2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Durum niye bu hale geldi anlamak güç gerçekten ihtiyaç desen fazlasıyla var ama alım yok olsa bile aylarca sürümcemede bırakılıyor.Bu insanlar ne zaman askere gidecek ne zaman evlenecek o kadar genç insan bu süreçte psikiolojilerini yitiriyor. 85 90 alan insanlar hala işsiz bunlardan biride benim ülkede sadece polis alınıyor.Nasıl bir zamana geldik okadar pişmanım ki şu bölümü okuduğumda
-
bitti arkadaşlar bitti
2019 sınavına 4 ay kaldı şurda tek ilan bile gelmedi 2018 KPSS resmen resmen bitti bırakın ilanı dediğiniz gibi duyum dahi bitti gerçekten A grubu dibi gördü bundan daha aşağı inemez çünkü bu en aşağısı -
Arkadaşlar 2019 kpss öncesi ilanlar gelecek bence. Umudumuzu yitirmeyelim. Geçen yılda öyle olmuştu.
-
@marsiyal bence bu yıl farklı hocam 2017 ve 2018 ilanlarından önce seçim vardı geldi şimdi seçim geldi geçiyor hala duyum yok kaldı ki kpss öncesine bile duyum yok bide üstüne yapılanma denen belirsizlik ekleniyor ve bir tarih bile verilmiyor.Inşallah dediğiniz gibi olur ama üstatların neredeyse hepsi zor diyor.Rabbim şu cuma günü bizlere sabır yağdırsın.Bu sürecin icinde olup maddi manevi sıkıntısı olanlara tez zamanda hayırlı iş kapıları açsın inşallah
-
Duanıza katılıyorum arkadaşlar. Allah emekleri boşa çıkarmaz, en yakın vakitte, hayırlısıyla iş güç sahibi olacaksınız inşallah. Süreci yaşayan hemen herkesin fark ettiği gibi sizlerde tecrübe ediyorsunuz ki KPSS A grubu başlı başına bir sabır sınavı. Bu süreçte insan pişiyor, apayrı bir eğitimden geçiyor. Bu sabır sınavını geçebilenler, kamuya girdiğinde hâlâ bugünkü bilincini koruyabilen, yaşadıklarını unutmayan, dışardayken gözlemlediği sorunlara içerde çözüm bulmaya çalışanlar olacak. Bu zor zamanları, maddi manevi olabilecek en sağlıklı şekilde atlatmaya çalışmalı aksi halde belki atanılır ama sonunda bitmiş vaziyette çalışmaya başlamak var çünkü süreç gerçekten her açıdan zorluyor. Emin olun devletimizin, milletimizin bilinçli, aklı başında, dinç insanlara ihtiyacı var. Bu tıkanıklık elbet açılacak.
Evet hak ettiğimiz değeri görmüyoruz kamu alımlarında ama o değeri, olması gereken muameleyi yeri geldiğinde hatırlatacak kadar sıhhati ve kuvveti yitirmeyelim. Allah yardımcımız olsun.
-
Bakan bugün nitelikli alımlar olacak, bu işleri düzene sokacağız, süreci takip edin gibisinden söylemlerde bulunmuş. Bazı arkadaşlar olumsuz yorumlamış. Neyse her gittiği yerde sorular sorulması güzel bu iki oldu umarım devamı gelir
-
Eyvallah sabır falan da.
Burda büyük aymazlık adaletsizlik var yapılanma sistem değişim ayağına eskiden az da olsa işleyen bürokrasi bitti.
1 yıldır açıklanmayan mülakat nedir arkadaş.
Yazık yazık
Ver mehteri ver
Ülkenin varı yoğu seçim
Bizi düşünen yok -
bence her şeyi seçime bağlamamak lazım. alacağı 10-50 arası olmak üzere 10-15 kuru hadi maliye gibi yüklü alım yapanlar da alsın toplamda 1500 alım olsun. mülakata girecekler de 4-5 ile çarpalım.6000 kişi yapar hadi diyelim 10 bin olsun. Ne kadar etki edebilir seçime. Bi tane 20-30 bin polis bekçi alımı yapar olur biter ne uğraşacak A grubuyla sınavla falan
Oysa oy, seçimse seçim , algıysa algı...
Zaten pek ihtiyaç yok gibi.Olsa alınırdı. Öğretmenler ağladı sızladı aldı gittiler.
İibf - Sbf ye olanlar oldu.nesli tükenmek üzere.. -
Merhaba dostlar.
Bu yıl daha evvel de dile getirdiğimi gibi oldukça karanlık ve istisnai. Bu denli kısır geçen bir yıl daha olmamasını umuyorum. Bunun en ciddi sebebi devletin neredeyse tamamen yapı değiştirmesi. Bir çok kurumda çeşitli değişiklikler oldu bu süreçte ve olmaya da devam edecek.
Ülkedeki iki ciddi teşkilat bir araya geldi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı oluşturdu. İnanın taşlar zerre yerine oturmuş değil bakanlıkta. Bir yanda çalışmanın geri plana itilmesinden rahatsız ÇSGB kökenliler, diğer yandan garip bir kültürü yeni bakanlığa taşımış olan ASPB kökenliler. Burada ciddi sancılar var ve Bakanlıkların ayrılması durumu dahi gündemde. Seçimden sonra konuşulacak netleşecek bir husus ama iki bakanlık yeniden ayrılabilir. İşleri tıkayan temel şey de bu gibi görünüyor. İki bakanlık alımlar konusunda zaten hantaldı, şu anda işler neredeyse tıkanma noktasına gelmiş durumda. Bu durum SGK'yı da tabi ki etkiliyor. Çünkü işler nihayetinde Bakan Hanım'ın önüne geliyor. Bu tıkanıklıkta işlerin yürürü gerçekten sorunlu. Buna rağmen kadro talebi Külliye'ye iletildi. Alımı durduran Sayın Ağbal'ın tasarruf yaklaşımı da olabilir Bakan Hanım'ın bekleme isteği de. Bunun hakkında net bir malumatım yok malesef ama yalnızca şu an için sürecin durduğunu iletmiştim sizlere zaten.
Diğer yandan Hazine ve Maliye Bakanlığı kuruldu. Yine bir araya gelmiş iki ayrı kurum kültürü söz konusu. Bundan kaynaklı aksaklıklar varken bir de yapılanma süreci başlatıldı. Bu süreç temelde VDK'nın yapısını içeriyor. Buna dair detaylar netleşti artık. Biraz daha eskiye atıf yapan bir yapı olacak gibi görünüyor. Ayrıca bazı birimler başka kurumlara kaydırılacak. Bakanlık bünyesinden daha uzmanca çalışabilecekleri Kurumların içerisinde teşkilatlanacak. Bu daha ziyade Hazine kökenlilere dair. Maliye'nin asli unsurları yine Bakanlık bünyesinde olacak tabi ki. Zaten Milli Emlak Birimi ile birlikte uhdesindeki Defterdarlık Uzmanları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderildi. Buna benzer başka bir unvan zaten şu an Maliye bünyesinde yer almıyor.
Diğer yandan Bakanlık ilgili / ilişkili kuruluşları ile alakalı düzenlemeler söz konusu. Henüz netleşmemekle birlikte sürpriz kurum birleşmeleri olabilir.
Tüm bunlarla uğraşırken Bakanlık için alımlar ikinci planda. Mülakat sürecini de uzatan temel şey bu. Sürecin tamamlanması beklendi, çalışmaların bitmesiyle beraber mülakat süreçlerini başlattı Bakanlık. Gelir İdaresi'nin elinde değildi bu durum. Onlar aylardır hazırdı zaten yapmaya ama Bakanlık olur vermediği için askıda kaldı uzunca bir süre. Söylediğimiz tarihlerde de mülakatlar duyuruldu, çünkü öncelikli aldığımız bilgi yapılanma çalışmalarında sona gelindiği idi.
Sonrasındaki süreçte işler bir nebze daha yoluna girecektir dostlar ama bu KPSS öncesine yetişir mi buna net bir şey demek için çok erken. Neden derseniz, yapılacak ana mevzuat düzenlemelerinin yanında tabi ki teşkilat birincil ve ikincil mevzuat düzenlemeleri gerekecek. İlk bölümde bahsettiğim birleşmedeki gibi bu yapılanmada da taşların yerine oturması biraz zaman alacak. Gelir İdaresi meslek mensuplarını direkt etkileyecek köklü bir değişim görünmemekle birlikte alım yine Bakanlığın hatta bizatihi Bakan Bey'in oluruna bağlı olacaktır. Gelir İdaresi'nin yapmayı planladığı bir alım var. Ama dediğim gibi takvim nasıl işler biraz daha beklemek lazım soruşturmak için.
İki ana teşkilat bu şekilde iken sürecin bu denli kısırlaşması normal malesef. Çünkü en çok sayıda ve unvan kaleminde alım yapan Kurumlar bunlar. Burası tıkandığı zaman A Grubu tamamen durma noktasına geliyor. Bu iki Kurumda taşlar yerine otursun, alımlar normalleşecektir yeniden.
Gelelim ufukta neler görünüyor;
İçişleri BakanlığI'nın iki unvan için kadro talebi gönderdiğini söylemiştim. Bunlarla alakalı onay gelip gelmediği konusunda net bir bilgi alamadım dostlar. Bakanlıktan çıkan unvan ve sayılar konusunda 3 teyit aldım. Bakanlık talebi net olarak 200 İçişleri Uzman Yardımcılığı, 100 İl Planlama Uzman Yardımcılığı. Ama buna onayın çıkıp çıkmayacağı hususunda SGK'dan dolayı oldukça temkinliyim.BDDK'nın yakın dönemde yeni bir alım planladığını dile getirmiştim. Bunun KPSS evveli yetişmesi tamamen mevcut alımın tamamlanmasına bağlı. Bu süreç bitsin yeniden soruşturarak netleştirmeye çalışacağım bu alımı. Peş peşe iki alım başlangıçta bana da garip görünmüştü ama daha evvelki alımlardaki kaynaklarımla aynı kaynaklardan geldi bu haber yine. Son alımda nokta atışı yapmıştık aynı dostlarla. İnşallah bunu da soruşturup yine benzer bir haber akışı sağlarız diye umut ediyorum.
TMSF'nin bir alım planı söz konusu. Ancak bu alımın ne zaman netleşeceği konusunda henüz net bilgimiz yok. KPSS öncesi de olabilir sonrası da.
Kısa vadede başka irili ufaklı alımlar gelecektir vakit var henüz. Bunlardan kulağımıza çalınanlar olursa yine sizlere aktaracağım.
Zor geçen bir süreç dostlar. Bu noktada KPSS'yi temele alarak hazırlıkları sürdürmek zorundayız. Puanı 90+ olmayan dostlarımızın bu bareme çıkmaya çalışması, yine 90+ puanı olup da YDS'den en az 70 puanı olmayan dostlarımızın YDS puanı almaya çalışması bir nebze ellerini kuvvetlendirecektir. Bu yıl 90'ın altına inen alım neredeyse olmadı. Bu da tabi 2019 için işleri daha da çetin kılıyor. Az kişi alındı, 90 üzerindeki kişilerde de mükerrerlik olup bir kısmı devredebilir. 80 - 90 arası çoğu kişi ise hala sistemde ve 2019 KPSS'de de var olacaklar. Bu yönden bu yılın gelecek sene için de bir maliyeti olacak. Bu maliyeti telafi etmenin tek yolu da puan yükseltmek ya da YDS kozunu da ele almak.
Gelişmeler oldukça sizlere aktarmaya çalışacağım dostlar. Gönlünüz darlanıyor farkındayım. Bunca hayal kırıklığı içerisinde biraz şu haldeyiz sanırım;
"Bazı sorumluluklarımız vardı,
Hayata ilişkin
Basit sorularımız,
Anlaşılır bazı sorunlarımız
Göğsüm daralıyor
Yüreğim kanıyor
İncinmeseydi gençliğimiz böyle."Geride kalacak bu günler dostlar. Yıkılmayın, elbet biraz ferahlayacağız. Dualarım ve desteğim sizlerle gücüm yettiğince.
Allah yar ve yardımcınız olsun. -
Üstad şurda yazdığın yazı bile bizim için kaygılandığının göstergesidir, varolasın.
Seçime kadar bir şey beklemek şu dakikadan sonra boş bekleyişten öteye geçmeyecek belli oldu ki seçime kadar herkes öncelikle sakin olsun seçimden sonra tüketilecek enerji varsa tüketelim derim (etkinlik vb); hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. -
@paretowilfredo çok güzel yazmıssınız bızım sabrımızı hocam. Sagolun. Bu sene bu süreci bırakmayan insanların sonraki zamanlarda bu sabrın meyvesini alacağını düşünüyorum. Bızım yasadıklarımız normal şeyler degıl cıdden. Ben cok sakın biriydim bu surece baslamadan once, su an maalesef oyle degılım. Ne kadar hersey zor olsa da bir gün herşey daha iyi olucak, her karanlık gecenin bir sabahı muhakkak var..
-
@paretowilfredo üstad içişleri uzman yardımcılığı ile ilgili bir gelişme olsa yazarsın biliyorum ama lütfen sorar mısın tekrar , tek beklenti ve istegi bu kurum olan arkadaşlar senden gelecek bir duyumda daha mutlu uyanacak güne
-
Açılmasını beklediğim tek sınav KPSS 2019
-
@merasim34 maalesef iş bu noktaya gelmeye başladı. Bu seviyede az ilanının olduğu bir yıl son 15 senede yoktur.
-
@merasim34 hatta bana göre (pareto'nun yazdıkları ve yapılanmaya hikayesine dayanarak söylüyorum) ekim-kasım ayına kadar görebileceğimiz belkide tek sınav KPSS 2019.
-
@paretowilfredo üstad içişleri uzman yrd. ve adalet bakanlığındaki uzman yrd alımları ile ilgili bir kelam çalındı mı kulağına? Hani seçim öncesi içişleri için külliyeden onay filan çıkar belki
-
@antimülakat o da biz puan aldık beklıyoruz diye öyledir, bence öyle.
-
@antimülakat hocam bişi sorucam. Guy mulakatları ne zaman biter? Yanı arkadaslar ne zaman ıse baslar. Temmuzda olur mu mesela? 2019 kpss acıklanmadan once en azından agustosta ılan verırler mı dıye soruyorum
-
Yazık gerçekten cok üzülüyorum halimize.Yıllardır A grubu kadrolara toplasan 10000 kisi atanmamistir.Ama tek gercek cogumuz 2019 Kpss A ya girerek Ösymyi zengin etmemiz olacak.@paretowilfredo üstadda belirtmis Yapılanma Gelir idaresi calisanlarini ilgilendirmeyecek ama bekliyoruz iste.Ya bir yerde beklenir hani yeni bir sey olur personelin haklari degisir.Guy ilanin artik cok zor geliyor cunku artik idareyle anlasmazlik had safhada.Buradaki sorunlar diger tasra uzman ve denetmenlere sicramis durumdadir.
-
İl göc sayisi niye 45lere kadar dustu benim fikrim bu yönde.Tabi @paretowilfredo üstad daha iyi bilir.Ama bnde yıllardir bu sureci boyle yorumluyorum artik.Bakin mhuy nerdey 3 yildir geldi gelecek ama ilana cikilmiyor.Cunku duzenleme yapilmasi kacinilimz artik.