KPSS A GRUBU KAÇ NET, KAÇ PUAN BEKLİYORSUNUZ?
-
@rootofallevil hocam bu arkds seneye onu da yapar..... ilk senesinde boyle yapan🤯
-
@1umut helal olsun ya ilk seneden 145 net ben ilk senemde 60 net falan yapmıştım tam hatırlamıyorum
-
@1umut neyle besleniyomuş bu arkadaş
-
En çok da şeye ayar oluyorum: hayatında hiçbir başarısı olmayan, sıradan bir Anadolu üniversitesine, barajı zor aşıp giden, matematiği ya hiç bilmeyen ya da 26 yaşına kadar matematiksiz yaşayıp sonra, sınavın hatrına öğrenen, tek emeli kpssden iyi puan almak olan, bu uğurda da buradaki kpss A abartıcılarından ötürü, iyi üniversite mezunlarının temkinli yaklaşmasının da büyük etkisiyle kendini öldüresiye tüketen neslin, bizlerden iyi puan almasına...
Yahu sıradan bir lise ve üniversite bitiriyorsun, altyapın yok, (barajı tarih ve türkçe ile aşıp Anadolu üniversitesine gidiyorsun), o Anadolu üniversitesindeki hocaların ve çevrenle vizyonun hiç yok ama savaşırcasına, hayatındaki tek kazanımın olan ezber yetinin ittirmesiyle kpss A'dan yüksek puan alıyorsun... Sonra devlet neden vizyonsuz...
Kim gücenir, kim alınır gerçekten umrumda değil, zoruma giden bir durum da yok ama bundan gayrı güzelim kurumlarda, analitik düşünme yetisi gerektiren departmanlarda, barajı zor aşıp üniversiteli olmuş bir adam görmek istemiyorum, o nedenle buradan iyi üniversite mezunu, büyükşehir görmüş, kitap okuyan, kritik yapabilen, konferans-etkinlik takibi yapmış, dil altyapısı edinebilmiş, çeşitli ideolojilere ve politikalara inanmış, bunlara inanmak için de gerekli birikimi edinmiş arkadaşlarımıza seslenmek istiyorum: hanımlar, beyler daha sıkı çalışalım...
Bu sınavda mantık aradığımız için, felsefesini özümsemeye çalıştığımız için çok yüksek alamıyor olabiliriz ancak artık bizler de bahsettiğim kitle misali bodoslama, hayati önem arz ediyor temalı çalışalım, çalışalım ki kadim devletimiz istediği refah düzeyine daha çabuk varabilsin. -
@1umut seni magazin ve dedikodu uzman yardımcısı yapalim
-
@merasim34 aaa neden? Herkesin merak ettigi kpss p48 birincisinin netlerini forumda soylemek magazincilik-dedikoduculuk mu?
-
@adaygibiaday Aslında dediklerinden bazılarına katılsamda genel olarak düşüncene katılmamaktayım.
- cümlene başlarken "hayatta hiçbir başarı olmayan" demişsin, fakat sonra kpss a da bizden yüksek alan diyorsun demek ki bişeyler başarmış bir insandan
Bahsediyoruz.
- cümlene başlarken "hayatta hiçbir başarı olmayan" demişsin, fakat sonra kpss a da bizden yüksek alan diyorsun demek ki bişeyler başarmış bir insandan
-
@leaker evet orada haklı olabilirsin. Eleştirin için teşekkürler. Hayatta hiçbir şey başaramamış derken ben de atomu parçalamayla meşgul değilim zaten, sadece ortalama bir Türkiye'li gencin, kendi yaş grubunda yapması ya da yapabileceği şeyleri kastettim.
-
-
Sıradan bir anadolu üniversitesi demişsin. Burda sorun kişinin o üniversiteyi kazanması mı yoksa ülkede sürekli yeni sıradan üniversite açılıp eğitim sisteminin geliştiğinin zannedilip niteliksiz eğitimle niteliksiz mezunlar verilmesi midir sorarım ?
-
Matematik bilmeyen demişsin. Ve sonra sınavın hatrına öğrenen demişsin. Matematiği zevk aldığı için öğrenenleri bi kenara bırakıcak olursak herkes ama herkes sınavda başarılı olmak için öğrenir bu sadece matematik değil hukuk maliye iktisat muhasebe içinde böyledir.
-
Tek hayali kpss den yüksek puan almak demişsin. Ben eminim ki insanlara hayallerini yaşama şansı verilse tabi ki tek hayali kpss den yüksek almak olmayacaktır ancak hayatın gerçekleri ve ülkenin ekonomik koşulları insanları bu sınava zorladığı için başka yol bırakmadığı için insanlar bu yola başvuruyor.
-
İyi üniversite mezunları temkinli yaklaşıyor diye kötü üni. mezunları onları geçiyor demişsin. Yani başta anadolu üniversitesi diye küçük gördüğün insanlar emek verip çalışıp iyi üniversite mezunlarını sınavda geçebiliyormuş küçük görmemek lazımmış
-
Sadece ezber yeteneğiyle insanların başarılı olduğunu söylemek başarıya çok büyük haksızlıktır. Kimin ne yollardan geçipte o noktaya ulaştığını bilemeyiz. Ki sınav seni neye zorluyorsa sen de o şekilde bir çalışma yürütmelisin. Örneğin : Klasik kurum sınavlarına test usulu gibi çalışamazsın.
Ezberci eğitimi eleştirebilirsin ama bu sisteme uyum sağlamak zorunda kalıp başarılı olan insanları eleştirmek haksızlık. -
Son olarak iyi üniversite elbet hayata pek çok şey katar ama iş insanın kendısınde biter. Kötü lise kötü üniversite dahi okusan sonradan kendını geliştirebildiğin sürece ki bu ömür boyu süren bir süreçtir geçmişindeki başarısızlıkların geleceğine asla yön veremez. İnsan her gün öğrenir ve gelişir. Nacizane tavsiyem sisteme elbet kızabilirsin onu eleştirebilirsin ama insanların başarılarını eleştiremezsin. Niyetin ve kişiliğin bu olmasa bile dışardan çekememezlik gibi görünür. Ya bütün gün oturur karanlığa küfredersin ya da kalkıp ışığa yürürsün. Işığa yürüyenlerden olman dileğiyle..
-
-
İsteyen birikim yapar kazanır, isteyen son sene çalışır kazanır. O kadar kendini gelistirdiysen bunlar bahane zaten olamaz. O kişi 1 sene çalışıp seni geçiyorsa sorun sendedir.
-
Geçen sene75 puanın sıralamasını yazabilecek varsa çok sevinirim
-
@leaker eleştirileriniz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim ancak tek katılmadığım husus son paragraftaki "yapamazsın, edemezsin" fiilleridir, başkasının özgürlüğüne kadar her şeyi yaparım. Neyse, bence siz bir psikoloğun "realiteler" altında güç yettiremeyen, zorlanan bir insana tavsiye verdiği gibi -ebilirliteleri, -aa olur muları yazmışsınız. Sizden de bir şeyler öğrenebildiğim ve bu altyapıyı da değerli üniversitemden, eğitim hayatıma ayırdığım emekten almış olmamdan ötürü de ayrıca mutluyum, bilmem mesaj tam mıdır... Neyse gelelim tekrar realiteye:
*Konunun fazlaca açılan üniversitelerle bağı yok. Açılmasaydı dahi bu insanlar açıkta kalacaklardı ve farklı meslek dallarına yöneleceklerdi, bu fikrinize katılmıyorum sonuçta belli bir sıralamaya giremedikten sonra 13 yıllık eğitim hayatı sonrasında !!3-4 mat.!! neti ile girebiliyorsunuz üniye gerçekçi KALALIM
-
Matematik temel eğitime ihtiyaç duyar o sebeple sonradan (en azından 13 yıl öğrenemeyip üstüne) öğrenilmez, öğrenildim deniyorsa da ezberlenmiştir zira üni sınavlarında mat1 netlerinin mat2 netlerinden düşük olması da bunu ispatlar niteliktedir, bu fikrinize de katılmamaktayım
-
Tek hayali deme nedenim şu: özel sektördeki katı istihdam elemelerinden geçemeyeceğine kesin kanaat getirdiği, tek başına hayal kurabilmesine vesile olacak birikimi olmadığı, önüne ezberle gayet de aşılabilecek bir sınav konduğundan tek hayali dedim. Hepimizin gördüğü üzere sistem-sorular, yorum ve bilgiyi birlikte içermekte artık, hep birlikte bakalım görelim nelere vesile olacak bu durum bu sebeple bu fikrinize de karşıyım
-
Amacınızın iyi niyetle bilgi alışverişi yapmak olduğuna inanarak buna da cevap vereyim zira fikirlerimin tiye alındığını düşünürsem asla yazmam, evet temkinli yaklaşıyorlar, her şeyi tam öğrenmek istiyorlar, emek-getiri ilişkisini doğru kurduklarından (ki bu sınavın bununla en ufak bir bağı yoktur) bocalayabiliyorlar. Ama ne yazık ki kötü bir haberim var: artık o iyi üni mezunları özel sektördeki leşliği ağır ağır terkedip kamuya yönelmekteler, o zaman daha netleşir vaziyet. Bu sebeple bu fikrinize de ne yazık ki katılmamaktayım
-
Evet onu eksik söylemişim torpil+ezber olacaktı. Bu gözler neler gördü, bir soru bankası dahi bitirmeden atananlar mı dersiniz, IS-LM eğrilerini ezberleyenler mi dersiniz, torpille girenleri saymıyorum bile... Velhasıl sistem ezber sistemi, Erdal'dan çalışandan fazla yapıyorsa dershane kitabından çalışan aday, ki çevrenizde çok örnekleri vardır, o zaman ezberdir yaptıran. Sistem leşliği+ezber temelli eğitim+torpil. Bu sebeple bu husustaki kanaatinize de katılmamaktayım
-
Son olarak, iyiniyet elçiliği, iyimserlik, yapıcı olma vb düşünceler bir yana, sistem kafası çalışan, emek veren bir adamı, ikisini de yapmayıp bir yıla sığdırabilme "becerisini" gösterebilen adamın önüne koyabilmekte.
Ha bu arada fikrimin bir kısmına katıldığınızı belirtmiştiniz sanki, hangi kısım acaba o? Arkadaşlar bir şey demezler onu da yazarsanız sevinirim :).
-
-
Merhaba arkadaşlar görseldeki kitapları ve daha fazlasını ihtiyacı olan arkadaşlara vermek istiyorum. Eskişehir'de olan gelip istediği kitabı alabilir. Ayrıca yeri değil belki ama evi kapattığımdan eşyaları da satıyorum ilgilenen olursa o konuda da görüşebiliriz.
https://i.hizliresim.com/1EoRoj.jpg -
@adaygibiaday kardesim yazdiklarini okudum ve bende hani su marka tutkunu gosteris meraklisi tipler olur ya insanin gozune gozune sokarlar ya aldiklarini iste onlari cagristirdin bende. Hangi buyuksehirin hangi universitesinde okudun bilemiyorum ama Cenab-i ALLAH (cc) Kuran-i Kerim'inde insan icin yalnizca calistiginin karsiligi vardir diye buyuruyor. Bukadar kasma guzel kardesim nazar etme ne olur calis seninde olur. Mevzu binalarin uzerinde yazilan tabelalar degil kisinin inanci azmi ve disiplini...
-
@lion neyse, ben kanaatimi saygısızlık yapmadan, isim isim kimseyi rencide etmeden belirttim ya o yeter. "Marka giymek, Kuran-ı Kerim, bende olmadığı kanaati" güzel düşünceler Hocam. Senden de bir şeyler öğrenebildiğim için mutlu ve mesutum. Üniversite mezuniyetini, birikimi markaya bağlaman, sistem eleştirisi yapmamı Kur'an' bağlaman, benim başarısız olduğum kanaatine varmış olman. Sağol Hocam sayende biraz daha anlaşılır yazmam gerektiğini anladım. İnş hepimiz hak ettiğimiz yerlere varırız.
-
@adaygibiaday
Iyi bi universteden mezunum. O universteye zamaninda matematikleri neredeyse fulleyerek girdim. Ama tarih cografya sevmedigim ve calismadigim icin trde cok daha yuksek dereceleri kacirdim. O iyi univi kazandigimda hocalarim uzulmustu benim icin. Neyse. Ayrica cok iyi bi anadolu lisesinden mezunum. Dogma buyume buyuksehirliyim. Iyi imkanlara sahibim cok sukur. Ama gel gor ki kpss noktasinda basarisizim:)
Devlet kadrolarinda- hatta ust gorevlerde de vizyonsuz kisiler oldugu noktasinda hemfikiriz. Ama bunun iyi bi universte mezunu olmakla ilgisinin oldgunu dusunmuyorum. Vizyonun, kalitenin buyuksehirle ya da iyi bi sehirle alakadar olacagini hic dusunmuyorum. Evet etkisi vardir, ama sinirlidir. Universte birinci sinifta daha ilk defa buyuksehir gormus, koyunden yeni gelmis bi arkadas siyasal dusunceler tarihi dersinde hocamizla bi tartismaya girmisti. Herkes sok olmustu bu kisi bunlari nasil- nerede ogrenmis diye.Kendini gelistirmek isteyen insan kucuk bi odanin icinde bile kendini gelistirir, yeterki istesin.
Evet siz biz ve bircok kisi iyi bi okul kazaninca her seyi olacak sandik. Ama oyle olmuyormus. Ben kpss noktasinda basarisiz bi ogrenci oldugumu kabul ettim. Kabul ettigim an, kendimi kandirmayi biraktigim an daha iyi bi seyler yapmaya basladim. Size de tavsiyem bu.
Iyi bi okuldan mezun olmaniz sizin sadece bionuza etki eder, ama size hayatinizi kazandirmaz. Hayatinizi kazanmak icin once rakiplerinizden kendinizi ustun gormemeniz gerekiyor. Evet zamaninda matematik neti yapamamislar ama suan herkesten iyi iktisat herkesten iyi muhasebe hukuk vs yapiyorlarsa demek ki ortada verilen buyuk bi emek var. o emegi sadece “ezberlediler gectiler” demekle gecistirmek cok haksiz olur. Zamaninda yaptiklari basarisizliklari hayatlarini etkilemesin diye dislerini tirnaklarina takarak calismislar. Bize bunu elestirmek degil, takdir etmek duser. Onlari hakkiyla takdir edebildigimiz gun biz de daha guzel yerlere kavusabiliriz belki.
Eski basarilar eskide kaldi, yenilerini elde etmek lazim:) -
@emma 10bindi hocam
-
@adaygibiaday bende senin tam tersini dusunuyorum... calistigim kurumdaki tum iyi universite! mezunlari diye tabir ettikleri istanbul ankaranin saygin universiteleri vs vs... o anadolunun siradan univden mezun dediklerinden cok daha asosyal, analitik dusunemeyen,hayatin realitesinden kopuk,matematik coze coze plan ve strateji kurmaktan uzaklasmis,bir toplanti veya seminer esnasinda soz isteyip kalkip kendini ifade etmekten cekinen,utanan, liderlik vasiflarindan uzak oldugunu dusunduklerim oluyor..anadolunun siradan universitesinden mezun dedigin kucumsedigin kitle ise zehir gibi hem tum isleri tikir tikir yapiyor hemde işi sırtlıyor,acil cozumler bulabiliyor,kriz yonetebiliyor kendisini catir catir ifade ediyor..bunlarda benim gozlerimle gorduklerim
-
@flouriess10 hocam onlar da sizin gorduklerinizmis.
Genellemekten kacinmak lazim. Insanlarin kisisel ozelliklerinin zekalariyla bi alakasi yok sonucta. Ice kapanik olmak , sosyallik, liderlik vasfi vs bunlar okulda ogrenilen seyler degil. Vizyonla da cok alakali bi sey degil. Adam sessiz sakin biridir diye vizyonsuz olacak demek degil ya. Ya da bi konusmada heycanlandi diye.
Insaniz, ve her cesit insan her yerde var ozetle. Ben boyle genellemeyi de yanlis buluyorum -
@1umut haklisin hocam aslinda bahsetmek istedigim tam terside olabiliyor onu demek istedim...genelleme yapmamak lazim arkadasin sozleri bir kitleyi direkt yerden yere vurup yerin dibine gommek olmus, cok sakat buldum acikcasi...