alımı olacak mı acaba?
-
@rootofallevil en çok beklediğim kurumlardan biri inşallah çok geç kalmaz
-
@rootofallevil benimde merak ettigim bir ilan bu umarim gelir
-
Göç için ilgili puanlarda 90 puanım var yine kaçarsa böyle işin de şeyinin de diyerek söverim umarım sayı az gelmez. KDK den kazık yemiş gibi hissettim kendimi sadece 8 kişi ve sözlüyle alacak
-
Dernekler denetçiliği hangi puan türüyle alım yapıyor yds şartı var mı?
-
@circassian p23, yds şartı yok
-
@genclerbirlikli teşekkür ederimm
-
@gresham-t Evet dostum. Normalde YDS bekliyordum ben ama bahsettiğim bilgi ile beraber düşününce durum %50 %50 şu anda. Kesin bir şey diyemiyorum ilanı görene ya da daha net haber alana dek.
-
@odtüsbky hocam spk ve bddk istanbulda diye talep gormuyor degil bence burada binlerce adam var bankada servis gorevlisi olarak bile istanbula gitmeye razi olan.
Spk bddk nin espirisi bence sinava basvuruda 80 istemeleri ve sinavin klasik olmasi , ayrica yazilida ingilizce klasik çeviri oturumu olmasi. Istambul olmasinin etkisi yok mu dersen illa ki vardir.
Tmsf ye gelince 80 başvuru sarti ve 50 yds istedi. 2gun klasik sinav yapti istanbul da . Bu sartlari saglayacak aday bile cikmadi dogru duzgun .
Iyi bir kuruma girmek istiyosa adaylar artik su ingilizceyi ve klasik sinav fobosini asmalari gerekiyor. Bunun icin de sıkı hazirlik lazim. Klasik sinavlar testlere benzemez. -
Bddk’nın geçen sene düşük kapatmasındaki bir diğer etkende aynı gün spor müfettişliği sınavı vardı Ankara’da.Birde kurumun ilanında sadece tek bir ünava başvuru yapabilme zorunluluğu da düşük kapatmasının başka bir nedeni.
-
Yazılıda ingilizce yapamayan yds'den 70 alamaz diye mi düşünülüyor.
-
@paretowilfredo hocam meslek tanıtımı başlığınız biraz eski kalmış sanırım.