2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
-
@arven16 Klasikler politika etkinsizligini ve gereksizliğini savunur.Ama transfer harcamalar ının olumsuz etkisi olumlu etkisinden fazla olduğu için gelir dağılımında adalet için doğrudan sosyal transferler yapılmasını gerekli görürler.Yani soruda bir hata yok..
-
@akademili hayır ayrıca gelir dağılımında adalete yol açan diye bir cümle olamaz. Gelir dağılımında adaleti sağlayan vb. olmalıydı
-
@akademili, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
selektif kredi denetimi
O zaman tamam, bilmiyordum bunu.
-
@zapo sonuna kadar katılıyorum. Alandaki hatalı sorularla zeka testi bulmacası sorular o kadar dikkat dağıtıcıydı ki her sorudan insan şüphe etmeye başlıyordu sınavda. Eminim soruları hazırlayan kaliteden yoksun hoca bozuntuları birçok yanlış soruyu hayır bu doğru siz bizden iyi mi bileceksiniz diye doğru kabul edecek, bakın görün.
Tanım: beş para etmez üniversitenin beş para etmez kadrosu tarafından hazırlanan bir garip sınav. Mevzuat soruları, 92 sayfalık ayrıntıya girip günlerce çalışan insanlara hakaret gibi sınavdı.
GATT ve DTÖ'nün kuruluş tarihlerini bilmeyen akademisyene akademisyen demem. Her ikisinin de doğru olan kuruluş tarihleri neden aynı şıkta olmaz acaba?
-
@akademili Böyle bakarsanız enflasyonla mücadele eden her eylem de bir stagflasyonla mücadele politikasıdır. Ücret ve fiyat kontrolleri bir enflasyonla mücadele aracından ibarettir. Stagflasyonda kullanılabilmesi kadar doğal bir şey yok, çünkü stagflasyonda enflasyon da var. Ama stagflasyon sorusunun esprisi, politika karmasını öğrenci biliyor mu, bilmiyor mu, bunu öğrenmektir.
-
@zapo Analiz Maliye syf 406..Bu sorunun tam cevabı orada var.Sınavda da oradan almışlar zaten bu soruyu.Bakabilirsiniz oradan hocam.
-
@akademili Üstadım söylediğiniz yanlış demiyorum zaten, soru dandik. Yani ücret ve fiyat kontrolleri direkt bir stagflasyonla mücadele aracı değildir, enflasyonla mücadele aracıdır. Direkt stagflasyon olarak sorduğu için sorunun cevabı bir politika karması olmalıydı. Yoksa vergileri indirmek ve reeskont oranlarını yükseltmek de stagflasyonla mücadele politikası olur.
-
@zapo, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@akademili Üstadım söylediğiniz yanlış demiyorum zaten, soru dandik. Yani ücret ve fiyat kontrolleri direkt bir stagflasyonla mücadele aracı değildir, enflasyonla mücadele aracıdır. Direkt stagflasyon olarak sorduğu için sorunun cevabı bir politika karması olmalıydı. Yoksa vergileri indirmek ve reeskont oranlarını yükseltmek de stagflasyonla mücadele politikası olur.
bence sorunun iki cevabi var.
-
@audit, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@zapo, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
bence sorunun iki cevabi var.
Aynen ama vergi indirimi cevaplardan biriydi hatta genişletildi etki için kamu harcaması yerine vergi indirimi öneriliyor sınavdan az önce stagflasyonu okumuştum orda aynen bu cümle geciyor Du o yüzden ben vergi indirimi yaptım
-
Bir çok hata olmasına rağmen hiç bir soruyu iptal etmeyeceklerini düşünüyorum .en fazla dto sorusunu iptal edeceklerdir.
-
Stagflasyon ile mücadelede arz yanlı iktisat öne çıkmıştır en önemli araçları da vergi indirimleridir
-
@hadleybull, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
Stagflasyon ile mücadelede arz yanlı iktisat öne çıkmıştır en önemli araçları da vergi indirimleridir
vergi indirimi talebi artırıp enflasyonun daha da yükselmesine sebebiyet verebilir. stagflasyonda enflasyon ve işsizlik aynı anda ortaya çıkıyor. ben buradan mantıkla cevap olarak tam istihdam ve bütce fazlasi şıkkını işaretledim. butce fazlası verilerek enflasyon baskilanir ve toplum tasarrufa yöneltilir. tam istihdam politikası ile de işsizlik oranı düşürülür şeklinde düşündüm. bilemiyorum.
-
@audit vergi indirimleri AS(üretim) ile alakalıdır hatta sağa kaydırır ve P düşer Y artar yani durgunluk ve enflasyon ortadan kalkar.
tam istihdam bir araç değil ki sadece hedef olabilir. -
Stagflasyon sorusunun cevabı ücret ve fiyatların bastırılmısı arkadaşlar
-
-
Geçmiş olsun arkadaşlar, hakkımızda hayırlısı olsun. Maalesef emeklerimize hitap eden bir sınav değildi. Ayrıca sınav harici adayların özellikle de tc bilgilerinin kapılarda asılması hoş değildi.
-
@marigold konu da tam kişisel verilerin korunmasıyken
-
İş meselesi ne oldu diye soranlara kvkk sınavına gireceğim gibi cevaplar veriyordum. Yahu telefon satıcısı değil mi onlar, ne yapacaksın telefoncuda çalışıp? şeklinde dönütler aldım birkaç tanıdıktan. Kendi kendime "bu kurumu kazanırsam bir de bunlarla uğraşacağım, koskoca kvkk'yı kvk ile karıştırıyorlar" diye hayıflanıyordum ki sınav binasının kapısında "K.V.K sınavı" yazısını görünce gülmemek için kendimi zor tuttum. Kazanacak arkadaşlara şimdiden kolaylıklar diliyorum, Kvkk'nin telefon satıcısı KVK olmadığını Türkiye'nin büyük bir kesimine anlatacaklar,tebliğ edecekler
-
Merhabalar acaba daha rahat iletişime geçmek için bir WhatsApp grubu mu kursak ?
-
@glzkermn olabilir mantıklı