2018 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Merhaba dostlar! Bir KPSS'yi daha geride bıraktık, bu vesile ile öncelikle hepinize geçmiş olsun. İnşallah 3 aşağı 5 yukarı hepiniz emeğinizin karşılığını alırsınız sonuçlar açıklanınca. Geleneksel hale gelecek sınav sonrası alımlar başlığımızı açalım, vaktidir. Bilmeyenler için başlığın fonksiyonunu ve nasıl yürüyeceğini anlatayım dostlar.
Bu başlıkta şimdi başlatacağım şekilde duyumları ve süreçleri izleyerek kanaat getirdiğimiz alımları paylaşacağım ve diğer duyumu olan dostlardan da gelen duyumları burada toplayacağız. Böylece düzenli bir şekilde duyumları takip etmek isteyen dostlarımıza derli toplu bilgi sunmuş olacağız.
Evet açılışı yapıyorum dostlar.
İdari Yargı Hakimliği;
Bildiğiniz gibi Ekim ayı için bir duyuru yapmıştım. Ancak gerçekleşen değişiklikler ve yeni bir sistem olacağından bu sürecin sarkacağı malumunuz. En geç yıl sonunda bir sınav olacağına dair kuvvetli duyumlarımız var. Alımda İİBF ve Hukuk dışında alanlara da yer verilecek. Bunun bir oran ile mi yoksa yekûn bir ilan mı olacağı hala net değil. Sayı beklentimiz 200. Bakalım duyumlar kuvvetlendikçe paylaşmaya devam edeceğim.
Sermaye Piyasası Kurulu - Uzman Yardımcılığı
Bu senenin ilk alımlarından birisi olabilir dostlar. Kurulda ciddi bir açık var ve en kısa sürede alım planlanıyor. Sayı 25 ilâ 30 olabilir.
Türkiye İş Kurumu İstihdam Uzman Yardımcılığı
Geçtiğimiz yıl için ihdas edilmiş ve alınması planlanmış 60 kişilik bir kadro var. Bu kadronun bu yıl doldurulacağını düşünüyoruz. Yine sonbahar dönemi alımlarından birisi olabilir.
Bütçe ve Strateji Uzman Yardımcılığı
Cumhurbaşkanlığı uhdesinde ihdas edilen bir kadro. 40 kişilik bir ihdas söz konusu ve bu 9.derece yardımcı olarak ihdas edildi. Yani başka kurumlardan uzman alınırken 40 adet Uzman yardımcısı alımı ufukta görünüyor dostlar.
Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı
Geçtiğimiz yıl personel ve meslek yönetmeliği de düzenlenen bu yeni kurumun artık bu yıl alım yapmasına kesin gözüyle bakıyoruz dostlar. Sayı emsal kurumaları olan KDK ve İHK gibi 50-60 dolaylarında olacaktır. Sürecin takipçisiyiz.
Kamu Denetçiliği Kurumu - İnsan Hakları Kurumu
Her iki kurum da 2014'te alım yaptılar. İlk dönem Uzman yardımcıları Uzman oldu. Bu yıl her iki kurumun da ikinci dönem için alıma çıkmasını bekliyoruz.
Geçtiğimiz yılın sonuna alım olacağına dair Sn. Şeref Malkoç'un açıklaması vardı lakin alım yetiştirilemedi. Bu yıl bu alımların geleceğini düşünüyoruz. Sayı evvelkiler gibi 50-60 dolaylarında olacaktır.
Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı
Herkesin dört gözle beklediği alımlardan birisi. Geçtiğimiz yıl talepler toplandı, hazırlıklar vardı ancak alım gelmedi. Bu yıla dair de haberler şöyle; sonbahar dönemi için bir alım hazırlığı yapılmış ancak askıda kalmış dostlar. Ancak bu belirlenmiş alım kış-ilkbahar dönemine sarksa bile yapılacaktır artık. Uzun zamandır bekleniyor ve dediğim gibi sonbahar için bir hazırlık söz konusuydu. Bu nedenle artık geleceğini düşünüyoruz.
Maliye Uzman Yardımcılığı - Defterdarlık Uzman Yardımcılığı
Her iki kadro da uzunca sürelerdir alım yapmıyor. Özellikle taşrada DUY ihtiyacı ciddi düzeyde. Merkezde MASAK'ın farklı bir şekilde 250 kişi kamu kurumlarından yaptığı alım var. Ancak diğer birimler için MUY ihtiyacı halen var. Bu nedenle bu alımın da bu yıl gelmesini bekliyoruz.
Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı;
2017 KPSS puanı ile çıkılan 300 kişilik alımla alakalı Kurum Ocak ayında başlatmak ve akabinde seri bir biçimde ikinci alıma çıkmak istiyor. Bundaki temel saik ise Merkez teşkilatta tamamen Dguy'lara görev vermek. Bu nedenle dostlar ikinci bir 300 kişilik alım bu planlama uygulanırsa İlkbahar döneminde gelebilir.
Gelir Uzman Yardımcılığı
Dostlar Gelir İdaresi'nin ihtiyacı olan 1000 kişi değildi. Bazı iller için daha yüksek talepler yapılmasına rağmen böyle bir ilana çıkıldı. Şu an için sağlam sayılabilecek bir kaynaktan aldığımız bilgiye göre bu alımın ertesinde 1500 kişilik bir alım daha planlanıyor. Zaten bu alım planları DGUY ve GUY için birlikte aldığımız haberler. GİB bu sene hareketli bir yıl geçirebilir dostlar.
-
Yeni başlık hayırlı olsun geçen aklımda vardı da bir duyum unuttum tabi yalan oldu... İnş hatırlar da yazarım. Kalın sağlıcakla
-
@paretowilfredo kardesim sen birde simdiden 2019 kpss basligida ac en iyisi tam gununu osym acikladiginda yazarsin artik
-
Guyu görünce geçen seneden beri gelen duyumlar aklıma geldi. Bence çok çok erken
-
@hamzaömerhalid ben de mhuyu görünce aynı şeyleri düşündüm diyodum ki mhuy gelirse girerim diğer kurumlara çalışırım vs
-
Sayın Naci Ağbal görevden ayrıldıktan sonraki ilk kpss buda bir yerde kalsin.Bekleyip farkları görelim
-
@paretowilfredo ustad göç ile ilgili birsey dememissin
-
Hayaller burada yazan kurum ilanları gerçekler -olursa- 300 kişilik vmy, 1000 veya 1500 kişilik guy, olursa da belki 300 kişilik sgk denetmenlik... Kanunla ihdas edilmese dguy alımının olacağı bile yoktu
-
Yeni bakan, eski bakanın az personelle çok iş yapma stratejisini uygularsa yandık ki ne yandık! Bu kpssden p3 puanı iyi gelecek arkadaşlar merkezi atamalara başvurun, vhki dahi olsa girmeye bakın
-
@paretowilfredo üstad parmakların herkese şans getirir umarım, bal da damlıyor hani Allah herkesin gönlüne göre ve hakkındaki hayırlısını versin, inşallah yeni yeni iş alanları açılır ve daha fazlası gelir forumdaşlar.
-
Ben bu sene İçişleri ve Göç İdaresinden güzel, bizleri mutlu ettirecek ilanlar bekliyorum. İçişleri Uzman Yardımcılığı, İl Planlama Uzman Yardımcılığı ve Mahalli İdareler Stajyer Kontrolör ilanları gelecek diye umuyorum.
Ayrıca Göç İdaresi içinde yüksek sayıda bir İl Göç ilanının bu sene gelmesi gerekiyor.
-
MMerkez Bankas TİKA ve ytb de gelir umarim
-
Merkez Bankası ilanının Eylül ayı içerisinde geleceği duyumunu aldım (yine de kesin değil diyeyim)
-
@officialsecret öyle mi ? Gecen yil 77 kişılık ilana çıkınca bu sene gelmez diye düşünmüştüm. Bir de kaynak tavsiyeniz var mı ? Kamu yönetimi bölümünden gireceğim para banka işletme ve kamu Maliyesi soruluyormus
-
Bir dostumuzdan aldığımızdan habere göre İçişleri AB Uzman Yardımcısı alımı da yapılacakmış!
-
Hocam ben de MB de olan arkadaşlarımdan duydum alımın olacağını, 77 kişilik kadronun hepsi doldurulmamış o alımda. Daha önce hiç girmedim sınavına MB’nın kısmet olursa açtığında denemek istiyorum ben de finans, işletme, para banka, türkiye ekonomisine vs hakim olmak gerek. @öğrenci
-
Sgk dan bir duyum yokmu arkadaşlar .
-
Sgk’yı bende merak ediyorum. Sınav sonrası genelde alım yapıyorlardı. Duyum yok mu?
-
@officialsecret reis merkez bankasının huyudur o zaten ilanı yüksek verir ki hem girenlerin şevki kırılmasın hem de havuz genişlesin. 77 den 50 küsür almışlardı, son 30 kişilik denetçi ilanı açıp 7 kişi aldılar.
-
@fondra verilen sayiyi doldurmayinca daha şekil oluyo kurumlar heralde . Kendilerini farkli görmeye başliyolar