2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
-
Bu mülakat süreçleri tuhaf kimine 20 dakika ter döktürüyorlar kimine 2 dakika yapıyorlar. Orantısızlık var.
-
Mülakatta hangi soruları sordular acaba?
-
Bende mühendislikten girecem bu sırada..
-
Zarf mı çekiyoruz yoksa direk soruyorlar mı?
-
@zigana Direkt olarak soruyorlar,zarf çekme yok.
-
@öğrenci O zaman desenize adam seçiyolar
-
@zigana Valla ben pek bir şey demeyeceğim Zaten pek güzel geçmediği için direkt elendim diye düşünüyorum
-
@öğrenci Hangi üniversite mezunusunuz acaba?
-
Arkadaşlar soruları kendileri soruyorsa pek şeffaf değil anlaşılan. Canınızı sıkmaya değmez diye düşünüyorum..
-
Zaten sınav sonuçları bile mülakata hak kazandınız veya kazanamadınız şeklindeydi. Hiç liste, sıralama felan yoktu..
-
@zigana çünkü kişisel verileri koruma kurumu, kişisel verileri liste halinde sunsa vizyonu, misyonu, mevzuatı ve daha birçok konuda kendisiyle çelişmiş olurdu
-
@dididilara Kişinin isim ve soyismimi misyonuna vs. aykırı .:)) Kurum başkanının komisyon kurulunun felan ismi özgeçmişi var.. Yapmayın lütfen.. Bariz belli neden olduğu.. Aslında şu ana kadar girilen sınavlarımda esas soru sayısıyken burada sırf mülakata giriş sayısını artırmak için puan yükselttiler... Kaç kişi 70 soru yaparak giriyo mülakata merak ediyorum..:)
-
@zigana süreçle ilgili şüpheleriniz ilgimi çekmedi fakat "isim-soy isim mi kişisel veri?" sözünüze çok alındım sevgili zigana buyrun bakalım bu konuda sevgili mevzuat ne diyor?
"Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi ifade etmektedir. Bu bağlamda sadece bireyin adı, soyadı, doğum tarihi ve doğum yeri gibi onun kesin teşhisini sağlayan bilgiler değil, aynı zamanda kişinin fiziki, ailevi, ekonomik, sosyal ve sair özelliklerine ilişkin bilgiler de kişisel veridir. Bir kişinin belirli veya belirlenebilir olması, mevcut verilerin herhangi bir şekilde bir gerçek kişiyle ilişkilendirilmesi suretiyle, o kişinin tanımlanabilir hale getirilmesini ifade eder. Yani verilerin; kişinin fiziksel, ekonomik, kültürel, sosyal veya psikolojik kimliğini ifade eden somut bir içerik taşıması veya kimlik, vergi, sigorta numarası gibi herhangi bir kayıtla ilişkilendirilmesi sonucunda kişinin belirlenmesini sağlayan tüm halleri kapsar. İsim, telefon numarası, motorlu taşıt plakası, sosyal güvenlik numarası, pasaport numarası, özgeçmiş, resim, görüntü ve ses kayıtları, parmak izleri, genetik bilgiler gibi veriler dolaylı da olsa kişiyi belirlenebilir kılabilme özellikleri nedeniyle kişisel verilerdir."
-
@dididilara Sizle bu konuda tartışmak istemiyorum. Eğer isteselerdi tc numarası ile girdiğimiz sayfada sıra numaramızı yazabilirlerdi. Burdaki maksatın kişisel veri korumakla ilgisi olmadığını, bilerek ve isteyerek sıra numaraları verilmediğini kanaatindeyim efendim. Hukukçusunuz sanırım mevzuat felan çok iyiydi tebrik ederim.
-
Böyle düşünmek ne kadar doğru bilemiyorum ama nasip meselesi önemli hocam. Her giren torpil ile girmiyor hatta torpilin epey ters teptiği durumlar da oluyor.En azından buna inanmak zorundayız , diğer türlü sınav ve mülakat için uğraş vermenin mantığı olmaz.
-
@öğrenci Aslında haklısınız ama mülakat olunca işin içinde ister istemez böyle düşünceler giriyor. Siz yazılı sınav yapmışsınız alan ve kurumla ilgili bir sıralama olmuş zaten ne gerek var mülakata. Gönül isterki mülakat olmasın . Tabiki Allah istedikten sonra kimse engel olamaz oda ayrı mevzu.
-
@zigana Mülakat konusunda haklısınız. Neye bakıyorlar neye göre alıyorlar kestirmek güç.. Kiminin 20 dakika kiminin 2 dakika sürüyor. Fakat diğer türlü tamamen referans oldugunu düşünürsek gerekli çalışmaları dahi yapamayız.
-
Mülakatın 2 dk sürmesi ya da 20 dk sürmesi bir anlam ifade etmiyor arkadaşlar. Yaklaşık 15 dk içeride kaldım; sorulan 8 soru iki üç cümleyle yanıtlanabilecek cinsteydi. Bir tanesi ise “son 500 yılda .....süreci anlat” şeklindeydi ve yaklaşık 10 dk’ mı aldı. Yanlış anımsamıyorsam referans dahi istemedi kurum. Bu konjonktürde öpüp başımıza koymalıyız bence. Referans yazmadığım ,Ortalama 5dk süren mülakatta yarım saat kalıp sorulacak soru kalmayınca ev adresi tarifi sorup ben orayı bilmiyorum,burayı bilmiyorum diye kıvrandıran komisyon gördüm. Sözün özü; burası ilk uzm. Yardımcılığı alımını yapan bir ddk kolay kolay torpil döneceğini düşünmüyorum. Doğru cevaplar verdiyseniz endişe etmenize lüzum yok.
-
@bebekdinazor hocam keşke ilk alım yapan kurumlarda bari böyle olsa ama emin olun birileri bir şekilde ulaşıyor .ilk kurum son kurum asla ve asla önemi yok .şimdi birileri kazanacak ama bilecek miyiz kaç puanlı ,kim ?
-
Güncel olarak ne tip sorular soruyorlar arkadaşlar.