KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
-
@1umut manedar benzer süreçlerle yakin sonuca sahibim. Umarim calismalar sonucunda emekler karşılığını bulur hocam
-
Amacim muhalif olmak degil bastan belirteyim. Yazilanlarin cogunu okudum acikcasi bazi hususlar bana yetemedi...
Adaletsiz işe alimlarda devlet, ozel sektore nazaran bariz ondedir. Hatta baska ulkelerle kiyaslama imkani bulsak, bircok endekste oldugu gibi bunda da dipleri gormemiz oldukca olasidir. Liyakatsizlik, torpil, kisinin yetilerinden ziyade mezhepsel, cografik, etnik kokenin on plana cikarilmasi ve daha bircok unsur etkilidir işe alimlarda.
Burada guzel yorumlar yazan arkadaslarin hepsine basarilar dilerim, yollari acik olsun fakat hepsi de hakederek girmemislerdir bunu en az benim kadar bilmektesiniz.
Ozelde, "yerli bile olmayan" firmalarda en az 30 mulakata girmis birisi olarak (yani mulakatin ne oldugunu iyi bilen biri olarak) sunu net soyleyebilirim, genele yayarsak eger, seckin kurumlarin da kalifikasyon anlaminda pur/pak alim yaptiklarini varsayarsak, yine yuzde 95 gibi bir meblag torpille, dayiyla işe girmektedir bunu hepimiz biliyoruz. Kacinizin bulundugunuz kamu kurumlarinda "özünü rahat yansitabildigi", ogle arasi cemevine gidebilen, yanindaki mesai arkadasi Hadise dinlerken kendisinin rahatlika zazaca Mikail Arslan acip dinleyebildigi, bir Kürtce fikrayi yuksek sesle anlatabilen ya da Ermeni ezgisinin hikayesini istahli istahli anlatabilen, Lice'li Kürt, Mazgirt'li Alevi, Yozgat'lı Ermeni, İzmir'li sol/Kemalist gelenekten arkadasi var? "ORANLARSAK", cok az dediginizi duyar gibiyim, girenler de hangi badirelerle girmislerdir ben bir sey demek istemem... O nedenle birbirimizi kandirmayalim...
Cok calisip bir yerlere gelmeye gelince, sizinle biz/onlar/sunlar össde de yaristik, belki bircogunuzdan iyi puan almisimdir fakat bir diger sinavda da siz beni egale etmissinizdir (sahsim icin soylemiyorum) demek ki sistem cok da kisinin bilgi/beceresiyle dogru orantili degil ya da yas ilerledikce dissal etkenlerin etkisi fazlalasmakta yani ozellikle A grubu icin dogru kaynak ve optimum zamanlama tercihini, iyi ezberiyle butunlestirenler, hali hazirda ODTUlu ve Bogazicililerin, ingilizce iibf vb. mezunlarinin (yani ilk kez karsilasip cogunuzun gerisinde kaldigi) ozel sektore meyletmelerinin de buyuk etkisiyle ve pek tabi ki torpille kamuda personel olmuslardir.
Cevap veren olursa lutfen kisisellestirmesin yeminle art niyetim yok. Kemalist gelir kendi adamini alir, muhafazakar gelir kendi adamini alir hala vergi toplanamaz, hala kamuda israf vardir, hala kurumlar optimum calismaz neden liyakate gore degil yakinliga gore personel seciminden...
Bakin ben Orta Anadoluluyum, uygun bir mulakatta 50 tane politikaci/burokrat bulurum kendim icin, ekranlarda gordugunuz simalardan birkaci sadece babamin lise/dava arkadasi. Kendim icim soyluyorsam da namerdim. Sadece artik uyanalim ve Turk/Islam sentezine mensup olmayan bireylerin de "vatanlarina ihanet etmemeleri kaidesiyle" en az bizler kadar haklari olacagini gorelim ve olur da yonetici olursak, liyakat esasli alimi, sahsi seref meselesi haline getirelim. -
@elisa hocam merhaba, evet dediğinizde haklısınız, ocak 2017de puan türleri değişince ben de riski göze alarak yolumu, hedefimi netleştirmiştim. Kalkınma ajansı, tika, ytb gibi masabaşı memur değil de stk çalışanı gibi sahada aktif olan bir kariyer arayışındayım. Gezip görmeyi, yeni insanlarla tanışmayı seviyorum ve projeler üretip topluma yardımcı olabileceğim bir iş arıyorum. Kendimi kamu diye şartlamadım tabi. BM ve alt kuruluşlarını da gözüme kestirdim. Kpss'ye sadece amacıma giden yolda bir baraj gözüyle bakıyorum. Atanamamak da dünyanın sonu değil.
-
@titoizm masabaşı değil sahada aktif olmak istiyorsan denetim mesleklerine yönel hocam
-
@genclerbirlikli p34 puanıyla denetime atanmam imkansız diye biliyorum. Hem benim kafam basmaz öyle denetim işine :)) Ayrıca yazıdaki ana fikir masabaşı değildi. Stk gibi çalışıp sahada aktif olan kurumlardı. Örneğin bir Afrika ülkesine gidip oradaki çocuklar için projeler üretmek, yardıma muhtaç insanlara hizmet edebilmek tarzı şeyler.
-
Bu sene çok iyi puan alan ve derece yapan arkadaşlarımızın sayısı epey arkadaş. Onları bekliyoruz bu başlığa.
-
evet sonuçlar açıklandı, süreçlerini paylaşacak arkadaşları bekliyoruz.
-
Ilk senemde p48 den 79.8aldim siralamam 5023 tü. Ikinci senemde p48 den 90.1 aldim siralamam 278. Calistigim kitaplar iki senede de ayniydi. Fark suydu 1 sene konulari kavramam icin yetmemisti. Ilk senemde daha cok calismama ragmen ögrendigimi saniyordum. Öğrenememistim onu 2. Sene anladim.
-
@gökyeleli sizin gibi düşünüyorum ama başkalarının netlerine baktım aslında daha yüksek gelmesi gereken puanlar var. Mesela gk gy nin 70 den sonra ciddi farklar yarattığı, alanın ise 110 115 üstüne cikildigi zaman gk gy 50 neti gectiginde 86 yukarı alındığı bir puanlama olmuş. Yani işin içinde standart sapma da var ama çok tuhaf geldi bana. Mesela benim gkgyde 53 netim var onu 75 net yapmis olsaydım benim derece yapmış olmam lazım 118 alan netimle. Ki bu imkansız. Bana puanlarin hesaplanması çok garip geldi. Tabi ders netlerin dağılımları bilinmez ama 110 neti geçenlerin ciddi yüksek puanları varken daha aşağısı 78 79 puanlarda. Geçen sene böyle bir gariplik sezmedim. Yani kısaca belli netten sonra hem gkgy de hem de alanda ciddi puan sıçraması olmuş.
-
@antimülakat, içinde söyledi: KPSS A Derece Yapanların Tecrübeleri
Bu sene çok iyi puan alan ve derece yapan arkadaşlarımızın sayısı epey arkadaş. Onları bekliyoruz bu başlığa.